Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

 

Τα σωστά βήματα οδηγούν στον τέλειο γάμο!


wedding

1. Το βασικό είναι να ξεκινήσετε την οργάνωση του γάμου σας αρκετό καιρό πριν τη μεγάλη μέρα. Αγοράστε ένα ντοσιέ για να έχετε όλα τα χαρτιά σας για την εκκλησία, τη δεξίωση του γάμου και τους καλεσμένους μαζεμένα σε ένα μέρος και να μην τα ψάχνετε παντού και ένα σημειωματάριο για τις σημειώσεις και τα σχόλια σας.

2. Καθορίστε το budget σας και προσπαθήστε να το τηρήσετε. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε γνωρίζοντας ακριβώς πόσα χρήματα έχετε διαθέσιμα να ξοδέψετε, παρά να βρεθείτε προ εκπλήξεως όταν θα είναι πλέον αργά.

3. Αποφασίστε για τον αριθμό των καλεσμένων σας τόσο στη δεξίωση όσο και στο γαμήλιο δείπνο, γεγονός που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τον προϋπολογισμό σας.

4. Ένας γάμος κοστίζει πολλά χρήματα, τα οποία όμως μοιράζονται ανάμεσα στη νύφη, το γαμπρό και τις οικογένειες τους. Ποιός θα πληρώσει και τι είναι ένα θέμα που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από την αρχή για να αποφύγετε τυχόν παρεξηγήσεις και να γίνει ένας σωστός προϋπολογισμός.

5. Για να έχετε επιλογές και να βρείτε διαθέσιμη την εκκλησία που προτιμάτε, ιδιαίτερα αν θέλετε να κάνετε το γάμο σας άνοιξη ή καλοκαίρι, θα πρέπει να ξεκινήσετε να ψάχνετε και να την κλείσετε σχεδόν ένα χρόνο πριν.

6. Πολύ έγκαιρα πρέπει να αποφασίσετε για το χώρο της δεξίωσης αλλά και για το γαμήλιο δείπνο, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των καλεσμένων.

7. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς για όλο το φάσμα της διαδικασίας, από την οργάνωση, μέχρι τη διακόσμηση, τo catering, τη φωτογράφηση, το μακιγιάζ, τη μουσική. Όσο καλές προθέσεις να έχουν συγγενείς και φίλοι, αν δεν είναι επαγγελματίες δεν θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

8. Προτού προχωρήσετε σε συμφωνία με κάποιο επαγγελματία, κάντε καλή έρευνα για τις τιμές της αγοράς και αναφέρετε στους προμηθευτές ότι έχετε 10% χαμηλότερο budget από όσο υπολογίζετε.

9. Μην αρνηθείτε βοήθεια σε συγγενείς που θέλουν να συμβάλουν στη χαρά σας. Αναθέστε τους να ασχοληθούν με κάτι για το οποίο εσείς μπορεί να μην έχετε το χρόνο να το κάνετε, αλλά να θυμάστε ότι η τελική απόφαση θα είναι δική σας.

10. Όταν ψάχνετε για χώρο δεξίωσης ή catering, μη συγκρίνετε τιμές, αλλά αυτό που σας προσφέρουν στη συγκεκριμένη τιμή. Ο κάθε προμηθευτής και συνεργάτης σας προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες, ποιότητα και ποσότητα. Θα πρέπει να αξιολογήσετε πολύ προσεκτικά τι προσφέρει ο κάθε προμηθευτής και σε τι τιμή. Κάτι που στην αρχή σας φάνηκε ακριβό, μπορεί τελικά να αξίζει πολύ περισσότερο.

11. Φτιάξτε ένα χρονοδιάγραμμα για τη μέρα του γάμου σας. Ποιός πρέπει να είναι που και τι ώρα. Ο μακιγιέρ, ο κομμωτής, ο φωτογράφος, ο dj, η εταιρία catering, το αμάξι, οι κουμπάροι και οι γονείς. Τι ώρα πρέπει να είστε στην εκκλησία, πόση ώρα θα αφιερώσετε για φωτογραφίες και όλες τις λεπτομέρειες.

Τα DONT'S της νύφης

Μερικές μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξει η νύφη λίγο πριν από το γάμο της για να αποφύγει τις παγίδες.

• Δίαιτα express. Πάρα πολλές γυναίκες αρχίζουν τις δίαιτες αστραπή λίγους μήνες πριν το γάμο τους και το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά ωραίο είναι. Αφυδατωμένο σώμα, ζαλάδες, ξαφνική απώλεια βάρους, έλλειψη ύπνου και συγκέντρωσης είναι μερικές από τις συνέπειες της ξαφνικής και λανθασμένης δίαιτας. Σίγουρα δεν θέλεις να τις αντιμετωπίσεις!

• Είσαι ήδη στρεσαρισμένη με την όλη διαδικασία της προετοιμασίας του γάμου γι αυτό απόφυγε μέσα σε αυτό το διάστημα να συναναστρέφεσαι με τα άτομα που είναι ειδικά στο να σου ρίχνουν τη ψυχολογία και να σε νευριάζουν με τη συμπεριφορά τους.

• Μην παραμελήσεις το σύντροφο σου. Ο ενθουσιασμός και το άγχος της διοργάνωσης του γάμου μπορεί να σε απομακρύνουν από τον μέλλοντα σύζυγο σου χωρίς να το αντιληφθείς. Βρες χρόνο για να περάσετε όμορφες και δημιουργικές στιγμές μαζί γιατί μην ξεχνάς πρωταγωνιστές στο γάμο σας είστε και οι 2.

• Κοντρόλαρε τον ενθουσιασμό σου. Εκτός από την οικογένεια και τα πολύ στενά σου πρόσωπα, οι υπόλοιποι δεν μοιράζονται ακριβώς την ίδια χαρά με σένα. Οι συνεχείς συζητήσεις ή μονόλογοι που αφορούν αποκλειστικά το γάμο σου μπορούν να σε κάνουν αρκετά κουραστική και βαρετή.

Πηγή:  gamosmagazine.com