Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

 

Kunye Massage, από το Θιβέτ, στα Element!

"Ku" σημαίνει "έλαιο" και "nye" σημαίνει "κάνω μάλαξη".
 
To Kunye Massage αποτελεί θεραπευτική μάλαξη της Θιβετιανής ιατρικής. Είναι μία καθαρά μακροβιοτική θεραπεία, αποτοξινώνει το σώμα μέσω της λεμφικής οδού, θερμαίνει τους ιστούς, ευνοεί την ομοιόσταση των κυττάρων, αποκαθιστά τα μπλοκαρίσματα και τις ενεργειακές αγκυλώσεις, καταπολέμα τη χρόνια υπερκόπωση, δρα κατά του χρόνιου άγχους και των αϋπνιών, αυξάνει την οξύτητα των αισθητήριων οργάνων, συμβάλει στη γενικότερη υγεία του σώματος και φυσικά τρέφει το δέρμα και έχει βαθιά αντιγηραντική δράση. Δες παρακάτω σε ποιες άλλες καταστάσεις μπορεί να σε βοηθήσει το Kunye Massage.


Βαθύτερος σκοπός του Kunye Massage είναι η αύξηση της ζωτικής ενέργειας του οργανισμού και η ολιστική σύνδεση όλων των στοιχείων του οργανισμού, σωματικών και πνευματικών.

Η παράδοση θέλει το Kunye Massage να γίνεται σε 3 στάδια:

  1. Ελαιοθεραπεία.
  2. Μάλαξη (μπορεί να συνδυαστεί με θιβετιανές τεχνικές cupping, θερμά βότανα και θερμές πέτρες βασάλτη)
  3. "Σκούπισμα".
Ελαιοθεραπεία:
Περιλαμβάνει επάλειψη με ειδικά έλαια που θερμαίνουν και αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος. Συνήθως επιλέγεται ελαιόλαδο (στο Θιβέτ και γενικότερα στην Ανατολή το ελαιόλαδο δεν καταναλώνεται ως τροφή αλλά χρησιμοποιείται για θεραπείες), έλαιο σουσαμιού, ή αγνό ghee (λίπος από ζωικό βούτυρο αγελάδας ή yak). Στα Element χρησιμοποιούμε έλαιο σουσαμιού και σε ειδικές περιπτώσεις μόνο, αγνό ghee, τα οποία μπορεί να έχουν εμπλουτιστεί με εκχυλίσματα βοτάνων. ΠΡΟΣΟΧΗ: η μάλαξη αυτή περιλαμβάνει χρήση ελαίων στο κεφάλι και τα μαλλιά.
 
Μάλαξη:
Η Kunye μάλαξη σκοπό έχει να αφυπνίσει το σώμα, να το αναθερμάνει, να αυξήσει τη ζωτικότητά του. Η αίσθηση είναι μία γενικότερη αύξηση της θερμότητας στο σώμα, της διαύγειας, της άνεσης στις κινήσεις, αλλά και το ξεμπλοκάρισμα των αρθρώσεων. Επιπλέον προκαλείται δυναμική αποβολή των τοξινών μέσω της κινητοποίησης της λέμφου. Ο θεραπευτής μπορεί κατά την Kunye μάλαξη να συμπεριλάβει και θιβετιανές τεχνικές cupping ή μαλάξεις με καυτές πέτρες βασάλτη. Οι Kunye τεχνικές εφαρμόζονται σε όλο το σώμα.
 
"Σκούπισμα":
Το "σκούπισμα" αποτελεί τεχνική αφαίρεσης του ελαίου από το σώμα με "θερμή πετσέτα". Μαζί με το περιττό σμήγμα, αφαιρεί όλες τις λιποδιαλυτές τοξίνες από το δέρμα και το αποτέλεσμα είναι μία επιδερμίδα λαμπερή, καθαρή και νεανική, μιας και τα έλαια που χρησιμοποιούνται έχουν βαθιά τροφική και προστατευτική δράση.
 
Η μάλαξη Kunye μπορεί:
  • να ανακουφίσει από σωματικούς πόνους.
  • να απαλύνει ή να εξαλείψει καταστάσεις μόνιμου stress.
  • να μαλακώσει σκληρούς μυς και αρθρώσεις στον αθλητή ή τον εργαζόμενο με κακή σωματική στάση.
  • να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία των εντέρων, έχοντας πολύ καλή δράση κατά της στύψης.
  • να ξεκουράσει τα κουρασμένα άκρα και τα πέλματα.
To Kunye Massage διατίθεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο από τα Element Overwhelming Beauty, με την πιστοποίηση του NHS.
 
Διάρκεια θεραπείας: 75 λεπτά.
Κόστος: 50€ 75€
Ραντεβού στο 2811 11 8101 και στο www.goelement.gr
Προσοχή: προσέχουμε να μην έχουμε καταναλώσει βαρύ γεύμα πριν από το Kunye Massage. Σε περίπτωση σοβαρής παθολογικής κατακράτησης υγρών, νεφρικής ή ηπατικής ανεπάρκειας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας δείχνοντάς του τις πληροφορίες του παρόντος άρθρου. Αν για οποιοδήποτε λόγο πιστεύετε ότι το Kunye Massage μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
 

 

Για οποιαδήποτε απορία για τις θεραπείες Element,
επικοινωνήστε μαζί στο 2811 11 8101.

Για πληροφορίες και ραντεβού καλείτε το 2811 118101.
 
Element Overwhelming Beauty
Λεωφ. Μίνωος 59 (γωνία 62 Μαρτύρων)
1ος Όροφος
71304, Ηράκλειο
Τηλ. 2811118101
 

Στο Ηράκλειο Κρήτης το #GrowYourBusiness – Digital Training

- Δωρεάν σεμινάρια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 - Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής στο www.growyourbusiness.gr

Δωρεάν σεμινάρια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις φέρνει η COSMOTE στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο της δράσης #GrowYourBusiness, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή για λίγες ημέρες ακόμη.

Επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στη γνώση και τις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής, θα ενημερωθούν για τις τάσεις των social media, θα έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν τις καταναλωτικές συνήθειες με τη χρήση προηγμένων εργαλείων, και να εξοικειωθούν με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

AGENDA #GrowYourBusiness – Digital training, Ηράκλειο Κρήτης:

09:30-10:00         Προσέλευση/Registration

10:00-10:30         Καλωσόρισμα/Εισαγωγή

10:30-11:30         Digital Training #1 - Τάσεις και αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες

11:30-11:45         Διάλειμμα

11:45-13:15         Digital Training #2 - Website Dos and DON’Ts – Digital Marketing

13:15-14:00         Διάλειμμα, ελαφρύ γεύμα

14:00-15:30         Digital Training #3 - Digital Marketing - eCommerce

15:30-15:45         Διάλειμμα

15:45-16:30         Digital Training #4 - eCommerce – Digital Skills

16:30-17:00         Ερωτήσεις/Απαντήσεις - Κλείσιμο

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και τη διαδικασία συμμετοχής, στο www.growyourbusiness.gr.

COSMOTE LOGO

Α.Γ.Α.Π.Η. - μια καινούρια ανάγνωση από την Ξένια Κούρτογλου

 Όταν πήγαινα στο σχολείο, ήμουν πολύ καλή στα μαθηματικά, φυσική, χημεία, και γενικά τα πήγαινα πιο καλά με τα νούμερα, παρά με τα φιλολογικά, αρχαία, έκθεση, ιστορία. Έτσι λοιπόν, όταν σε κάποια συνέντευξη από ένα περιοδικό μου είχαν ζητήσει να αναφέρω το αγαπημένο μου ποίημα, θυμήθηκα μόνο ένα (δεν θυμόμουν άλλα ), και αυτό ήταν «Η Αγάπη» του Κώστα Ουράνη. Πρόκειται για ένα πραγματικά υπέροχο ποίημα, έναν ύμνο για την αγάπη, εκείνη την αγάπη την αγνή, την απλή, την ανεξάντλητη, την άνευ όρων και προϋποθέσεων, εκείνη που ψάχνουμε όλοι. 

Σήμερα το πρωί , καθώς κοίταζα το κάδρο με το αφιέρωμα που είχε κάνει εκείνο το περιοδικό στο αγαπημένο μου ποίημα, εμπνεύστηκα και σκέφτηκα μια καινούργια ανάγνωση για την αγάπη, μια ανάγνωση που αποτελεί μονόδρομο για μένα, και μοιράζομαι μαζί σας.
Α πό μέσα. Τελευταία ακούμε συχνά πώς η κρίση είναι (και) ευκαιρία, πώς αν θέλουμε να δούμε αλλαγές στους άλλους θα πρέπει να αλλάξουμε εμείς, πώς αν υπάρχουν όνειρα και στόχοι που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε χρειάζεται να ξεπεράσουμε εμπόδια, δικαιολογίες, αναβλητικότητα και να μπούμε στη δράση. Και ποιος θα μας βοηθήσει για όλα αυτά; Η πηγή είναι μία: «από μέσα», από την εσωτερική μας δύναμη, από τον ίδιο μας τον εαυτό, αρκεί να σταθούμε λίγο στη σιωπή μας, να τον αφουγκραστούμε, να τον ακούσουμε, να τον καταλάβουμε, να εμβαθύνουμε στις πραγματικές μας ανάγκες, τα ουσιαστικά μας «θέλω», αφήνοντας στην άκρη όλα όσα μας έχουν «φορεθεί», και παραμένοντας στην δική μας αυθεντικότητα.
Γ ιατρεύομαι. Ίσως σε κάποιους να ακουστεί παράξενο, όμως όταν στρεφόμαστε «προς τα μέσα», αρχίζουμε σιγά-σιγά να ανακαλύπτουμε την πραγματική μας δύναμη, μια δύναμη που δεν είναι άλλη από την αγάπη, κατ’ αρχήν για τον εαυτό μας. Όταν ξεκινάμε να αγαπάμε πραγματικά τον εαυτό μας— και εδώ αναφέρομαι κυρίως στην αυτογνωσία – θα οδηγηθούμε σταδιακά στην αυτοεκτίμηση, και τελικά στην αυτοπεποίθηση. Άμεσα η σχέση με τον εαυτό μας θα βελτιωθεί, όπως και η σχέση μας με τους άλλους, σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Εξ άλλου, πώς είναι δυνατόν να ζητάμε από τους άλλους να μας αγαπούν, να μας σέβονται, να μας φέρονται όμορφα, τρυφερά και ευγενικά, όταν δεν το κάνουμε πρώτα εμείς για μας;
Α νακαλύπτω. Προχωρώντας στον δρόμο της αυτογνωσίας (και κατ’ αυτή την έννοια της αυτο-ίασης), θα προσδιορίσουμε με σιγουριά τα δικά μας θέλω, θα βρούμε τι πραγματικά μας δίνει πληρότητα και χαρά, και θα απαλλαχθούμε από αντιλήψεις και πεποιθήσεις που είτε μας «φορέθηκαν» από κάποιους άλλους, είτε ίσχυαν κάποτε και δεν ισχύουν πια. Αυτές οι ανακαλύψεις είναι που θα μας οδηγήσουν σε πολύ καλύτερες επιλογές, μόνοι μας θα βρούμε εναλλακτικές που δεν είχαμε καν σκεφτεί, θα βρούμε ταλέντα και ικανότητες που δεν είχαμε καν φανταστεί πώς έχουμε, και –μπαίνοντας στην συγχρονικότητα των ανακαλύψεων--θα βλέπουμε καθημερινά στο «παράθυρο» του μυαλού μας να τραβιέται μια ακόμα κουρτίνα, που επιτρέπει να μπει νέο φως στη σκέψη μας.
Προχωράω. Το συναρπαστικό στο ταξίδι προς «τα μέσα», είναι πως πρόκειται για μια διαδρομή που ο καθένας μας βιώνει ατομικά, δεν υπάρχει λάθος και σωστό, do’s and dont’s, όρια ταχύτητας, χρονόμετρα ή συγκριτικοί αγώνες. Αξίζει σε όλους μας να το προχωράμε συνεχώς με όποιο ρυθμό μας οδηγεί η καρδιά μας, το μυαλό και η σκέψη μας: το σίγουρο είναι— και αυτό το λέω με πλήρη βεβαιότητα— πως τα έπαθλα είναι πολλά, συνεχή και αυξανόμενα, και έρχονται τόσο «απ’ έξω» (γιατί ως άνθρωποι έχουμε πάντα ανάγκη την επιβεβαίωση των άλλων), και αργότερα και από μέσα (από τον ίδιο μας τον εαυτό όταν μπορούμε πια να τον βλέπουμε από την θέση του εσωτερικού μας παρατηρητή).
Ηγούμαι. Στους επαγγελματικούς κύκλους (και όχι μόνο) γίνονται συνεχώς συζητήσεις για τους ηγέτες, για τις ομάδες ηγεσίας, για τις καινούργιες προσεγγίσεις και πρακτικές ηγεσίας, για την έμπνευση που όλοι περιμένουμε από τους φωτισμένους ηγέτες, για το ποιο είναι σήμερα το προφίλ του ιδανικού ηγέτη σε σχέση με παλιότερα κλπ. Εγώ λοιπόν, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι διαφορετικό: πιστεύω ότι ηγέτες είμαστε όλοι! Ναι, καλά ακούσατε: ΟΛΟΙ! Είμαστε ηγέτες γιατί μόνο εμείς μπορούμε να ηγηθούμε του εαυτού μας, να πάρουμε την ευθύνη της ζωής μας, να κάνουμε τις επιλογές που μας τιμούν και μας ταιριάζουν, και με αυτόν τον τρόπο να εμπνεύσουμε – ο καθένας μας— τον δικό μας κύκλο: τους γονείς μας, τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας. Αυτό είναι και το οικολογικό αποτέλεσμα που έχει κάθε σωστή επιλογή μας: με το προσωπικό μας παράδειγμα βοηθάμε και τους άλλους να στραφούν προς «τα μέσα», να οδηγηθούν σε σωστές για εκείνους επιλογές, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τον κύκλο επιρροής με περισσότερους ευτυχισμένους ανθρώπους γύρω μας. Αυτό και μόνο μας καθιστά ηγέτες, κι ας είναι χωρίς τίτλο, όπως τονίζει και ο γνωστός συγγραφέας Robin Sharma στο τελευταίο βιβλίο του.

Ας αγαπήσουμε λοιπόν λίγο περισσότερο τον εαυτό μας, τις εμπειρίες μας, τα καλά και τα αδύναμα στοιχεία μας, τα λάθη μας, μαζί με τις επιτυχίες και τις κατακτήσεις μας, ας ανακαλύψουμε την δύναμη «από μέσα», κι ας δώσουμε έμπνευση σε όσους αγαπάμε!

Ξένια Κούρτογλου |  Founder & Managing Partner, Focus Bari
13124940 10154200211729292 364093361346464490 n

Πώς να αγαπήσετε ξανά την δουλειά σας!

Νιώθετε πλέον ότι δεν σηκώνεστε με κέφι για να πάτε στη δουλειά σας;  Με απλά λόγια αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε πλέον να βρείτε τη χαρά στο χώρο εργασίας και δεν ξέρετε τι να κάνετε. Η εύκολη λύση είναι να κατηγορείτε τη δουλειά σας και τους συναδέλφους σας, ακόμα και αν δεν φέρουν ευθύνη. Δείτε παρακάτω κάποια πράγματα ώστε να αναθεωρήσετε!

Κάποτε σίγουρα αγαπούσατε τη δουλειά σας. Προσπαθήστε να θυμηθείτε τους λόγους που στην αρχή πηγαίνατε με κέφι στη δουλειά. Τους λόγους που επιλέξατε τη δουλειά σας. Τότε σίγουρα ίσως να σας ξανά έρθει η όρεξη!

Ορίστε όρια. Μερικές φορές όταν δεν βάζετε όρια στο χώρο εργασίας, ενδέχεται να αρχίσετε να δυσανασχετείτε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να συζητήσετε με τους συναδέλφους σας αυτά που σας ενοχλούν και να οριοθετήσετε το χώρο σας, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να κάνετε καλύτερη τη δουλειά σας!

Κάντε αυτό που πραγματικά αγαπάτε έστω και σαν χόμπι. Σίγουρα στα λόγια είναι πιο εύκολο από ό,τι στην πράξη. Αν όμως το κάνετε πραγματικότητα τότε θα νιώθετε πιο ευτυχισμένες. Αν για παράδειγμα σας αρέσει να φτιάχνετε κοσμήματα, φτιάξτε μερικά και χαρίστε τα στις φίλες σας, οι οποίες σίγουρα θα ενθουσιαστούν.

Θέλετε να είστε πιο αποδοτικοί στη δουλειά; με αυτούς τους τρόπους θα το καταφέρετε!

Η επιτυχία στη δουλειά θέλει προσπάθεια! Όλοι μας έχουμε στιγμές στο γραφείο που απλά δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε. Μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα που θα κάνουν τη δουλειά πιο δημιουργική αλλά και εσένα να νιώθεις πιο ευχάριστα.

Τσέκαρε το Facebook
 Μια έρευνα που πραγματοποίησε η Microsoft ανακάλυψε πως το 46% των συμμετεχόντων ένιωσαν πως τα social media τους έκαναν πιο παραγωγικούς. Η αιτία; Είπαν πως τα social media αυξάνει το αίσθημα της συνεργασίας, τους βοηθάει να επικοινωνούν καλύτερα με άλλους συναδέλφους και τους δίνει βήμα για να προωθήσουν τη δουλειά τους. Προφανώς και δεν εννοούμε να είσαι μέσα στο facebook και να ψάχνεις τον πρώην σου.

Κάνε την πιο δύσκολη δουλειά που έχεις
Οι περισσότεροι από εμάς παραπονιόμαστε ότι έχουμε χιλιάδες απαιτητικά πράγματα να κάνουμε, αλλά στην πραγματικότητα μας αρέσει. Πόσο όμορφα νιώθουμε όμως όταν καταφέρνουμε κάτι δύσκολο που μας έχουν αναθέσει;  Έτσι την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι δεν μπορείς να συγκεντρωθείς τακτοποίησε τα emails σου ή κάνε μια εργασία που δεν απαιτεί πνευματική εργασία και ενέργεια και θα νιώσεις αμέσως πιο δημιουργικός.

Εκμεταλλεύσου τον μεσημεριανό σου διάλλειμα
Οι έρευνες έδειξαν πως ένα πότο μαζί με το μεσημεριανό σου φαγητό βοηθάει να χαλαρώσει ο εγκέφαλος, αλλά και να γίνει η σκέψη σου πιο δημιουργική.

Χρησιμοποίησε το διαδίκτυο σωστά 
Υπάρχουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες που προσφέρονται μόνο για διασκέδαση. Υπάρχουν όμως και sites που μας βοηθούν να βάλουμε τη ζωή μας σε τάξη, που προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές για επαγγελματική επιτυχία για σεμινάρια που μπορείς να κάνεις και να βοηθηθείς.

Αρθρα Εβδομάδας