Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

 

Πώς να απαντήσετε στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σε συνέντευξη για δουλειά

Όταν βρίσκεστε σε μια συνέντευξη για δουλειά δεν μπορείτε να προβλέψετε με βεβαιότητα ποιες ερωτήσεις θα σας κάνουν, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια πράγματα που συνήθως ρωτάνε οι περισσότεροι εργοδότες. Και επειδή είναι κρίμα να μην είστε προετοιμασμένοι σας παραθέτουμε τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις και πώς να τις απαντήσετε.

"Πείτε μου κάποια πράγματα για εσάς."

Όταν σας κάνουν τη συγκεκριμένη ερώτηση δεν σημαίνει πως πρέπει να αναλύσετε τα προσωπικά σας, αλλά ότι πρέπει να μιλήσετε για τη μέχρι τώρα επαγγελματική σας πορεία. Οι εργοδότες δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν ποιο είναι το χόμπι σας ή οικογενειακή σας κατάσταση, το μόνο που αναζητάνε είναι πληροφορίες που αφορούν την καριέρα σας.

 "Γιατί σκέφτεστε να αφήσετε την τρέχουσα δουλειά σας;"

Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να δώσετε μια απλή απάντηση όπως «Έκλεισα έναν κύκλο και είμαι έτοιμη να αναλάβω κάτι καινούριο». Δεν χρειάζεται να μπείτε σε λεπτομέρειες αναλύοντας τα προβλήματα που είχατε στην προηγούμενη δουλειά σας.

"Πείτε μου τι κάνατε σε αυτή την περίπτωση..."

Οι εργοδότες μπορεί να σας ρωτήσουν διάφορα θέματα και τι κάνατε για να τα λύσετε. Ο σκοπός πίσω από αυτή την ερώτηση είναι να δώσετε όσες πιο καλές πληροφορίες μπορείτε για να αποδείξετε πως είστε ικανοί για τη θέση.

"Πείτε μου για τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σας".

Αυτή η ερώτηση είναι ντυμένη με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, οπότε μπορεί να μην διατυπωθεί ακριβώς με αυτή τον τρόπο. Ο εργοδότης μπορεί να σας ρωτήσει: "Τι θα προσφέρατε σε αυτή τη δουλειά;  Ή ακόμα," Τι είδους ανατροφοδότηση έχετε λάβει στις προηγούμενες εκτιμήσεις όσο αφορά την απόδοσής σας; " Ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσετε είναι να δώσετε αρκετά παραδείγματα και να είστε ειλικρινείς.

"Τι μισθό θα θέλατε;"

Από όλες τις ερωτήσεις που οι άνθρωποι φοβούνται σε μια συνέντευξη, αυτή πιθανότατα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Αλλά αν δεν προετοιμαστείτε, κινδυνεύετε να δώσετε μια απάντηση που μπορεί να βλάψει τη διαπραγματευτική θέση σας αργότερα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι μια έρευνα όσο αφορά τους μισθούς που δίνουν οι εταιρίες για τη θέση που επιθυμείτε.

 

 

Πηγή:jenny.gr

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Από το 1857 στο 2018, η ιστορία της 8ης Μαρτίου

8 Μαρτίου του 1857: Μια μέρα εορτασμού του ωραίου φύλου ή μια μέρα φόρο τιμής στους αγώνες της 8ης Μαρτίου από εργάτριες; Τι γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που τιμάται σήμερα με Google Doodle.

Ημέρα της γυναίκας: Τα γεγονότα της 8ης Μαρτίου

8 Μαρτίου 1857: Διοργανώθηκε διαμαρτυρία από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη. Αίτημα τους ήταν οι καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ντυμένες στα λευκά οι γυναίκες ζητούσαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και μείωση των ωρών εργασίας. Υπολογίζεται ότι οι γυναίκες εκείνη την εποχή δούλευαν στα εργοστάσια περίπου 16 ώρες τη μέρα ενώ οι μισθοί τους ήταν σημαντικά μικρότεροι απ’ τους μισθούς των ανδρών.

Στα αιτήματα των εργατριών της Νέας Υόρκης περιλαμβανόταν και η μείωση των ωρών εργασίας στις 10, αλλά και η εξίσωση των μισθών ανδρών και γυναικών. Οι αστυνομικές δυνάμεις ρίχνονται με μανία πάνω στις εργάτριες, οι διαδηλώσεις βάφτηκαν στο αίμα, ενώ οι εργοδότες προχώρησαν σε ομαδικές απολύσεις.

1859: Οι γυναίκες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις οργάνωσαν το πρώτο εργατικό σωματείο γυναικών. Για δεκαετίες συνέχισαν τον αγώνα για τη χειραφέτηση τους.

1909: Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε τη χρονιά αυτή με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

1910: Ο εορτασμός όμως, ύστερα από πολύχρονη καθυστέρηση καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς, ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά ένα χρόνο μετά, το 1911.

1917: Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία. Η Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας ξεκίνησε ως ένας εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, καθώς και του πρώην σοβιετικού μπλοκ.

1977: Θεσμοθετήθηκε από τον ΟΗΕ. Τότε καλέστηκαν όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα αυτή.

13 Απριλίου του 1982: Η πρώτη απεργία εργατριών στην Ελλάδα έγινε στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, έλαβε μέρος στο εργοστάσιο υφαντουργίας των αδελφών Ρετσίνα. Η εν λόγω υφαντουργία είχε αποφασίσει να μειώσει τους μισθούς των γυναικών από 80 σε 60 λεπτά. Η πρώτη γυναικεία εφημερίδα, η «Εφημερίδα των Κυριών» κυκλοφόρησε το 1887. Η εφημερίδα πρόβαλλε θέματα που αφορούσαν στο δικαίωμα στην εκπαίδευση και την εργασία.

8 Μαρτίου 2018: Παραδοσιακά, αυτή τη μέρα, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ επισημαίνει πως το παγκόσμιο γυναικείο εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί κατά 1 δισεκατομμύριο τα τελευταία δέκα χρόνια. Σύμφωνα με έρευνα της Independent, σε περίπου 117 χρόνια θα λυθεί εντελώς το μισθολογικό χάσμα. Σήμερα από τους 500 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, μόνο οι 55 είναι γυναίκες.

Την ίδια ώρα, μόνο το 1/5 των κοινοβουλευτικών εδρών καταλαμβάνονται από γυναίκες. Εκτιμάται επίσης ότι 120 εκατομμύρια γυναίκες κάτω των 20 ετών έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Ενώ το 1/3 των γυναικών σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία σε κάποια φάση της ζωής τους.

Σήμερα, σε πολλές περιοχές, η Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας έχει χάσει το πολιτικό της νόημα. Έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες. Μια μέρα που φέρνει στη γιορτή της μητέρας ή του αγίου Βαλεντίνου.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Στην πλειοψηφία παραμένει ισχυρή η αρχική πολιτική σημασία της. Μια μέρα που χωρά κάτι πολύ παραπάνω από λουλούδια και σοκολάτες… Μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας… Μια μέρα για τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος…

Mε ένα doodle η Google τιμά σήμερα την μέρα αυτή με 12 ιστορίες γυναικών από όλον τον κόσμο.


Πηγη: https://www.newsit.gr

Για αύριο στο γραφείο, αντιγράφουμε το εύκολο χτένισμα της Meghan Markle

Είναι το χτένισμα που έγινε viral σε όλα τα social media. Αρκετοί ανέφεραν ότι ένας τέτοιος ατημέλητος κότσος δεν ταιριάζει σε βασιλικό μέλος, ενώ υπήρχαν και κάποιες πιο cool απόψεις που υποστήριζαν ότι ήταν πολύ stylish επιλογή.
Η Meghan Markle επέλεξε το ιδανικό χτένισμα. Ένα messy bun ή αλλιώς ένας ατημέλητος κότσος είναι chic και ταυτόχρονα sexy. Σε συνδυασμό με την elegant, ψηλόμεση παντελόνα της και το μακρύ της παλτό, το συγκεκριμένο χτένισμα έφερε την απόλυτη ισορροπία και έτσι η εικόνα της ήταν άρτια. Τίποτα δεν ήταν too much και ούτε μπορούμε να πούμε ότι τα μαλλιά της ήταν απεριποίητητα. Αντιθέτως ήταν επιμελώς, ατημέλητα, ένα look που αναμφισβήτητα ταιριάζει σε πολλές γυναίκες, ακόμα και αν είναι βασιλικά μέλη.


Για αύριο λοιπόν, που δεν έχουμε όρεξη να ασχοληθούμε αρκετά με την εμφάνισή μας, ισιώνουμε ελαφρώς τα μαλλιά μας και τα πιάνουμε χαμηλά, σε ατημέλητο στιλ. Ένα look ίδιο με της Meghan Markle. Αν θέλουμε κάτι ακόμα για να ολοκληρώσουμε το working style μας, προσθέτουμε κατακόκκινο κραγιόν και λίγη μάσκαρα στις βλεφαρίδες μας.

000 w43bm

Πώς να ισορροπήσετε την επαγγελματική με την προσωπική σας ζωή

Αυξημένες απαιτήσεις στη δουλειά, προκαλούν στρες, το οποίο μεταφέρουμε στη συνέχεια στο σπίτι. Κουρασμένες πλέον στο τέλος της ημέρας, παραμελούμε πολλές δουλειές του σπιτιού κάτι το οποίο προκαλεί ενοχές το οποίο μεταφέρουμε την επόμενη ημέρα στο γραφείο.  Σε αυτό το φαύλο κύκλο κινούμαστε όλοι πλέον, προσπαθώντας να ανταποκριθούμε σε όλους τους ρόλους. Μπορούμε όμως να ισορροπήσουμε τη δουλειά με την προσωπική ζωή; Κι όμως με τις κατάλληλες συμβουλές θα το καταφέρετε.

 

Μη λέτε στο σύντροφό σας με κάθε λεπτομέρεια όσα περάσατε στη δουλειά. Εάν λέτε συνέχεια κάθε σας πρόβλημα που βιώσατε μέσα στην ημέρα, στο τέλος θα μετατραπείτε με κάποια η οποία συνεχώς γκρινιάζει και παραπονιέται. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέγετε τι θα του μεταφέρετε και τα υπόλοιπα να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας.

Φροντίστε να αποσυμπιέζεστε αμέσως όταν επιστρέφετε σπίτι. Κάντε ένα ντους, ηρεμήστε και σκεφθείτε τις δουλειές που έχετε να κάνετε. Εάν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, αφιερώστε λίγο χρόνο και παίξτε μαζί τους.

Εάν θέλετε ο σύντροφός σας να ακούει όταν μοιράζεστε τις έγνοιες σας φροντίστε να τον ακούτε και εσείς, όταν εκφράζει τους δικούς του προβληματισμούς.

Μη μιλάτε πολύ για κάτι που ξέρετε ότι θα σας βγάλει εκτός εαυτού, εκτός και αν είναι κάτι που έχει τεράστια σημασία για εσάς. Σεβαστείτε τον ελάχιστο χρόνο που έχετε να περάσετε μαζί με τον σύντροφό σας μετά τη δουλειά. Εάν θεωρείτε ότι μπορείτε να το διαχειριστείτε μόνη σας, αφήστε τα παράπονα και ακούστε τα νέα του συντρόφου σας.

Κλείστε το κινητό σας τηλέφωνο. Εάν δεν είστε γυναικολόγος και δεν περιμένετε κάποια μέλλουσα μαμά να σας πάρει τηλέφωνο ότι γεννάει, πραγματικά δεν έχετε λόγο να το έχετε ανοιχτό

Μιλήστε του για κάτι το οποίο ξέρετε ότι προκαλεί χαρά και ηρεμία και στους δυο, χαϊδέψτε τον, φιλήστε τον. Κάποιες φορές σίγουρα είναι δύσκολο, ακόμα όμως και ένα χάδι χαλαρώνει. Και εκείνος σας χρειάζεται, μην το ξεχνάτε.

Πηγή:http://jenny.gr/

Το μακιγιάζ που θα μας δείξει φρέσκιες αύριο στο γραφείο

Πολλές από εμάς γυρίζουμε αύριο στο γραφείο και η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε τόσο όρεξη για να ετοιμαστούμε το πρωί. Από την άλλη βέβαια θέλουμε να δείχνουμε φρέσκιες και εντυπωσιακές.

 Μπορούμε να κάνουμε το πιο απλό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό μακιγιάζ. Χρειαζόμαστε ένα concealer για να καλύψουμε σημάδια και μαύρους κύκλους, μία μάσκαρα για να δώσουμε έμφαση στο βλέμμα και ένα κραγιόν σε ροζ απόχρωση, το οποίο θα εφαρμόσουμε τόσο στα χείλη όσο και στα μήλα για να αποκτήσουμε ζωηρό χρώμα.
Οι αποχρώσεις του ροζ ταιριάζουν σε μελαχρινές, καστανές αλλά και ξανθές. Χαρίζουν girly-chic αποτέλεσμα και έχουν αυτή τη fresh & healthy διάθεση που θέλουμε για την πρώτη ημέρα στη δουλειά, μετά τις διακοπές.
5ec77c08d56a6db3b76819eeee93fa51 soft natural makeup soft makeup

Igyfghj

Πηγή:http://jenny.gr/