Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

 

Τα 7 σημάδια που «μαρτυρούν» ότι η δίαιτα που κάνεις είναι λάθος

Πριν την ξεκινήσεις, είναι πολύ σημαντικό να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να αποφασίσεις ρεαλιστικά ποια διατροφή είναι αυτή που σου ταιριάζει, γιατί αυτό είναι το κλειδί για την μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Πριν λοιπόν χάσεις τον χρόνο σου, διάβασε ποια είναι τα 7 σημάδια που μαρτυρούν ότι η δίαιτα αυτή δεν είναι σωστή και καλά θα κάνεις να μην την ξεκινήσεις καν.

1. Θερμίδες. Δίαιτες που σου ζητούν να μειώσεις τις θερμίδες σου σε λιγότερες από 1.200 την ημέρα, δεν είναι καλή ιδέα. Οι περισσότερες γυναίκες πρέπει να τρώνε τουλάχιστον 1.200 έως 1.400 θερμίδες την ημέρα, ακόμα και όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος, προκειμένου να αποφευχθεί το αίσθημα της πείνας και της εξάντλησης. Και αν τρώτε πολύ λίγο, το σώμα σας θα καίει μύες και όχι λίπος!

2. Ομάδες τροφίμων. Δίαιτες που αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων, δεν είναι κατάλληλες. Αν δεν είστε αλλεργικοί στη γλουτένη, στα φρούτα, στα δημητριακά ολικής αλέσεως και στα όσπρια, δεν υπάρχει λόγος να τα αποκλείσετε από την διατροφή σας.

3. Δεν συνάδει με τον τρόπο ζωής σας. Εάν έχετε ένα τρελό καθημερινό πρόγραμμα, διατροφή που απαιτεί πολύ προετοιμασία, δεν θα είναι εφικτή να γίνει. Αν ας πούμε σας αρέσει να βγαίνετε έξω για φαγητό με φίλους, ένα πρόγραμμα διατροφής που σας εμποδίζει να το κάνετε, δεν θα λειτουργήσει σωστά. Γι’ αυτό πριν την ξεκινήσετε λάβετε σοβαρά υπόψη σας την καθημερινότητά σας.

4. Ίδια διατροφή κάθε μέρα. Αν η διατροφή σας δεν έχει ποικιλία, πολύ γρήγορα θα βαρεθείτε και θα την διακόψετε.

5. Καμία παρασπονδία. Αν το πρόγραμμα της διατροφής σας δεν σας επιτρέπει καμία παρασπονδία και είναι πολύ αυστηρό, δεν έχει πολλές πιθανότητες να επιτύχει.

6. Μόνο υγρά. Αν μια δίαιτα συνίσταται στο να πίνετε μόνο υγρά, το σίγουρο είναι ότι θα αποτύχει παταγωδώς. Θα επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας και σας προκαλέσει πεπτικά προβλήματα.

7. Τροφές που μισείς. Αν το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείτε, περιλαμβάνει τροφές που μισείτε να τρώτε, τότε κάθε μέρα θα είστε δυσαρεστημένοι.

Πηγή: marymary.gr

Αρθρα Εβδομάδας