Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

 

5 υγιεινές συνήθειες που δεν κάνουν καλό στο σώμα σου

Επειδή είδες κάπου ότι το τάδε ή το δείνα είναι καλό για την υγεία σου, δε σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνεις ή να ακολουθείς κατά γράμμα αυτό που διάβασες. Υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι όλα καλά για τον οργανισμό σου και από την θέληση σου να ακολουθήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να έχεις τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πίνεις εμφιαλωμένο νερό
Υπάρχουν ορισμένα εμφιαλωμένα που έχουν χημικά και βακτήρια όταν τα βάλεις στα πλαστικά μπουκάλια. Άσε που έχουμε ξαναπεί ότι το εμφιαλωμένο μπορεί και να σε παχύνει. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φιλτράρεις το νερό της βρύσης.

Κάνεις κάθε μέρα ντους
Το υπερβολικά συχνό ντους, μπορεί να κάνει το δέρμα σου ξηρό ή και να το ερεθίσει. Γι΄αυτό δε θα ήταν κακό να αφήνεις μια μέρα κενή ενδιάμεσα στα μπάνια σου.

Να στέκεσαι ίσια
Όπως και το να καμπουριάζεις συνεχώς, έτσι και το να στέκεσαι όλη την ώρα ίσια μπορεί να κάνει κακό στην πλάτη σου. Δοκίμασε να αλλάξεις στάση και να σηκώνεσαι πού και πού.

Να πλένεις τα δόντια σου αμέσως μετά το γεύμα
Πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να δώσεις το σάλιο το χρόνο να εξουδετερώσει το οξύ στο στόμα σου και να ενισχύσει το σμάλτο των δοντιών σου.

Να κάνεις κάθε μέρα γυμναστική
Άλλο συχνά, άλλο καθημερινά: το να πηγαίνεις κάθε μέρα στο γυμναστήριο, δε δίνει στους μύες σου αρκετό χρόνο να χαλαρώσουν και να επανέλθουν. Φρόντισε να απέχεις για μία με δύο μέρες και μετά να ξανατραβήξεις προς διάδρομο μεριά.

Πηγή: ladylike.gr

Αρθρα Εβδομάδας