Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

 

Δες τι θα σου συμβεί αν κόψεις τη ζάχαρη

Δεν πίνεις τον καφέ σου σκέτο, το θέλεις το γλυκάκι σου μετά το μεσημεριανό, και νιώθεις ότι ένα παγωτό είναι πάντα η ιδανική λύση για να σε δροσίσει στην τόση ζέστη.

Αν καταναλώνεις αρκετή ποσότητα ζάχαρης καθημερινά, επιβαρύνεις με διάφορους τρόπους τον οργανισμό σου, εκτός από το προφανές που είναι τα δόντια.

Έχεις σκεφτεί τι θα συνέβαινε αν έκοβες τη ζάχαρη από το καθημερινό σου διαιτολόγιο;

Αν όχι, το σκεφτήκαμε εμείς για σένα και σου το παρουσιάζουμε.

1) Αρχικά, θα ήταν πολύ δύσκολο
Δώσε στον εαυτό σου ένα 48ωρο να ξεπεράσει το πρώτο σοκ και μετά όλα θα είναι καλύτερα.

2) Τα φαγητά θα είναι νόστιμα και από μόνα τους
Αφού ξεπεράσεις το πρώτο σοκ, λοιπόν, θα αντιληφθείς ότι τα φρούτα, το γιαούρτι κλπ. είναι εύγευστα από τη φύση τους και δεν χρειάζονται όλη αυτή τη ζάχαρη που συνήθιζες να τους προσθέτεις.

3) Δεν θα αλλάζεις τον σκέτο καφέ
Όταν βγάλεις τη ζάχαρη από τη ζωή σου, θα σου αρέσει περισσότερο η ατόφια γεύση του καφέ. Αν, ωστόσο, είναι πολύ βαρύς για εσένα, μπορείς να προσθέσεις λίγο φυτικό γάλα καρύδας.

4) Λιγότεροι πονοκέφαλοι
Όταν καταναλώνεις τρόφιμα με πολλή ζάχαρη, όπως μπισκότα ή γλυκά, αναγκάζεις τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου να εκτοξεύεται απότομα και στη συνέχεια να πέφτουν κατά τον ίδιο τρόπο. Αυτό, σε κάποιους ανθρώπους, προκαλεί πονοκεφάλους.

5) Η ενέργειά σου θα είναι σταθερή
Επιλέγοντας τροφές με φυτικά σάκχαρα όπως φρούτα και λαχανικά, βοηθάς τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό σου να είναι σταθερά, χωρίς ιδιαίτερες αυξομοιώσεις, όπως συμβαίνει με την κατεργασμένη ζάχαρη.

6) Όταν ξαναφάς, θα την εκτιμήσεις περισσότερο
Αφού απέχεις για καιρό από τη ζάχαρη, κάνε στον εαυτό σου ένα δώρο και απόλαυσε ένα παγωτό. Θα δεις ότι κάθε ξεχωριστή μπουκιά θα μοιάζει με μαγεία.

Πηγή: ladylike.gr

Αρθρα Εβδομάδας