4 τεχνικές για να χάσετε κιλά περπατώντας

Θυμάστε το θρίαμβο που ξέσπασε όταν καταφέρατε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα; Φυσικά και όχι αφού ήσασταν πολύ μικροί. Από εκείνη όμως τη στιγμή το περπάτημα έγινε μια από τις πιο σημαντικές ικανότητες της ζωής σας.

 
 

Μεγαλώνοντας όμως το περπάτημα παίρνει και άλλες διαστάσεις και γίνεται ο πλέον οικονομικός τρόπος εκγύμνασης, πετυχαίνοντας με τη βοήθεια του να ρίξετε τα περιττά κιλά αλλά και να φτιάξετε την διάθεση σας. Σε όποιο επίπεδο φυσικής κατάστασης και να ανήκετε μην ανησυχείτε, το περπάτημα δεν κάνει διαχωρισμούς. Βρείτε τον ρυθμό σας, μάθετε τις σωστές τεχνικές και γυμναστείτε περπατώντας. 

Πατήστε σωστά. Για να γυμνάσετε ο πόδι σας καθώς περπατάτε πρέπει να πατάτε πρώτα με τη φτέρνα και στη συνέχεια να ακολουθεί όλο το πόδι, σπρώχνοντας πίσω με τα δάχτυλά σας. Το μυστικό είναι να νιώσετε την κίνηση σε κάθε πέλμα ξεχωριστά. Αυτή η τεχνική βοηθάει τους μύες να γυμναστούν και στους γλουτούς να σφίξουν.

Ισορροπήστε τους γοφούς σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε τον κορμό σας τεντωμένο και να νιώσετε ότι τραβάτε τον αφαλό σας προς τα μέσα, χωρίς να κινείτε τους γοφούς σας. Φροντίστε να διορθώνετε την στάση σας εάν δείτε πως ξεχαστήκατε.

Να κουνάτε τα χέρια. Ποιος είπε ότι το περπάτημα επικεντρώνεται κυρίως στα πόδια. Κρατήστε λυγισμένα τα χέρια στους αγκώνες και κινήστε τα έντονα πίσω και μπρος βοηθώντας τον ρυθμό σας.

Κρατήστε ίσιο τον κορμό σας. Ξεκολλήστε το κεφάλι σας από τους ώμους νιώθοντας σαν κάποιος να σας τραβάει με σχοινί από την κορυφή του κεφαλιού σας. Τραβήξτε πίσω τους ώμους σας και φροντίστε το στήθος να είναι ανοιχτό και οι ώμοι όσο πιο ευθυγραμμισμένοι γίνεται.

 

Πηγή:jenny.gr