Δείτε ποιες βραδινές συνήθειες σας προσθέτουν κιλά

Εάν προσπαθείτε να χάστε κιλά, αλλά ό,τι και να κάνετε δεν τα καταφέρνετε, θα μπορούσε να οφείλεται στις βραδινές σας συνήθειες. Υπάρχουν ορισμένες ρουτίνες που έχετε πριν πέσετε για ύπνο μπορούν να σας οδηγήσουν στο να πάρετε βάρος και να μην το παρατηρήσετε αμέσως

Έτσι εάν νομίζετε ότι παίρνετε βάρος και δεν είστε σίγουρη γιατί, μπορεί να έχετε υιοθετήσει μια από τις παρακάτω βραδινές συνήθειες.

 
 

Είστε αγχωμένοι. Σταματήστε να απαντάτε στα emails της δουλειάς ακόμα και όταν είστε στο σπίτι. Μια μελέτη του 2018 για την παχυσαρκία έδειξε ότι το άγχος, ο κακός ύπνος και η αύξηση βάρους συνδέονται μεταξύ τους. Βρείτε τρόπους για να αποσυμπιεστείτε το βράδυ, όπως να κάνετε βόλτα με έναν φίλο, να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι ή να διαβάσετε ένα βιβλίο. Η εύρεση τρόπων διαχείρισης του άγχους μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας.

Βαριέστε. Πολλοί άνθρωποι συγχέουν την πλήξη με την πείνα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερφόρτωση θερμίδων αργά το βράδυ. Κρατήστε τον εαυτό σας απασχολημένος με ένα καλό βιβλίο ή ακούστε μουσική.

Πίνετε ποτά με καφεΐνη πριν πέσετε για ύπνο. Η καφεΐνη και ο ύπνος έχουν περίπλοκη σχέση - μπορεί να σας δώσει ενέργεια το πρωί, αλλά το βράδυ μπορεί να διακόψει τον ξεκούραστο ύπνο. Αυτές οι διαταραχές ύπνου μπορούν να αλλάξουν τις ορμόνες που διαχειρίζονται την όρεξη και την αίσθηση της πληρότητας. Πιείτε τα καφεϊνούχα ποτά έξι έως οκτώ ώρες πριν από τον ύπνο, αν νομίζετε ότι μπορεί να σας κρατήσουν ξύπνιους.

Μένετε αργά για να παρακολουθήσετε τηλεόραση. Μπορεί να θέλετε να δείτε την αγαπημένη σας σειρά, όμως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άσκοπο τσιμπολόγημα και σε αύξηση βάρους.

Τρώτε ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο. Εάν καταναλώσατε ένα αλμυρό γεύμα πριν πέσετε για ύπνο, η κλίμακα της ζυγαριάς μπορεί να ανέβει το επόμενο πρωί. Αυτό συμβαίνει γιατί τι σώμα σας έχει κάνει κατακράτηση νερού λόγω του επιπλέον αλατιού. Επίσης εάν έχετε τη συνήθεια να καταναλώνετε σε καθημερινή βάση πολύ αλάτι διατροφή σα, διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία.

Τρώτε μπροστά από την τηλεόραση. Το θέμα δεν είναι μόνο τι τρώτε αλλά και πώς το τρώτε. Η κατανάλωση φαγητού μπροστά από μια τηλεόραση μπορεί να σας κάνει να τρώτε μεγαλύτερες μερίδες και να οδηγηθείτε σε αύξηση σωματικού βάρους.

Δεν πηγαίνετε νωρίς στο κρεβάτι. Ο κακός ύπνος έχει συνδεθεί με υψηλότερο ΔΜΣ και με την παχυσαρκία. Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο τείνουν να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες και να μην μπορούν να χάσουν βάρος.

Πίνετε αλκοόλ. Σε αντίθεση με ό, τι νομίζετε, εάν πίνετε ένα ποτήρι κρασί πριν τον ύπνο  δεν σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα.

Παραλείπετε συνεχώς το βραδινό φαγητό. Μπορεί να πιστεύετε πως εάν παραλείψετε το βραδινό φαγητό θα χάσετε πιο εύκολα κιλά, ωστόσο μπορεί να σας προκαλέσει υπερφαγία το επόμενο πρωί. Μερικοί άνθρωποι, ειδικά αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα, δεν θα πρέπει να ακολουθούν μακρές περιόδους χωρίς φαγητό. Επίσης οι ορμόνες της πείνας παράγονται σε μεγαλύτερα επίπεδα μετά από παρατεταμένη νηστεία και μπορεί να καταλήξετε σε υπερκατανάλωση τροφής.

 

Πηγή:jenny.gr