Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

 

Τελικά πρέπει να κάνεις ντους το βράδυ ή το πρωί;

Καταρχάς, πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε την ώρα που πρέπει κανείς να κάνει ντους ή μπάνιο, θα πρέπει να αναφέρουμε πως είναι μία συνήθεια που δεν πρέπει να αναβάλλουμε, ούτε και να σαμποτάρουμε. Η υγιεινή είναι το παν στη ζωή μας και πρέπει καθημερινά να κάνεις ντους. 

Η σωστή ώρα, σύμφωνα με τη δερματολόγο Samer Jaber, της Νέας Υόρκης είναι η βραδινή. Πριν κοιμηθείς πρέπει να κάνεις ντους ώστε να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου από τους ρύπους, τον ιδρώτα και κάθε μικρόβιο που έχει δεχθεί μέσα στην ημέρα. Επίσης, μετά το ντους έχεις την ευκαιρία να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου με κρέμες οι οποίες θα εισχωρήσουν πολύ καλύτερα στο εσωτερικό της όσο εσύ κοιμάσαι. Ούτε θα ιδρώσεις, ούτε τίποτα. 

 Όσο λοιπόν και αν θεωρείς πως το πρωινό ντους σε ξυπνά, πρέπει να το αλλάξεις. 

 

Πηγή:queen.gr

5 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα μας

Το όμορφο δέρμα είναι κάτι που όλες θέλουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποκτήσουμε.Υπάρχουν, όμως, μερικές συνήθειές μας που, στην πραγματικότητα, είναι βλαβερές και όχι μόνο δεν το βελτιώνουν, αλλά το καταστρέφουν.

Ποιες είναι αυτές;

1. Δεν πλένουμε το πρόσωπό μας μετά τη γυμναστική

Θα έπρεπε να καθαρίζουμε το δέρμα μας κατευθείαν μετά το γυμναστήριο, ειδικά εάν ιδρώσαμε. Στη συνέχεια, απλώνουμε ενυδατική και αντηλιακή κρέμα.

2. Ξεβαφόμαστε με υγρά μαντηλάκια

Τα μαντηλάκια καταστρέφουν το pH του δέρματος, διότι περιέχουν μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος. Καλύτερο θα είναι να προτιμήσουμε ένα καθαριστικό gel και να πλύνουμε το πρόσωπό μας.

3. Δε χρησιμοποιούμε αντηλιακό το χειμώνα

Είναι μεγάλο λάθος να θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε προστασία από τον ήλιο μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Εάν δε βάζουμε αντηλιακή κρέμα καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, ουσιαστικά δεν κάνουμε τίποτα για να καταπολεμήσουμε τη γήρανση του δέρματος!

4. Χρησιμοποιούμε τα ίδια καλλυντικά χειμώνα – καλοκαίρι

Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζουμε τα προϊόντα μας όταν αλλάζει και ο καιρός. Η ενυδατική μας κρέμα, τουλάχιστον, πρέπει να αντικαθίσταται ανάλογα με την υγρασία, ενώ όσο καλοκαιριάζει και το makeup μας θα πρέπει να γίνεται πιο ελαφρύ.

5. Αγοράζουμε προϊόντα κακής ποιότητας

Καλό θα είναι να κοιτάζουμε τις ετικέτες των προϊόντων που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπό μας, ανεξάρτητα από την τιμή τους και να προτιμάμε τα λιγότερο συνθετικά.

 

Πηγή:jenny.gr

3 εύκολα tricks για να επιλέξετε το κατάλληλο άρωμα

Δυσκολεύεστε να βρείτε το δικό σας προσωπικό άρωμα; Αυτό συμβαίνει μάλλον, λόγω της μεγάλης ποικιλίας αρωμάτων από την οποία θα κληθείτε να επιλέξετε εκείνο που σας εκφράζει. Μπορεί βέβαια να δυσκολεύεστε να κατανοήσετε και την ποιητική φρασεολογία που χρησιμοποιείται για την περιγραφή κάποιων αρωμάτων.

Με αυτά τα 3 απλά tricks πάντως, θα δείτε πως όλα θα μοιάζουν πιο εύκολα!

Μάθετε τη «γλώσσα» του αρώματος

Τα αρώματα αφήσουν συνήθως τρεις διαφορετικές μυρωδιές ανάλογα με το χρονικό στάδια που τα μυρίζουμε.

 

Η πρώτη και πιο δυνατή νότα του αρώματος, βγαίνει όταν το ψεκάζετε για πρώτη φορά και διαρκεί μόλις 15 λεπτά, στη συνέχεια ακολουθεί η μεσαία νότα, η καρδιά του αρώματος και παραμένει κυρίαρχη για πολλές ώρες.

Όταν διαχέεται και η μεσαία νότα του αρώματος, έρχεται η κάτω νότα του, αυτή υπάρχει κυρίως στα τα πλούσια, βαριά αρώματα που παραμένουν μέχρι το τέλος της ημέρας.

Έτσι, μπορεί να δείτε ένα άρωμα στο ράφι που έχει μια κορυφαία νότα που αγαπάτε (Για παράδειγμα τη βανίλια!) Με μεσαίες και βασικές νότες που μισείτε (όπως τα τριαντάφυλλα!). Είναι πολύ πιθανό ένα άρωμα, μετά από ώρες να μυρίζει σαν κάτι που μισείτε. Υπάρχει όμως και η αντίθετη περίπτωση, να σιχαίνεστε την πρώτη του νότα αλλά να αγαπάτε όλα τα άλλα αρώματα που περιέχει και έτσι να καταλήξετε να το λατρέψετε συνολικά.

Αφήστε πίσω σας το κατάστημα καλλυντικών

Ποτέ μην μυρίζετε ένα άρωμα στο πάγκο! Η μυρωδιά στο κατάστημα μπορεί να είναι αφόρητη. Πώς μπορείτε να κατανοήσετε πραγματικά τις νότες ενός αρώματος, όταν αυτό αναμιγνύεται σ’ ένα σύννεφο από άλλες πολλές ασταθείς μυρωδιές; Το μυστικό είναι να το ψεκάσετε και να φύγετε.

Επίσης μην ξεχνάτε να βάζετε τα αρώματα στα διαφορετικά χάρτινα ραβδιά δοκιμής και όχι πάνω σας, ώστε να μην φτάσετε στο σημείο να μυρίζετε με ένα τόνο διαφορετικά αρώματα!

Επίσης αν κρατήσετε τις ράβδους, μπορείτε να παρακολουθείτε τις επιλογές σας, αντί να προσπαθείτε να θυμηθείτε, ποιο άρωμα ψεκάσατε και σε ποιο τμήμα σώματος.

Ζήστε μαζί του

Προσπαθήσατε σκληρά αλλά δεν ξέρετε ποιο να επιλέξετε; Πάρτε μαζί σας τα δείγματα, βάλτε τα σε ξεχωριστές τσέπες και ξεκινήστε τη μέρα σας. Ρωτήστε τη γνώμη των φίλων σας ή παρακολουθήστε Netflix στο κρεβάτι μυρίζοντάς τα.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελέγξετε τα αρώματα καθώς περνά η μέρα και να είστε βέβαιες ότι είναι του γούστου σας.

Αν αποφασίσατε τελικά ποιο σας κέρδισε, κάντε μια τελευταία δοκιμή στο δέρμα σας όταν επιστρέψετε στο εμπορικό κέντρο. Τοποθετείστε το άρωμα στα σημεία του παλμού σας- το λαιμό, τους καρπούς, τους εσωτερικούς αγκώνες. Αντίθετα μ’ αυτό που ίσως έχετε συνηθίσει, μην το τρίβετε! Με την τριβή το άρωμα θερμαίνει το χυμό του και αλλάζει η χημεία της μυρωδιάς του.

Περιμένετε περίπου 30 λεπτά μετά τον ψεκασμό (μπορείτε να κάνετε άλλα ψώνια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ή ένα τηλέφωνο) πριν πάρετε τη τελική απόφαση. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, όχι μόνο θα εξατμιστούν οι κορυφαίες νότες αλλά και θα αναμειχθούν με τη φυσική σας μυρωδιά, δίνοντάς σας καλύτερη εικόνα για το πώς θα είναι το άρωμα πάνω στο δέρμα σας.

 

 

Πηγή: jenny.gr

Το αγαπημένο σου τσιμπιδάκι φρυδιών δεν είναι πια τόσο αποτελεσματικό;

Είσαι και εσύ που έχεις ένα θέμα με τα εργαλεία σου και όταν βολεύεσαι με κάτι δε θέλεις να το αποχωριστείς ακόμα και αν αυτό δείχνει να μην είναι πια λειτουργικό.

Και πολύ καλά κάνεις, αφού όταν υπάρχει τρόπος να το βελτιώσεις δεν χρειάζεται να το πετάξεις.

Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι το τσιμπιδάκι των φρυδιών. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά όσα και να δοκιμάσεις αν ένα είναι αυτό που θα σε βολέψει, αυτό θέλεις να έχεις διαρκώς μαζί σου.

Όμως – όπως θα έχεις διαπιστώσει – μερικές φορές τα τσιμπιδάκια γίνονται μη αποτελεσματικά και ενώ εσύ θέλεις να τραβούν τις τρίχες αυτά τις κόβουν ή δεν τις πιάνουν καν.

Ορίστε τι θα κάνεις: Θα πάρεις την λίμα των νυχιών σου και θα τροχίσεις προσεχτικά τις άκρες. Έτσι θα γίνουν πιο αιχμηρές και άρα πολύ πιο αποτελεσματικές! 

Δοκίμασέ το και πες μας τη γνώμη σου!

 

Πηγή:missbloom.gr

Πώς θα αποφύγεις να χαλάσει το μακιγιάζ σου από τα γυαλιά ηλίου (στην περιοχή της μύτης σου κυρίως)

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της μύτης όπου τα γυαλιά ακουμπούν περισσότερο, το foundation συγκεντρώνεται σε ένα σημείο και φυσικά καταλήγει επάνω στα γυαλιά σου. Σαν αποτέλεσμα, όχι μόνο έχεις μπαλώματα στο μακιγιάζ σου αλλά και κιτρινισμένα γυαλιά.

Πώς θα το αποφύγεις;

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το setting spray* και την setting powder**.

*setting spray: σπρέι που τοποθετείς μετά το τέλος του μακιγιάζ για να πετύχεις μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ αλλά και έξτρα υγρασία. Επίσης βοηθούν στο να «λιώσει» το ένα προϊόν μέσα στο άλλο και να δείχνει το αποτέλεσμα πιο φυσικό. 

** setting powder: Οι Setting powders είναι οι πούδρες που εφαρμόζονται απευθείας μετά το foundation. Αυτές είναι οι με χρώμα ή χωρίς, τις λεγόμενες διάφανες ή αλλιώς translucent, και η δουλειά τους είναι να σετάρουν το μακιγιάζ, όπως λένε οι make up artists, ή αλλιώς να το «κλειδώνουν» καθώς και να χαρίζουν ένα ματ αποτέλεσμα. 

Αφότου τελειώσεις το μακιγιάζ σου, λοιπόν, εφαρμόζεις setting powder σε σημεία όπως το μέτωπο, το πηγούνι και η μύτη, ώστε να πετύχεις την τέλεια ματ όψη, και ολοκληρώνεις ψεκάζοντας το πρόσωπό σου με σπρέι. 

Το ίδιο κάνεις και με τα γυαλιά σου. 

Στο σημείο που τα γυαλιά σου ακουμπούν στο δέρμα σου, εφαρμόζεις με το δάχτυλό σου λίγη ποσότητα πούδρας και έπειτα ψεκάζεις με λίγο σπρέι. 

Με αυτό τον τρόπο έχεις δημιουργήσει στα γυαλιά ένα προστατευτικό φιλμ που δε θα δημιουργεί τριβή στην περιοχή και θα προστατεύει την επιδερμίδα σου από το να γίνει λιπαρή και να απομακρύνει όλο το προϊόν που έχεις ήδη εφαρμόσει.

Και αν αυτό νομίζεις ότι θα φύγει σε μία ώρα, να σου θυμίσω ότι ένα setting spray πρέπει να υπάρχει σε κάθε γυναικεία τσάντα αφού ανανεώνει το μακιγιάζ, χαρίζει ενυδάτωση και λαμπερό αποτέλεσμα.

Θέλεις να το δοκιμάσεις;

 

 

 

Πηγή:missbloom.gr