Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

 

6 πράγματα που πρέπει να ξέρει ο κομμωτής σου για σένα

Εάν αποφάσισες να αποκτήσεις το κούρεμα των ονείρων σου, τότε το να προσκομίσεις στον κομμωτή σου μια σειρά από φωτογραφίες περιοδικών, δεν είναι αρκετό. Αυτό συμβαίνει γιατί το να βρεις το στυλ που είναι σωστό για σένα, δεν έχει να κάνει με τις αναφορές από τις οποίες θα εμπνευστείς και τις ερωτήσεις που θα κάνεις. Έχει να κάνει και με τον ίδιο τον κομμωτή και τα πράγματα που πρέπει εκείνος να ξέρει για σένα...

1. Πόσο συχνά λούζεις τα μαλλιά σου; Εάν ανήκεις στα άτομα που λούζονται μία φορά την εβδομάδα, ίσως να θες κάποιο κούρεμα που ενδεχομένως να παίρνει περισσότερη ώρα για να στυλιζαριστεί, όμως έχει διάρκεια. Όπως για παράδειγμα εάν θέλεις κάποιο κούρεμα που να αλλάζει την υφή των μαλλιών σου από σγουρά, σε ίσια. Μία ακόμη σημαντική πληροφορία που ενδεχομένως να πρέπει να γνωρίζει ο κομμωτής σου, είναι το είδος του σαμπουάν που χρησιμοποιείς. Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς πρέπει να εναρμονίζονται με το κούρεμα που πρόκειται να αποκτήσεις.

2. Πόσο συχνά γυμνάζεσαι; Οι δραστηριότητες στην οποίες συμμετέχεις παίζουν σημαντικό ρόλο ώστε ο κομμωτής σου να κάνει μια ενδοσκόπηση στον τρόπο ζωής σου. Επίσης εάν ανήκεις στις γυναίκες που αθλούνται και ιδρώνουν πολύ, τότε αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο και στα μαλλιά σου καθώς ο ιδρώτας μπορεί να τα αφυδατώσει.

3. Τι υπάρχει μέσα στην ντουλάπα σου; Εάν το στυλ σου είναι, για παράδειγμα, πιο bohemian τότε ίσως το αυστηρό bob look να μην είναι είναι αυτό που σου ταιριάζει.

4. Ο τρόπος που κοιμάσαι. Κοιμάσαι στο πλάι, ανάσκελα ή μπρούμυτα; Ο τρόπος που κοιμάσαι όπως επίσης και η μαξιλαροθήκη που χρησιμοποιείς είναι εξίσου σημαντικές πληροφορίες που ένας κομμωτής πρέπει να ξέρει πριν προχωρήσει στο κούρεμα που θα σου κάνει. Γενικά πάντως έχε υπόψιν πως οι σατέν μαξιλαροθήκες είναι πολύ καλύτερες όχι μόνο για τα μαλλιά σου (καθώς η τριβή που δημιουργείται είναι πολύ μικρότερη), αλλά και για τις ρυτίδες στο πρόσωπο (στην περίπτωση που κοιμάσαι μπρούμυτα).

5. Πόσο συνεπής είσαι με το κόψιμο της ψαλίδας; Ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που κάθε 6 εβδομάδες κλείνουν ραντεβού για να τριμάρουν την ψαλίδα τους; Ή κουρεύεσαι μία φορά τον χρόνο; Ο τρόπος που ο κομμωτής σου πρόκειται να σε κουρέψει, εξαρτάται άμεσα και από αυτό!

6. Πόση ώρα έχεις για να προετοιμαστείς το πρωί; Χρησιμοποιείς διάφορα εργαλεία και προϊόντα styling; Ή περιορίζεσαι απλώς σε μια βούρτσα που τα ξεμπλέκει; Στην περίπτωση που έχεις ένα συγκεκριμένο αίτημα σχετικά με το κούρεμα που θες, τότε είναι πολύ σημαντικό ο κομμωτής σου να γνωρίζει την ρουτίνα σου.

Πηγή: madamefigaro.grΑρθρα Εβδομάδας