7. Μειώνεται η πιθανότητα αλλεργικού σοκ
Parabens, θειικά άλατα και μέταλλα είναι μερικά από τα συστατικά των προϊόντων μακιγιάζ και φροντίδας του δέρματος, που δυστυχώς μπορούν να προκαλέσουν δερματικές αλλεργίες. Μερικά από τα συμπτώματα μπορεί να είναι η έντονη ερυθρότητα στην επιδερμίδα, η ξηρότητα και ο κνησμός.

8. Αυξάνεται ο κίνδυνος από τις ακτίνες του ηλίου
Κι όμως η αποχή από το μακιγιάζ μπορεί να έχει και μία αρνητική επίπτωση! Για πολλές γυναίκες, ο δείκτης προστασίας που περιέχει το foundation, είναι η μόνη ασπίδα απέναντι στις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου. Όπως και να έχει όμως, είτε επιλέγουμε να φοράμε μακιγιάζ είτε όχι, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά ένα αντηλιακό προσώπου.

9. Αυξάνεται η αυτοπεποίθηση μας
Το πιο πιθανό είναι στην αρχή να νιώσουμε λίγο ανασφαλείς. Όσο όμως θα περνάει ο καιρός και θα συνηθίζουμε το νέο δροσερό μας look, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αρχίσουμε να αγαπάμε ακόμα περισσότερο τον εαυτό μας και να εκτιμούμε τη φυσική μας ομορφιά. Και το καλύτερο; Θα μπορούμε πλέον να μπαίνουμε άφοβα στο μπάνιο χωρίς το φόβο ότι θα βγούμε σαν αρκουδάκια πάντα!

 

Πηγή:marieclaire.gr