Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

 

Αυτή η 10λεπτη συνταγή για μακαρονάδα, είναι η απάντηση στις βραδινές λιγούρες σου

Εάν ήσουν λάτρης και εθισμένος της κόκκινης σάλτσας στα μακαρόνια, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις στρατόπεδο. Φτιαγμένη με νιφάδες πιπεριού και βούτυρο, αντί για ελαιόλαδο (χρησιμοποιείς πολύ λιγότερο από το κανονικό), είναι πεντανόστιμη και αρκετά πικάντικη, αλλά μπορείς να την φτιάξεις σε χρόνο dt. Γιατί το βράδυ που σε πιάνουν οι λιγούρες σου σίγουρα δεν μπορείς -και δεν θες- να διαθέσεις πάνω από 10’ για να φτιάξεις κάτι να φας.

Να τι θα χρειαστείς:

μισό κιλό μακαρόνια
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά αλατισμένο βούτυρο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοσέρ (aka χοντρό αλάτι)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει και πρόσθεσε 3 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher. Ρίξε τα ζυμαρικά και μαγείρεψε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ενώ τα μακαρόνια έχουν αρχίσει να μαγειρεύονται σε μία άλλη μικρότερη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνεις το πιπέρι και το σκόρδο και τα μαγειρεύεις μέχρι το σκόρδο να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Σβήσε τελείως τη φωτιά και ρίξε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Ανακάτεψε τα όλα μαζί.

Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτα 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και κλείσε για λίγο το καπάκι. Γύρισε τη φωτιά σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια ρίξε τα νερό που κράτησες στην άκρη. Άφησε τα να βράσουν για λίγο όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά και πρόσθεσε αλάτι.

Μόλις είναι έτοιμο σβήσε τελείως τη φωτιά, βάλε τα σε ένα πιάτο της επιλογής σου και γάρνιρε τα με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Η μακαρονάδα σου είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

πηγή:http://www.queen.gr

Λαχταριστό χοιρινό ρολό γεμιστό με τυρί

Αν θέλετε την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε το χοιρινό σας, τότε έχετε μπει στο σωστό άρθρο. Γιατί σήμερα μαγειρεύουμε το πιο ζουμερό γεμιστό χοιρινό ρολό. 

 

Υλικά

600 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο

50 γραμμάρια κίτρινο τυρί

10 λεπτές φέτες μπέικον (50 γραμμάρια)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κλαδάκι του δεντρολίβανου

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, βάζουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε για 5 λεπτά και από τις δυο μεριές. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας σε μια επιφάνεια κοπής και το ανοίγουμε στη μέση. Κόβουμε το τυρί σε κομμάτια και τα βάζουμε μέσα στο χοιρινό και στη συνέχεια το τυλίγουμε με το μπέικον. Το δένουμε καλά με ένα νήμα ώστε να μη φύγει το τυρί και το μεταφέρουμε στο φούρνο μαζί με το δενδρολίβανο και το σκόρδο και το μαγειρεύουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν το αφαιρούμε από το φούρνο το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεα αφαιρούμε το νήμα και το κόβουμε σε φέτες. 


Πηγή: http://jenny.gr

Καλαμπόκι με παρμεζάνα και αυγά στο φούρνο!

ΑΥτό το απλό φαγητό είναι τόσο νόστιμο που θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο για τις τις ημέρες των γιορτών και όχι μόνο.

 

Υλικά

3 κουτάκια καλαμπόκι

1/4 φλιτζάνι αλεύρι

3 αυγά

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένη παρμεζάνα

1/3 φλιτζάνι βούτυρο

4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το καλαμπόκι, το αλεύρι, τα αυγά το σκόρδο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε από το φούρνο και να θέλουμε ρίχνουμε και άλλη παρμεζάνα. 

Πηγή:http://jenny.gr/

Πεντανόστιμο ρύζι με μοτσαρέλα στο φούρνο

Tο ρύζι έχουμε συνηθίσει να το φτιάχνουμε βραστό, όμως λίγες φορές το έχουμε δοκιμάσει στο φούρνο. Εάν φτιάξετε την παρακάτω συνταγή θα σας μείνει αξέχαστη.

 

Υλικά

170 γραμμάρια ρύζι

60 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

2 πακέτα μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες

3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά. Παίρνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε στη βάση λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά στη συνέχεια βάζουμε το μισό ρύζι, τη μισή παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο ρύζι με την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πηγή:http://jenny.gr/

Ζουμερό χοιρινό με αποξηραμένα φρούτα για τον πιο γιορτινό μήνα

Μπήκαμε στον Δεκέμβριο και σιγά σιγά αποκτάμε πιο γιορτινή διάθεση. Και επειδή τα Χριστούγεννα εκτός από στολίδια και δώρα είναι και νόστιμα φαγητά. Σας δίνουμε μια συνταγή για όταν έχετε καλεσμένους και γιατί όχι και για το τραπέζι των Χριστουγέννων.

 

Υλικά

2 κιλά χοιρινό

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

8 αποξηραμένα βερίκοκα

8 αποξηραμένα δαμάσκηνα

2 σκελίδες σκόρδο

1 1/2 φλ. κόκκινο κρασί

2 φλ. ζωμό κοτόπουλου

2 κ.σ ζάχαρη μαύρη

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ύστερα προσθέτουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει κρούστα. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες ανάλογα με το φούρνο.

πηγή:http://jenny.gr

Αρθρα Εβδομάδας