Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

 

Η πιο λαχταριστή βελουτέ σούπα καρότου

Επειδή φάγαμε πολύ αυτές τις ημέρες, σήμερα μαγειρεύουμε κάτι νόστιμο και ελαφρύ. 

 

Υλικά

 
 

400 γρ. καρότα

2 κρεμμύδια

2 σέλερι

1 πατάτα

1 λίτρο νερό

1 κύβο ζωμό βοδινού

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κομμάτια τα καρότα, την πατάτα, το σέλερι και τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για δύο λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε 25  λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Περνάμε τα λαχανικά από το μπλέντερ, μέχρι να λιώσουν πολύ καλά και σερβίρουμε.

 

 

Πηγή:jenny.gr

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι απο τον Βασίλη Καλλίδη

Υλικά:

1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1 πακέτο χοντρό μακαρόνι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 ντομάτες στον τρίφτη

2 φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

1 κανελόξυλο

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι
 

λίγη τριμμένη μυζήθρα

 

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν.

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο αλατοπιπερωμένο.

Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι για 7-8 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον χυμό, την κανέλα, το αλατοπίπερο και 4 ποτήρια ζεστό νερό.

Σερβίρουμε το κοκκινιστό κοτόπουλο με τα μακαρόνια και μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.

 

 

Πηγή:faysbook.gr

Τα πιο νόστιμα και εύκολα πιτσάκια που θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά

Σήμερα φτιάχνουμε το πιο νόστιμο και εύκολο σνακ για τα παιδιά μας.

Υλικά

250 γρ. τυρί κρέμα

50 γραμμάρια βούτυρο

250 γρ. αλεύρι

Μοτσαρέλα

Αλάτι στη γεύση

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μοτσαρέλα, σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε και τη χωρίζουμε σε μικρούς δίσκους. Πάνω σε κάθε κομμάτι βάζουμε εάν θέλουμε ντομάτα και ρίγανη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.  Ψήνουμε στους 180 ° C για 15 λεπτά και λίγο πριν τα βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε τη μοτσαρέλα.

 

Πηγή:jenny.gr

Λαχταριστά scrambled eggs με τυρί

Μπορεί να είναι κλασικό αμερικάνικο πιάτο, αλλά εδώ και αρκετό καιρό έχει κερδίσει τις καρδιές μας και πρωταγωνιστεί στα πρωινά μας και πολλές φορές και στα μεσημεριανά μας γεύματα.

Υλικά

2 μεγάλα αυγά

1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

Αλάτι

Πιπέρι

Βούτυρο

Φρέσκο ​​σχοινόπρασο, προαιρετικά

Εκτέλεση

Σπάμε τα δυο αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί και 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​σχοινόπρασο. Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι μέχρι να αφρίσουν και να προσθέτουμε 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Χτυπάμε πάλι όσο πιο καλά μπορούμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης κατά προτίμηση. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τα αυγά απαλά και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ακόμα τυρί. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και όταν φύγουν τα υγρά σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα κερμμύδια.

 

Πηγή:jenny.gr

Αυτό είναι το μυστικό για να φτιάξετε ζουμερά μπιφτέκια

Για να γίνουν ζουμερά και αφράτα τα μπιφτέκια, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές

  • Ο κιμάς καλό θα είναι να είναι μοσχαρίσιος (ή μισός μισός) και να έχει περαστεί από τη μηχανή 2 φορές.
  • Προσθέστε στο μείγμα σας 1-2 κουταλιές ξύδι για να μαλακώσει και να αφρατέψει τον κιμά.
  • Μην προτιμάτε την τριμμένη φρυγανιά αλλά μουσκεμένο μπαγιάτικο ψωμί  ή κουάκερ.
  • Βάλτε κρεμμύδι τριμμένο και όχι κομμένο.
  • Ζυμώστε καλά και τρίψτε ντομάτα αν το μείγμα σας φαίνεται στεγνό.
  • Όλα τα μπιφτέκια πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος για να μην ξεραθούν κατά το ψήσιμο.

 

 

Πηγή:jenny.gr