Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

 

Ζουμερά σουβλάκια γαλοπούλας με πάπρικα και γιαούρτι

Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε φτιάξει ένα νόστιμο πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε είτε μόνοι σας είτε με τους φίλους σας. 

 

Υλικά

600 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας

2 κουταλιές πάπρικα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

200 ml λευκό κρασί

1 λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο

Φρέσκο θυμάρι

2 φύλλα φασκόμηλου

Για τη σάλτσα γιαουρτιού 

400 γραμμάρια γιαούρτι

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος γαλοπούλας σε κύβους. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη μαρινάδα όπου ρίχνουμε το κρασί, ξύσμα και χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Στη συνέχεια μαρινάρουμε το κρέας, τι τυλίγουμε με ένα μια πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το ψήσιμο.

Προετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο.  Στη συνέχεια περνάμε το κρέας σε καλαμάκια για σουβλάκι, αφού τα στραγγίξουμε από τη μαρινάδα, αλλά δεν την πετάμε.

Θερμαίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι, τοποθετούμε τα σουβλάκια και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικά, το αλάτι, το πιπέρι και σιγά σιγά προσθέτουμε τη μαρινάδα. Όταν είναι έτοιμα τα σουβλάκια σερβίρουμε με το γιαούρτι.

Πηγή: http://jenny.gr

Τραγανά ρολά κοτόπολου με τυρί και σπανάκι

Αυτά τα νόστιμα και τραγανά ρολά κοτόπουλου μαγειρεύονται σε περίπου δέκα λεπτά και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

 

Υλικά

400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου σε φέτες

150 γραμμάρια μοτσαρέλα

250 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι

4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

1 αυγό

1 κουταλιά σούπας σουσάμι

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πέρι

Βράζουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά σε λίγο νερό, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το τυρί σε κύβους. Ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με το σουσάμι. Στη συνέχεια σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό μαζί με αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε την κάθε φέτα κοτόπουλου και τη γεμίζουμε με το τυρί και το σπανάκι. Όταν τελειώσουμε τυλίγουμε όλες τις φέτες σε ρολά και τις περνάμε πρώτα από το αυγό και ύστερα από τη φρυγανιά με το σουσάμι. Τοποθετούμε τα ρολά στο τηγάνι με λίγο λάδι και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά , μέχρι να πάρουν να χρώμα. 


Πηγή: http://jenny.gr/

Ζουμερά και πεντανόστιμα λαζάνια με 4 τυριά

Αν είστε λάτρεις του τυριού τότε θα αγαπήσετε τη σημερινή συνταγή και με την πρώτη ευκαιρία θα τη φτιάχνετε. 

 

Υλικά

300 γραμμάρια λαζάνια

1 λίτρο γάλα

150 γραμμάρια παρμεζάνα

150 γραμμάρια γραβιέρα

100 γραμμάρια σκαρμότσα

150 γραμμάρια γκοργκοντζόλα

50 γραμμάρια βούτυρο

50 γραμμάρια αλεύρι

Αλάτι

Μοσχοκάρυδο για γεύση

Εκτέλεση 

Ξεκινάμε με τη μπεσαμέλ, προσθέτουμε σε ένα μια κατσαρόλα  το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά ώστε να μην υπάρχουν σβόλοι. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά τα οποία έχουμε κόψει σε κύβους. Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά προσθέτοντας το αλάτι, πιπέρι και όταν τα τυριά λιώσουν και η μπεσαμέλ είναι παχιά βγάζουμε από τη φωτιά.

Σε αυτό το σημείο βάζουμε μια στρώση από τα λαζάνια σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από τα λαζάνια, συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και στο από πάνω εάν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Πηγη:http://jenny.gr/

Φτιάχνουμε τιραμισού με λίγες θερμίδες

Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε γλυκό χωρίς ενοχές; Κι όμως εάν φτιάξετε το τιραμισού που σας προτείνουμε δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε για τις περιττές θερμίδες.

 

Υλικά για την κρέμα

30 γραμμάρια γιαούρτι 0%

50 γραμμάρια άπαχο τυρί cottage

Γλυκαντικό σε υγρή μορφή

Υλικά για τη βάση

6 σαβουαγιαρ

5 γραμμάρια σκόνη κακάο για πασπάλισμα

2 κουτ.γλυκού καφέ espresso

Γλυκαντικό σε υγρή μορφή

2 κ. σούπας ρούμι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί και το γλυκαντικό (βάζουμε ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε), μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα. Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον τοποθετούμε σε ένα φαρδύ σκεύος για να αρχίσει να κρυώνει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και το γλυκαντικό. Εκεί μέσα βουτάμε τα σαβουαγιάρ και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λιώσουν.

Παίρνουμε ένα μπολ και στη βάση βάζουμε τρία σαβουαγιαρ, από πάνω μια στρώση από τυρί κρέμα πασπαλίζουμε με κακάο και κάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία. Τοποθετούμε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.

Πηγή:http://jenny.gr

Λαχταριστές κρέπες με κολοκυθάκια, ζαμπόν και στρακίνο

Eάν έχετε καλεσμένους της τελευταίας στιγμής μπορείτε να φτιάξετε τις πεντανόστιμες κρέπες που σας προτείνουμε.

 

Υλικά

Για τις κρέπες

125 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως

2 αυγά

250 γραμμάρια γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4 κουταλιές της σούπας γάλα

Αλάτι

Για το γέμιση

3 κολοκυθάκια

8 φέτες ζαμπόν

100 γραμμάρια τυρί στρακίνο

Λίγο γάλα

1  κρεμμύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μίγμα. Όταν οι κρέπες είναι έτοιμες τις αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες, αλάτι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Σε αυτό το σημείο ανακατεύουμε το στρακίνο με λίγο γάλα μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα με την οποία αλείφουμε τις κρέπες και για στο τέλος μοιράζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Πηγή:http://jenny.gr/

Αρθρα Εβδομάδας