Υλικά

1 γαλοπούλα

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο

250-500 γραμμάρια κάστανα

1/2 φλυτζάνι ρύζι

1 ποτήρι κρασί

Σταφίδες

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κιμά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες ,τα κάστανα και το ρύζι. Αλατίζουμε τη γαλοπούλα,  τη γεμίζουμε και κλείνουμε την κοιλιά της με οδοντογλυφίδες και στη συνέχεια δένουμε με σπάγκο τα μπούτια σταυρωτά. Την τοποθετούμε σε ταψί και γύρω γύρω βάζουμε πατάτες.  Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο αφήνοντας κενό επάνω από τη γαλοπούλα για να κυκλοφορεί αέρας κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα. 

Πηγή: http://jenny.gr/