Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

 

Το πιο νόστιμο χταπόδι με στιφάδο και ελιές, για ένα άκρως ελληνικό τραπέζι!

Σήμερα το μενού έχει μεσογειακό χταπόδι με στιφάδο και ελιές. Απόλυτο ελληνικό πιάτο και ιδανικό για τις μέρες της Σαρακοστής.

Θα χρειαστούμε:

1 κιλό χταπόδι

15 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα

5 σκ. σκόρδο

350 γρ. ελιές μαύρες

2-3 φύλλα δάφνης

2-3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

πιπέρι

λίγο μπούκοβο

ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Αρχικά αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε 2-3 κομμάτια. Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι κάτω από τρεχούμενο νερό. Κόβουμε τα πλοκάμια σε κομμάτια 2 εκατοστών. Έπειτα σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το χταπόδι μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο, ρίχνουμε τις ελιές μέσα, τη δάφνη, το μπούκοβο και το πιπέρι κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος ελέγχουμε αν το χταπόδι μας έχει βγάλει πολλά υγρά. Άν έχει συμβεί αυτό, τότε αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό μέχρι να εξατμιστούν τα επιπλέον υγρά και το χταπόδι μας να μείνει μόνο με τη σάλτσα του. Καλή μας όρεξη…

Την συνταγή προσφέρει το ψαρομαγειρίο YaPsaraki. Θα το βρείτε στην οδό Θερίσου 7 στο Ηράκλειο Κρήτης.
Τηλέφωνο: 2811 810 028
Facebook Page: Yapsaraki - Ψαρομαγειρείο

Αρθρα Εβδομάδας