Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Συστατικά
 

Για το κρέας

  • 500 γρ. χοιρινός λαιμός χωρίς κόκαλο
  • 2 αυγά μεσαία
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 1 καρότο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3 μανιτάρια champignon
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. σόγια σως
  • 100 γρ. γλυκόξινη σαλτσα
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι μπασμάτι
  • φρέσκο μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κρέας

  • Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες.
  • Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, την πάπρικα, το σκόρδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  • Τηγανίζουμε το κρέας σε δύο δόσεις για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε ταψί με απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

  • Κόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το καρότο και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
  • Βάζουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόγια σως, την γλυκόξινη σος, το κρέας και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μαϊντανό.

 

Πηγή:akispetretzikis.com