Ζυμαρικά με κεφτεδάκια γαλοπούλας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 700 γρ. κιμά γαλοπούλα
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ελαιόλαδο
  • 1 ζωμό κότας
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα του)

Για τη σάλτσα και τα ζυμαρικά

  • 2 κονσέρβες ντομάτας κονκασέ
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κύβο κότας
  • 3 κ.σ. κομμένο φρέσκο βασιλικό
  • τυρί τριμμένο
  • πιπέρι
  • 500 γρ. μακαρόνια

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χτυπάμε τις φέτες του τοστ στο μούλτι μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και τα ψίχουλα.
  • Στο μούλτι χτυπάμε το κύμινο, την πάπρικα, 1 σκ. σκόρδο, 1 κύβο κότας, και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπολ με τον κιμά και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε και τον ανακατεύουμε και αυτόν στο μπολ. Πλάθουμε με τα χέρια μας και φτιάχνουμε 18 περίπου κεφτεδάκια 4 εκ. το κάθε ένα.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό και βαθύ τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. ή σε πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε μέσα τα μισά κεφτεδάκια και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά περίπου. Δεν θέλουμε να ψηθούν εντελώς απλά να πάρουν καλό χρώμα.
  • Μόλις γίνουν τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τηγανίζουμε τα άλλα μισά. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε και αυτά στο πιάτο.

Για τη σάλτσα

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι που είχαμε τα κεφτεδάκια. Αν το λάδι που είχε το τηγάνι είναι καθαρό αφήνουμε αυτό. Σε περίπτωση που έχει καεί και μυρίσει τότε το πετάμε, καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας προσεκτικά να μην καούμε και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το σκόρδο και σοτάρουμε και αυτά για άλλο ένα λεπτό.
  • "Σβήνουμε" το φαγητό μας προσθέτοντας στο τηγάνι το κρασί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Προσθέτουμε μέσα τις ντομάτες κονκασέ, 1 κύβο κότας και το μπούκοβο. Βάζουμε μέσα και τα κεφτεδάκια μας.
  • Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά αφαιρούμε τα κεφτεδάκια μας σε ένα πιάτο.
  • Στο μεταξύ βάζουμε 4 λιτρά νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και 1 κ.σ. αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις περάσει ο χρόνος μαγειρέματος τους, ανάλογα με τις οδήγιες του κατασκευαστή, σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και την αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό μας και ρίχνουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μία πιατέλα και από πάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια.
  • Σερβίρουμε με έξτρα βασιλικό, τυρί, ρόκα ή ότι άλλη πρασινάδα θέλουμε.

 

Πηγή:akispetretzikis.com