Αλμυρές βάφλες με τυρί cheddar


Υλικά:

1 ½ κ.γλ. baking powder
1 ¼ κ. γλ. Αλάτι
½ κ. γλ. Ζάχαρη
1/8 κ. γλ. Μαγειρική σόδα
2 ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, σε κύβους
1 ¾ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
6 φέτες μπέικον, τηγανισμένο και κομμένο σε κύβους
2 ½ φλιτζάνι ριμμένο τυρί cheddar
¼ φλιτζάνι σχοινόπρασο

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το baking powder, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλεύρι. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε στο mixer μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγαλύτερο μπολ και προσθέστε το μπέικον και το σχοινόπρασο. Ανακατέψτε τα υλικά μαζί με το γάλα εβαπορέ και το cheddar. Σε μια τοστιέρα για βάφλες ρίξτε περίπου 1/3 του φλιτζανιού από το μείγμα σε κάθε τετράγωνο. Ψήστε τις βάφλες ανάλογα με τις οδηγίες της τοστιέρας σας και σερβίρετε.


Πηγή: jenny.gr