Κάνε σεξ κάθε μέρα και δες τα αποτελέσματα!

sex
Η σεξουαλική επαφή, πέρα από την ευχαρίστηση που προσδίδει, έχει πολλές ευεργετικές ικανότητες για τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, οι 12 πιο σημαντικές θετικές επιδράσεις του καθημερινού σεξ είναι:

1. Καταπολεμά το στρες.

  Είχες δύσκολη μέρα στη δουλειά; Σκέφτεσαι διαρκώς τις εκκρεμότητες που έχεις αφήσει; Κάνε σεξ και θα τα ξεχάσεις όλα. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης το σώμα σου παράγει ντοπαμίνη, ενδορφίνη και οξυτοκίνη, που σε συνδυασμό βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει το άγχος και να νιώσει χαρά.

2. Είναι μια ευχάριστη άσκηση.

  Αν βαριέσαι να τρέχεις στα γυμναστήρια, κάνε σεξ. Έτσι το σώμα γυμνάζεται ευχάριστα! Έρευνες, μάλιστα, έδειξαν, πως με τρεις φορές σεξ την εβδομάδα, καις περίπου 7.500 θερμίδες το χρόνο. Σαν να έχεις τρέξει, δηλαδή, 75 μίλια!

3. Βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα.

  Έρευνες του Πανεπιστημίου Wilkes στην Pennsylvania έδειξαν πως όσοι είχαν ερωτικές επαφές περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα είχαν πολύ ψηλότερα ποσοστά αντισωμάτων στον οργανισμό από αυτούς που απείχαν!

Κατά τη διάρκεια του σεξ, παράγονται αντιγόνα, όπως η Ανοσοσφαιρίνη, που μπορούν να καταπολεμήσουν τα κρυώματα και τις ιώσεις. Άρα, όσο περισσότερο σεξ κάνεις, τόσα περισσότερα αντιγόνα έχεις πάνω σου!

4. Κατεβάζει την πίεση του αίματος.

  Το Πανεπιστήμιο του Paisley απέδειξε πως το σεξ μπορεί να μειώσει τη διαστολική πίεση του αίματος. Ως εκ τούτου, σε κάνει πολύ πιο υγιή!

5. Βοηθά την καρδιά.

  Όσο το σώμα μας καίει τις θερμίδες που λαμβάνει, η καρδιά μένει υγιής. Ερευνητές από το Ινστιτούτο Ερευνών της Νέας Αγγλίας, βρήκαν πως οι άνδρες έχουν 45% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα όταν κάνουν συχνά σεξ!

6. Ανακουφίζει από τους πόνους.

  Αν υποφέρεις από πόνους ή ημικρανίες, πρέπει να ξέρεις πως το καλύτερο φάρμακο είναι το σεξ! Ο ειδικός στην αρθρίτιδα γιατρός George Erlich το δοκίμασε στους ασθενείς του και βρήκε πως αυτοί που έκαναν τακτικά σεξ, δεν πονούσαν τόσο πολύ.

7. Ρυθμίζει την έμμηνο ρύση.

  Αν ο κύκλος σου είναι ασταθής, να είσαι σίγουρη πως μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή θα τον βοηθήσει να σταθεροποιηθεί. Το σεξ μειώνει το άγχος και αυτό οδηγέι σε σταθερό κύκλο περιόδου!

8. Γυμνάζει τους πυελικούς μύες.

  Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους με το σεξ, μπορούν να αποτρέψουν διάφορα προβλήματα του οργανισμού. Μερικά από αυτά είναι: η ακράτεια στις γυναίκες και η στυτική δυσλειτουργία των ανδρών!

9. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

  Ειδικά για τους άνδρες, το συχνό σεξ μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για την αποφυγή εμφάνισης καρκίνου. Σύμφωνα με αυστριαλιανή μελέτη, οι άνδρες που εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα, έχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες να κινδυνεύσουν από καρκίνο του προστάτη!

10. Σε κάνει να κοιμάσαι καλά.

  Όπως και μετά από κάθε άσκηση, η καρδιά έχει ανάγκη από ξεκούραση. Έτσι, ο οργανισμός αποζητά τον ύπνο για να ξεκουραστεί. Έτσι γίνεται και μετά το σεξ. Ιδιαίτερα μετά τον οργασμό, παράγεται η ορμόνη προλακτίνη. Αυτή σε βοηθά να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

11. Σε κάνει να δείχνεις 10 χρόνια νεώτερος.

  Κάνοντας σεξ τρεις φορές την εβδομάδα, κερδίζεις 10 χρόνια στην εξωτερική εμφάνιση! Στο βιβλίο του “Τα μυστικά της Νεότητας”, ο Σκωτζέζος ερευνητής και κλινικός νευροψυχολόγος του Βασιλικού Νοσοκομείου του Εδιμβούργου, David Weeks λέει: ” Είναι καλό για σένα να κάνεις καλό σεξ. Δε χρειάζεσαι κανένα άλλο ελιξήριο νεότητας. Αυτό αρκεί!”

12. Δίνει μακροζωία.

  Με το πνεύμα και το σώμα σου σε καλή κατάσταση λόγω του συχνού σεξ, είναι μονόδρομος πως ο μέσος όρος ζωής αυξάνεται! Ειδικά στους άνδρες, έρευνες έδειξαν πως τα χρόνια τους σχεδόν διπλασιάζονται με συχνό σεξ!

Πηγή: anapnoes.gr