Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

 

To ψυχολογικό τρικ για να καταλάβεις πότε κάποιος σου λέει ψέματα

Όλες θα θέλαμε να έχουμε την «μαγική» δύναμη να ανιχνεύουμε το ψέμα με ένα βλέμμα. Όλες το έχουμε σκεφτεί και αργότερα έχουμε αναρωτηθεί κατά πόσο αυτό θα μας έκανε ευτυχισμένες. 

Δυστυχώς, πολλά από τα ψέματα που ακούμε από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας-καλώς ή κακώς- εξασφαλίζουν την ηρεμία μας. Τι γίνεται όμως όταν εμείς θέλουμε απεγνωσμένα να μάθουμε την αλήθεια; 

Η επιστήμη στέκεται ξανά στο πλευρό μας και αποκαλύπτει τις κοινές αντιδράσεις και συμπεριφορές που μπορούν να «προδώσουν» κάποιον που ψεύδεται. Που μπορούν να προδώσουν ακόμα κι εμάς! 

Στην ανάλυση των επιστημόνων που συμμετείχαν στην έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολόγων, βρίσκεται η απάντηση σε κάθε μας ερώτημα. 

Πώς μπορούμε να ανιχνεύσουμε το ψέμα; 

Όπως έχει αποδειχτεί, πολλές φορές είμαστε σε θέση να ανιχνεύσουμε το ψέμα χωρίς καν να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας. Η «αναγνώριση» ψευδών δεδομένων γίνεται ακόμα και υποσυνείδητα, καταγράφοντας τα σημάδια και αργότερα «στέλνοντας» τα για επεξεργασία.

Υπάρχει, βέβαια και ευκολότερος τρόπος. Ποιος είναι αυτός; Το να ακούς. 

Η ομιλία ενός ανθρώπου που ψεύδεται παρουσιάζει μερικά πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Βάσει μελετών, όσοι δεν μας λένε την αλήθεια έχουν την τάση να απαντούν μονολεκτικά στις ερωτήσεις μας και να χάνουν τον ειρμό τους κάθε φορά που ζητάμε περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος. 

Ένα άλλο τρικ για να ανιχνεύσουμε το ψέμα είναι να θέσουμε μία σχετική ερώτηση στον συνομιλητή μας. Οι άνθρωποι που μας λένε ψέματα, παρουσιάζουν την τάση πριν μας δώσουν την απάντησή τους (ναι, το ψέμα τους δηλαδή!) να επαναλαμβάνουν πρώτα την ερώτηση που τους θέσαμε. 

Έτσι, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να ακούς προσεκτικά τον συνομιλητή σου και να φροντίσεις να θέσεις τα ερωτήματά σου τη στιγμή που εκείνος δεν το περιμένει. 

Δεν θέλει κόπο τελικά…

 

Πηγή:limeandlife.com

Απλά tips για να κάνεις το μαύρισμά σου να διαρκέσει περισσότερο

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά σιγά-σιγά, αλλά αφήνει πίσω του όμορφες αναμνήσεις, γεμάτες μπαταρίες και ένα υπέροχο μαύρισμα, το οποίο προφανώς δεν μπορείς να έχεις όλο το χρόνο, υπάρχουν όμως τρόποι να κάνεις τη διάρκειά του μεγαλύτερη. Τα παρακάτω tips θα σου φανούν πολύ χρήσιμα και θα σε βοηθήσουν να απολαμβάνεις την ηλιοκαμένη επιδερμίδα σου για περισσότερο. 

  • Απόφυγε το πολύ ζεστό νερό στο ντους, καθώς είναι μία από τις αιτίες αφυδάτωσης της επιδερμίδας σου, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζει. Ακόμα ο καιρός βοηθάει στο να ανεχτείς ένα δροσερό ντους.
  • Η απολέπιση δεν είναι απαγορευτική. Αντίθετα, αν χρησιμοποιήσεις ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν θα σε βοηθήσει στη διατήρηση του μαυρίσματος, αφού θα διευκολύνει την διαδικασία της ενυδάτωσης με τις κρέμες και τα λάδια.
  • Επειδή η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι σημαντικό στοιχείο για να μη χάσεις το σοκολατένιο σου χρώμα, μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό.
  • Η διατροφή σου παίζει επίσης τον ρόλο της. Ξέρεις ότι η Β-καροτίνη, επομένως και οι τροφές που την περιέχουν είναι πολύ χρήσιμη για το μαύρισμα της επιδερμίδας. Καρότο, σπανάκι καθώς κι άλλες τροφές καλό είναι να υπάρχουν στο διαιτολόγιό σου.
  • Μην αφήσεις ποτέ την επιδερμίδα σου ‘’διψασμένη’’. Μία πλούσια ενυδατική μετά το μπάνιο είναι ότι χρειάζεσαι για να έχεις απαλή επιδερμίδα και όσο το δυνατόν περισσότερο μαυρισμένη. 
  • Ακόμα όμως ο καιρός είναι ζεστός και αν έχεις την ευκαιρία για λίγη ακόμα ηλιοθεραπεία με προστασία, τότε το σίγουρο είναι ότι θα είσαι μαυρισμένη για πολύ ακόμα. 

 

 

Πηγή:limeandlife.com

Πώς θα κάνεις σωστή οργάνωση χρόνου σε 5 βήματα!

O σύγχρονος τρόπος ζωής, δημιουργεί στους περισσότερους απ’ εμάς πολύ άγχος και απαιτήσεις – γρήγοροι ρυθμοί όπου πρέπει να τα προλαβαίνουμε όλα. Συνήθως, αυτό που γίνεται είναι να αγχωνόμαστε για το αν θα προλάβουμε όλα όσα έχουμε προγραμματίσει. Γι΄ αυτό λοιπόν, σου παρουσιάζω τα πιο χρήσιμα tips για την οργάνωση χρόνου.

Οργάνωση χρόνου σε 5 βήματα από τον ειδικό:

1ο βήμα: Κατάγραψε αυτά που πρέπει να κάνεις. Αγόρασε ένα σημειωματάριο-ημερολόγιο και ξεκίνα να γράφεις τα πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έτσι δημιουργείς μια λίστα μ΄αυτάπου πρέπει να γίνουν και μπορείς να διαγράφεις αυτά τα οποία έχεις ήδη κάνει. Έτσι έχεις μια εικόνα για όλες τις δραστηριότητες και αυτό σε κάνει να είσαι πιο χαλαρός.

2ο βήμα: Βάλε προτεραιότητες.Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες πράγματα το οποία «πρέπει» να κάνεις αλλά και πράγματα τα οποία θα ήθελες να κάνεις. Γράψε αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, μέσα σ ΄ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Πολύ βασικό στην οργάνωση του χρόνου είναι η αποφυγή πραγμάτων τα οποία μπορούν να περιμένουν. Βάλε λοιπόν προτεραιότητα σ΄ αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα.

3ο βήμα: Καταμερισμός δραστηριοτήτων. Είναι πολύ λειτουργικό να μάθεις να μοιράζεις δραστηριότητες. Υπάρχουν διαδικασίες οι οποίες απαιτούν αρκετό χρόνο και ίσως μπορέσει να σου δώσει λύση κάποιος τρίτος.

4οβήμα: Βάλε ρεαλιστικούς στόχους. Μην ξεχνάς ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Όση προσπάθεια και να καταβάλεις, όλα δεν θα τα καταφέρεις. Θέσε λοιπόν ρεαλιστικούς στόχους, ώστε να μπορέσεις να τους επιτύχεις και να προστατεύσεις τον εαυτό σου από την αποτυχία.

5ο βήμα: Αξιολόγησε τονπρογραμματισμό σου.Μπορείς να επαναπροσδιορίζεις το πρόγραμμα σου σε περίπτωση που βλέπεις ότι δε σου ταιριάζει. Μπορείς να κάνεις και τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να είναι πιο λειτουργικό και έτσι να μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Θυμήσου ότι δεν μπορείς να προλάβεις τα πάντα. Βάλε προτεραιότητες και επαναπροσδιόριζε τους στόχους σου συχνά.

 

Πηγή:shape.gr

Πώς θα φύγει η ακμή; Μόνο αν ξέρεις τους 6 λόγους που στην προκαλούν

Η επιλογή εξελιγμένων, λειτουργικών ή ακόμα και εξεζητημένων καλλυντικών, σε κάθε περίπτωση, μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ακμής. Αλλά μερικές φορές τα καλλυντικά αυτά μπορεί να αποτύχουν, όπως ένα ακατάλληλο μακιγιάζ που, αντί να καλύπτει, αναδεικνύει τα σπυράκια και τις ατέλειες του προσώπου σου ή αν επιμένεις να φλερτάρεις με τον ήλιο.

 

Υπάρχει κι ένα ακόμα εμπόδιο: Η συνολική σου υγεία που έχει να κάνει με το lifestyle, τη φροντίδα της επιδερμίδας σου και την αποφυγή του στρες. Πώς θα φύγει η ακμή; Βρες τα λάθη που στοιχίζουν ακριβά στην εμφάνισή σου και μάθε τους τρόπους για να τα βελτιώσεις.

Μένεις πολλή ώρα στον ήλιο

Ο ήλιος μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνισης της ακμής. Αυξάνει την παραγωγή του ιδρώτα και των σμηγματογόνων αδένων, οπότε μπορεί να μπλοκάρουν οι πόροι της επιδερμίδας και να ενταθούν τα μαύρα στίγματα. Το καλοκαίρι το πρόσωπο με ακμή μπορεί να καθαρίσει προσωρινά, καθώς το αλάτι μειώνει τη λιπαρότητα, αλλά το πρόβλημα επανέρχεται εντονότερο αργότερα, αν έχεις εκτεθεί πολύ στον ήλιο.

Φοράς μακιγιάζ στο γυμναστήριο

Αν αφαιρείς το μακιγιάζ σου πριν ασκηθείς, το δέρμα σου θα είναι καθαρό και η εφίδρωση θα ενεργεί ως ένα έξτρα καθαριστικό. Αν η επιδερμίδα σου είναι καλυμμένη με μακιγιάζ, δε θα μπορεί να καθαριστεί τόσο αποτελεσματικά ώστε να απομακρύνεις την επιπλέον λιπαρότητα και να ελέγξεις την εξάπλωση των βακτηρίων. Όταν ιδρώνεις, μη σκουπίζεις τον ιδρώτα με τα χέρια σου, αλλά χρησιμοποίησε μια καθαρή πετσέτα.

«Σπας» τα σπυράκια σου

Αν το κάνεις αυτό, είναι πολύ πιθανό να γεμίσεις περισσότερα σπυράκια, που θα μολυνθούν, θα μεγαλώσουν, θα διαρκέσουν περισσότερες μέρες και θα αφήσουν κάποιο σημάδι. Αν τελικά δε σε έχουμε πείσει και έσπασες ένα σπυράκι, φρόντισε να έχεις πλύνει καλά τα χέρια σου, να τα έχεις απολυμάνει με οινόπνευμα, όπως και την περιοχή τοπικά, και να μην έχεις μακριά νύχια. Άπλωσε στα σπυράκια μια σταγόνα αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου – μη βγεις στον ήλιο για 2-3 ώρες μετά.

Αγνοείς τις ημερομηνίες λήξης

Τα καλλυντικά που χρησιμοποιούσες στις καλοκαιρινές διακοπές όχι μόνο είναι πλέον αναποτελεσματικά, αλλά πιθανώς και επικίνδυνα, λόγω των βακτηρίων που έχουν δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα ερεθισμούς, μολύνσεις και εξανθήματα σαν αυτά της ακμής. Ως γενικό κανόνα θεώρησε το εξής: τα υγρά καλλυντικά (μάσκαρα και βάση μακιγιάζ) πρέπει να ανανεώνονται κάθε 3 μήνες, τα κραγιόν κάθε 6 και οι πούδρες κάθε 2 χρόνια.

Επιλέγεις λάθος καλλυντικά ή προϊόντα μακιγιάζ

Κάποια καλλυντικά μπορεί να προκαλέσουν ακμή ή ακόμα και να την επιδεινώσουν. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιείς ενυδατικό προϊόν σε μορφή γαλακτώματος (emulsion), λοσιόν, fluid ή τζελ, που δεν είναι τόσο λιπαρά, και υγρό, λεπτόρρευστο, μη λιπαρό make-up.

Τρως junk food

«Όλες οι λύσεις βρίσκονται στο εσωτερικό του εντέρου σου» λέει ο Nicholas Perricone, καθηγητής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Yale. «Η καλύτερη διατροφή για βελτίωση της ακμής περιλαμβάνει πολλά λαχανικά σε κάθε γεύμα και πράσινο χυμό κάθε πρωί» σημειώνει.

 

Πηγή:shape.gr

Αυτή είναι η πιο τέλεια μάσκα για κατεστραμμένα μαλλιά από τον ήλιο και το αλάτι

Τώρα το καλοκαίρι τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται πάρα πολύ από τις υψηλές θερμοκρασίες, τον ήλιο, το αλάτι αλλά και τα καθημερινά λουσίματα.

Βρήκαμε λοιπόν την πιο τέλεια μάσκα για να αποκτήσουν τα μαλλιά σου εύκολα και γρήγορα τη χαμένη τους λάμψη.

Θα χρειαστείς: 1/2 αβοκάντο και 2 ασπράδια αβγών

Τώρα το καλοκαίρι τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται πάρα πολύ από τις υψηλές θερμοκρασίες, τον ήλιο, το αλάτι αλλά και τα καθημερινά λουσίματα.

Βρήκαμε λοιπόν την πιο τέλεια μάσκα για να αποκτήσουν τα μαλλιά σου εύκολα και γρήγορα τη χαμένη τους λάμψη.

Θα χρειαστείς: 1/2 αβοκάντο και 2 ασπράδια αβγών

 

Πώς θα φτιάξεις και θα χρησιμοποιήσεις τη μάσκα

Ανακάτεψε καλά τα δύο αυτά υλικά και άπλωσε το μείγμα σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά. Άφησε το μείγμα να δράσει για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια πλύνε κανονικά τα μαλλιά σου.

Όταν στεγνώσουν θα έχουν μια διακριτική λάμψη και θα δείχνουν πιο υγιή.

Επανέλαβετη διαδικασία τακτικά για να δεις ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

 

Πηγή:faysbook.gr

Αρθρα Εβδομάδας