Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

 

10 χρήσιμα tips για την κουζίνα!

 

cookingtip

 

1.Ανακαλύψτε τη φρεσκάδα των αυγών

tiparia1
Αν δεν είστε σίγουροι ότι τα αυγά στο ψυγείο σας είναι φρέσκα, βουτήξτε τα απλά σε ένα ποτήρι νερό. Τα φρέσκα ανεβαίνουν στην επιφάνεια.

2. Διατηρήστε φρέσκα τα λαχανικά για περισσότερο χρόνο

tiparia2
Βάλτε χαρτοπετσέτες στο σημείο που αποθηκεύετε τα λαχανικά στο ψυγείο. Θα απορροφήσουν την υπερβολική υγρασία και αυτό θα εμποδίσει την αποσύνθεσή τους.


3. Για λίγες σταγόνες λεμόνι

tiparia3
Εάν χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες λεμόνι δεν χρειάζεται να το κόψετε ολόκληρο και μετά να το πετάξετε. Τρυπήστε απλώς ένα σημείο του με ένα ξυλάκι για σουβλάκι και αφήστε να στάξει.

4. Διατηρήστε φρέσκα τα μυρωδικά

tiparia4
Βάλτε τα σε πλαστικές σακούλες στην κατάψυξη και χρησιμοποιήστε κάθε φορά την ποσότητα που θέλετε.

5. Για να μη δείτε ζωύφια στο αλεύρι και τα ζυμαρικά

tiparia5

 Βάλτε ένα φύλλο δάφνης στα δοχεία που αποθηκεύετε αλεύρι και ζυμαρικά.

6. Φρέσκο κέικ ξανά!

tiparia6
Βρέξτε το με νερό, βάλτε το σε μια χάρτινη σακούλα και στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα. Θα γίνει μαλακό σαν φρέσκο!

7. Για να μην μαυρίζουν οι μπανάνες

tiparia7
Κρεμάστε τες στο ψυγείο και μην τις βάζετε δίπλα σε άλλα φρούτα ή λαχανικά.

8. Φρέσκα ζυμαρικά

tiparia8
Τα μαγειρεμένα ζυμαρικά μην τα ζεσταίνετε σε φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα στο ψυγείο και λίγο πριν σερβίρεται ρίξτε τα σε καυτό νερό. Χωρίς τη σάλτσα, εννοείται!

9. Έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό

tiparia9
Έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; Δοκιμάστε να προσθέσετε φέτες ωμής πατάτας ή μήλο που απορροφούν το υπερβολικό αλάτι και αφήστε το φαγητό σας σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά και αφαιρέστε τα.

10. “Μπούκωσε” η αλατιέρα!

tiparia10
Η υγρασία πολύ συχνά κλείνει τις τρυπούλες στην αλατιέρα με αποτέλεσμα το αλάτι να μην πέφτει. Μαζί με το αλάτι βάλτε στην αλατιέρα λίγους κόκκους ρύζι που απορροφούν την υγρασία.

 

Πηγή:  perierga.gr

 

 

Αρθρα Εβδομάδας