Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

 

Oι πιο χρήσιμες συμβουλές για τα σγουρά μαλλιά

 

sgoura


1. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου ή μια χτένα με αραιά δόντια για να ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου αντί για μια βούρτσα. Έτσι δεν θα καταστραφούν οι τρίχες σου και δεν θα χαλάσουν οι μπούκλες σου.

2. Ξεκίνα να χτενίζεις τα μαλλιά σου από κάτω προς τα πάνω. Όσο παράξενο και να σου φαίνεται είναι προτιμότερο να ξεμπλέξεις πρώτα τους κόμπους, γιατί έτσι και δεν θα σπάσεις τις τρίχες και δεν θα πεθάνεις στον πόνο από το τράβηγμα.

3. Πριν μπεις για μπάνιο βάλε κοντίσιονερ στα μαλλιά σου και φόρεσε ένα πλαστικό σκουφάκι. Αυτή η κίνηση θα “κλειδώσει” την υγρασία στις μπούκλες σου και θα τους χαρίσει λάμψη.

4. Ανακάτεψε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν με κοντίσιονερ και λούσε τα μαλλιά σου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτή η τεχνική θα απομακρύνει τη λιπαρότητα ενώ ταυτόχρονα θα ενυδατώσει τις τρίχες σου από τη ρίζα.

5. Αν έχεις πολύ ξηρά μαλλιά δοκίμασε για μία εβδομάδα (ή και πιο συχνά, ανάλογα με το πόσο ξηρά είναι τα μαλλιά σου) να λουστείς ΜΟΝΟ με το κοντίσιονερ. Μπορεί να σου ακούγεται παράξενο αλλά αυτή η τεχνική θα ενυδατώσει πολύ τις μπούκλες σου.

6. Προτίμησε να χτενίζεις τα μαλλιά σου αφού τους βάλεις κοντίσιονερ. Έτσι θα ξεμπλεχτούν πιο εύκολα χωρίς να φριζάρουν οι μπούκλες σου.

7. Μην ξεπλένεις τελείως το κοντίσιονερ όταν λούζεσαι. Δεν πειράζει να μείνει λίγο πάνω στα μαλλιά σου, γιατί οι μπούκλες σου- και κυρίως οι άκρες σου, χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερη ενυδάτωση.

8. Μόλις λουστείς τύλιξε τα μαλλιά σου με ένα t- shirt αντί με την πετσέτα σου. Τα μπλουζάκια σε σχέση με την πετσέτα αποτρέπουν το φριζάρισμα γιατί απορροφούν λιγότερο νερό- άρα οι μπούκλες σου παραμένουν ενυδατωμένες.

9. Όταν αφήνεις τα μαλλιά σου κάτω για να στεγνώσουν οι μπούκλες σου χαλάνε γιατί “κρεμάνε” από το βάρος. Για αυτό τύλιξέ τα σε ένα μικρό κότσο· αυτή η κίνηση θα διατηρήσει το σχήμα στις μπούκλες σου.

10. Ανακάτεψε το τζελ που βάζεις στα μαλλιά σου με λίγο κοντίσιονερ. Έτσι κάθε φορά που φτιάχνεις τις μπούκλες σου αντί να ξεραίνονται με το τζελ θα φαίνονται σούπερ ενυδατωμένα.

11. Αν έχεις πολύ ξηρά μαλλιά άπλωσε στα μαλλιά σου, πριν μπεις για μπάνιο, λίγο λάδι καρύδας. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις και πριν το styling για έξτρα λάμψη.

12. Σε ένα μπουκαλάκι ανακάτεψε μισή δόση νερό και μισή δόση κοντίσιονερ και ψέκασε τα μαλλιά σου ανάμεσα στα λουσίματα για να διατηρήσεις το σχήμα της μπούκλας σου.

Πηγή: cosmopolitan.gr