Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

 

Ασφάλεια και Οικογένεια : Πώς να εξασφαλίσετε ότι πολυτιμότερο έχετε την κατοικία σας , ενόψει κρίσης ;

Ο William H.Mc Raven Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο  best seller Make your Bed , είχε αναφέρει πως για να κατακτήσεις την Ζωή και τα όνειρά σου ξεκίνα από το να φτιάχνεις σωστά το κρεβάτι σου κάθε πρωί. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε να κάνουμε σωστά πρώτα όλα όσα αφορούν το σπίτι εντός  και μετά όλα όσα αφορούν την κοινωνική μας ζωή εκτός σπιτιού. Σύμφωνα με τον ίδιο εάν μάθουμε να κάνουμε τα μικρά πράγματα σωστά , τότε μονάχα θα είμαστε έτοιμοι για τα μεγάλα.

Όλοι μας καθημερινά έχουμε χιλιάδες προβληματισμούς για το πώς θα κάνουμε το καλύτερο για εμάς ,για όσους είναι σημαντικούς για εμάς και φυσικά για το σπίτι μας. Καθώς όλα ξεκινούν και τελειώνουν εκεί για όλους. Συχνά όμως , σε αυτήν την δύσκολα χρονικά και αρκετά δυσμενή οικονομικά περίοδο ,πολλοί ενώ προβληματίζονται για το πώς να διασφαλίσουν και να εξασφαλίσουν τα πολυτιμότερα τους αγαθά , αμελούν για την ασφάλιση τους καθώς θεωρούν πως μια τέτοια διαδικασία έχει τεράστιο κόστος .Και αυτό γιατί τις περισσότερες φορές είναι λανθασμένα ενημερωμένοι για το τι απαιτείται για την εξασφάλιση τόσο της οικογενείας όσο και της κατοικίας.

Για να ενημερωθείτε σωστά αρχικά φροντίστε ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος της επιλογής σας να είναι καταξιωμένος και καταρτιζόμενος στο αντικείμενο της ασφάλισης ,έτσι ώστε να σας συμβουλεύσει σωστά και υπεύθυνα. Έτσι θα σας διαμορφώσει ένα ειδικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες σας με μια σειρά καλύψεων προστιθέμενης αξίας που διασφαλίζουν την ευρύτερη οικογενειακή ισορροπία και γαλήνη , χωρίς περιττό κόστος.

Έπειτα μέσα από μία έρευνα μπορείτε να απευθυνθείτε σε εταιρείες φερέγγυες ,αξιόπιστες και πολυετής στο χώρο της ασφάλισης για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όφελος σας. Η προστασία και η ασφάλεια της κατοικίας και κατ ‘επέκταση της οικογένεια σας αποτελεί πρώτιστο μέλημα και αναπόσπαστο κομμάτι την ιδιοσυγκρασίας του κάθε ανθρώπου . Για αυτό μην το αμελείτε  ,καθώς μπορεί να σας κοστίσει μια ολόκληρη ζωή.

Να θυμάστε πως η προστασία τόσο της κατοικίας ,της οικογενείας όσο και των ιδίων των εαυτών σας ,
Είναι ανεκτίμητης αξίας.

Παπαδοπούλου Νάντια
Ειδικός Ασφαλιστικός Σύμβουλος & Εκπαιδεύτρια Στρατολόγησης Συμβούλων  Υδρόγειος Ασφαλιστική
kontina

spiti

 

Νηπιαγωγάκια…..αχ, αχ!

Πολλά «αχ!» από μέρους των γονιών την πρώτη μέρα που το μικρό τους το παιδάκι , ο «θησαυρός» τους ξεκινάει στη πρώτη βαθμίδα εκπαίδευσης, στο νηπιαγωγείο.

«Θα ναι καλά εκεί?», «θα κάνει φίλους?», «θα ναι χαρούμενο?», «θα με ζητά?», «θα το καλομιλούνε?», «θα τρώει?» και τόσα άλλα……..μα, τόσα πολλά!

Κι έχουν τόση ομορφιά όλες αυτές οι ανησυχίες....και τόσο ευτυχία παράλληλα που ξεκινάει και είναι μαθητούδι!

Το μόνο που οφείλουμε να χουμε κατά νου είναι να μη μεταφέρουμε τα άγχη μας αυτά στο παιδί μας και αισθανθεί κι αυτό ότι θα πρέπει να χει λόγους να ανησυχεί..

Αυτό που προέχει είναι να παραμερίσουμε τις προσωπικές μας ανησυχίες και να του δημιουργήσουμε χαρά, ανυπομονησία, λαχτάρα για τη μάθηση , για τη συναναστροφή με άλλα παιδιά , με την/τον δασκάλα/ο! Να στήσουμε μια γιορτή και να κάνουμε την πρώτη αυτή μέρα στο νηπιαγωγείο του ξεχωριστή!

Πρακτικά,

-να του φορέσουμε ρούχα που του αρέσουν, να του βάλουμε το  αγαπημένο του κολατσιό!

-να το φωτογραφίσουμε στο σχολείο του , κάνοντας το να αισθανθεί μοναδικά

-να επισημάνουμε τον ενθουσιασμό μας για το νέο περιβάλλον , για τα παιδάκια που ανυπομονούμε να γνωρίσουμε, για την/τον νηπιαγωγό

-να το αποχαιρετίσουμε με αγκαλιά και όχι κλάματα. Αν το παιδί μας δυσκολεύεται πολύ, μπορούμε να του ζωγραφίσουμε μια καρδούλα στη παλάμη του …από τη μαμά/τον μπαμπά…που θα τον συντροφεύει..

-να μη μείνουμε παραπάνω ώρα στο σχολείο από αυτή που θα μας υποδείξει η/ο νηπιαγωγός

-συζητάμε για τις ρουτίνες του σχολείου(πρωινο, συζήτηση, δραστηριότητες κ.τλ.) τονίζοντας τη τήρηση των κανόνων

-του εξηγούμε ότι για ο, τι χρειαστεί, θα απευθυνθεί στη/στον δασκάλα/ο του

-λέμε στο παιδί τι θα κάνουμε εμείς όσο ώρα είναι εκείνο στο σχολείο

-επιδιώκουμε να γνωρίσουμε παιδιά της τάξης του, να κάνουμε παρέα..

- μετά το σχολείο, να κάνουμε μια βόλτα παραπάνω συζητώντας τη μέρα μας, δημιουργώντας θετικά συναισθήματα για το σχολείο «ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στο σχολείο?», «τι σου άρεσε περισσότερο?», «με ποια παιδιά έπαιξες?», «τι παιχνίδια παίξατε?».

ΑααααααΧ!!!!   Τελικά…είναι τόσο όμορφα αυτά τα «αχ!» Να μαστε μαζί από κοινού, γονείς και εκπαιδευτικοί να τα χαρούμε, να τα στηρίξουμε!!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΛΗΜΝΙΟΥ ΤΑΝΙΑ ,ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΣΤΟ 25ο ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Life Coaching: Η τέχνη της ανάπτυξης και της αλλαγής! Γνωρίστε το!

Του Χαράλαμπου Πετρά

Περισσότερα...

Εφηβεία: Μια μεταβατική ηλικία σε μια ραγδαία μεταβαλλόμενη εποχή

Από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Περισσότερα...
mom

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Τρίτη μεσημέρι, πριν από είκοσι χρόνια αντίκρισα τα μάτια σου!!! Αυτό το βλέμμα είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα... Ήταν το βλέμμα το δικό μου... το βλέμμα που το έφτιαξα εγώ, από τη σάρκα μου , από την ψυχή μου.... Το βλέμμα που θα μου ανήκει για πάντα!!!!!! Ήσουν εσύ.... το παιδί μου. Αυτό το παιδί που μου έμαθε να αγαπώ, που μου έμαθε να ζω μέσα από την ανάσα του, που μου έμαθε να προσφέρω χωρίς να ζητώ αντάλλαγμα, που μου έμαθε να αγαπώ τον ήλιο, το φεγγάρι, τη
θάλασσα.......
Αυτή είναι η μάνα!!! Η μητέρα, η μανούλα, η γυναίκα
που δίνει ζωή μέσα από τη ζωή της..!!!!! “ Η μητέρα μου, η γαζία, το καναρίνι, έχουν σμίξει αχώριστα, αθάνατα μέσα στο μυαλό μου, δεν μπορώ πια να μυρίσω γαζία, ν’ ακούσω καναρίνι, χωρίς ν’ ανέβει από το σπλάχνο μου η μητέρα μου και να σμίξει με τη μυρουδιά τούτη και με το κελάηδημα του καναρινιού...”(Νίκος Καζαντζάκης, Αναφορά στο Γκρέκο»)
Aισθάνομαι τόσο μεγάλη ευγνωμοσύνη στο θεό και τόσο τυχερή που με αξίωσε να νοιώσω αυτή την αγάπη.... Είναι μια αγάπη διαφορετική, μια αγάπη που δεν έχει όρια!!!! Μια αγάπη που δεν μοιάζει με τις άλλες. Όλες οι άλλες αγάπες, κάποια στιγμή τελειώνουν ..... σβήνουν και μένει μια γλυκιά ανάμνηση ή ακόμα και η συνήθεια!!! Η αγάπη όμως της μάνας προς το παιδί της δεν τελειώνει ποτέ.....!!! Υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα, ακόμα και
αν χαθούν τα πάντα, κάπου θα υπάρχει το φως της αγάπης της που θα φωτίζει στο σκοτάδι!!
Είναι μια αγάπη που δεν μπορεί καμιά λέξη να την περιγράψει, το μόνο που μπορεί να πει μια μάνα είναι ότι αυτή η αγάπη με πλημμυρίζει, με γεμίζει, μου δίνει ζωή......
Εσύ είσαι το παιδί μου, είσαι η ψυχή μου, είσαι η ανάσα μου, η αναπνοή μου, είσαι η ίδια μου η ζωή!! Ζω μέσα από σένα, ζω για σένα!!!!!
Αυτή η μέρα που σε πρωτοαντίκρισα με σημάδεψε για πάντα!!! ́Οποτε νοιώθω άσχημα, κουρασμένη, νευριασμένη, φέρνω στο μυαλό μου εκείνο το πρώτο σου βλέμμα.... Και τότε, σαν κάτι μαγικό, όλα ξεχνιούνται.... Δεν υπάρχει ούτε πόνος ούτε κούραση ούτε νεύρα!!! Αυτό το βλέμμα έχει τη δύναμη να με κάνει να ξεχνάω τα πάντα που βασανίζουν το μυαλό μου. Είναι ένα δυνατό «χαστούκι» για να με φέρει πίσω στην πραγματικότητα της ζωής μου, να μου θυμίσει ότι τίποτα άλλο δεν σημαίνει
τόσα πολλά... παρά μόνο εσύ!!
Και όταν κάποια στιγμή κόντεψα να πεθάνω και να
σε αφήσω μόνο σου, αυτό το βλέμμα σου με κράτησε στη ζωή.... Αυτό το βλέμμα σου μου έδωσε δύναμη να πω ότι “ θα ζήσω”, “ θα παλέψω για τη ζωή μου γιατί σε χρειάζομαι”, “γιατί με χρειάζεσαι παιδί μου”.......!!!! Γιατί θέλω να σε δω να μεγαλώνεις, γιατί θέλω να μεγαλώσουμε μαζί!!!! Γιατί θέλω να συνεχίσω να είμαι η μάνα σου!!!

Νεκταρία Χανιωτάκη

Αρθρα Εβδομάδας