Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

 

Γιατί είναι απαραίτητη η Ασφάλεια Υγείας ή Ζωής στις μέρες μας ;

Τα τελευταία χρόνια όλο ένα και περισσότερο ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης ,της υπανάπτυξης και του ακραίου οικονομικού πολέμου που βιώνει ο απλός Έλληνας πολίτης ,αυξάνεται η Ιδιωτική Ασφάλιση ή αλλιώς Ασφάλιση Ζωής και Υγείας. Αυτό μαρτυρούν οι δείκτες της Eurostat σύμφωνα με τις οποίες σε δείγμα 1.500 ατόμων από ηλικία 18 έως 60 ετών , 5 στους δέκα έχουν ιδιωτική ασφάλιση Υγείας με ποσοστό    90 % συνολικής ικανοποίησης του από αυτήν.

 Αυτό προκύπτει διότι οι Έλληνες τα τελευταία 9 χρόνια αρχίζουν να φροντίζουν περισσότερο την Υγεία τους  αφενός μεν λόγω του αρκετά φτωχού δημόσιου Συστήματος Υγείας και Περίθαλψης και αφετέρου λόγω του σημαντικού καθημερινού παράγοντα επιβάρυνσης σωματικής και ψυχικής υγείας ,το υψηλό στρες και την συναισθηματική επιβάρυνση που αυτό προκαλεί. Στην ίδια έρευνα μόλις 1 στους 5 δηλώνει ευτυχισμένος ενώ το ίδιο ποσοστό αναφέρετε στην δυσβάστακτη καθημερινότητα του Νεοέλληνα.

Εκτός από τα στοιχεία της Eurostat βιώνουμε καθημερινά χιλιάδες παραδείγματα πως ο κόσμος στρέφεται καθημερινά στην έρευνα και ασφάλισης της προσωπικής του Υγείας. Γιατί όμως είναι απαραίτητη ; Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι η καλύτερη λύση για να εξασφαλίσετε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας και αποτελεσματική διαχείριση του κόστους. Και αυτό γιατί λειτουργεί συμπληρωματικά όσο αφορά το κοινωνικό σας ταμείο ,εξασφαλίζει πρόσβαση στην Υγεία χωρίς αναμονή , σας παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξετε το γιατρό, το διαγνωστικό κέντρο και το νοσηλευτικό ίδρυμα που εσείς επιθυμείτε , σας βοηθάει να αντιμετωπίσετε απρόβλεπτες και μεγάλες δαπάνες υγείας και έχει προσιτό κόστος και προσαρμόζεται στις δικές σας οικονομικές δυνατότητες.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να μεριμνήσετε σωστά τόσο για την δική σας Υγεία όσο και για τους ανθρώπους που έχετε  δίπλα σας. Αυτό μπορεί και να σας σώσει και να σας γλιτώσει από τεράστια κόστη. Βλέπετε όταν ασφαλίζουμε τους εαυτούς μας τελικά διασφαλίζουμε και τους ανθρώπους που μας αγαπούν.Γενικότερα θα επισημάνω πως επικρατεί λανθασμένη ενημέρωση του κόσμου όσο αφορά τα ασφαλιστήρια Υγείας και Ζωής . Οι περισσότεροι λαμβάνουν υποψιν τους το τεράστιο κόστος αδυνατώντας να αντιληφθούν πως η Υγεία τους δεν κοστολογείται και είναι ανεκτίμητης αξίας. Ωστόσο , παραπληροφορούνται και δεν ενημερώνονται σωστά για τις παροχές και τα κόστη της Ιδιωτικής Ασφάλισης . Και όλο αυτό προέρχεται από την χαμηλή αυτοεκτίμηση των εαυτών μας και το δεδομένο πως μια Ζωή δεν θα μας τύχει κάτι και θα είμαστε Υγιής. Το σημαντικότερο λοιπόν ανθρώπινο στοιχείο το λαμβάνουμε ως δεδομένο και επενδύουμε τεράστια κόστη σε ασήμαντα και υλικά. Σ’αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η παιδεία αλλά και το καθημερινό περιβάλλον της Ελλάδας που έχει καθιερώσει μια λανθασμένη νοοτροπία ζωής. Ένα περιβάλλον με τεράστιες αλλαγές ,προκλήσεις ,όπου το κοινωνικό σύστημα είναι αφανές ενώ οι κίνδυνοι γιγαντώνονται μέρα με την μέρα  εγκαθιδρύοντας καθεστώς αβεβαιότητας.

Είναι αισιόδοξα όμως τα τελευταία στοιχεία καθώς όλο και μεγαλύτερα ποσοστά Ελλήνων εισάγουν την άσκηση στην ζωή τους , κάνουν περισσότερες εξετάσεις και προληπτικούς ελέγχους ενώ οι διατροφικές τους προτιμήσεις είναι αισθητά πιο υγιεινές. Γενικότερα η Γενιά που μεγαλώνει στην Κρίση έχει ξεκινήσει να εισάγει ένα νέο πρότυπο Ζωής. Καλό είναι λοιπόν να διδαχθούμε πως κάποια πράγματα ειδικά στην Ζωή δεν κοστολογούνται και ούτε αγοράζονται. Είναι ανεκτίμητης αξίας για αυτό θα πρέπει να φροντίζουμε να τα διασφαλίζουμε για να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον τόσο για εμάς όσο και σε όλους όσους υπάρχουν γύρω μας.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα δεδομένα και ας επανεξετάσουμε την νοοτροπία μας γιατί όλα από αυτήν ξεκινούν.

Ας διδαχτούμε από συνανθρώπους μας ,απλούς ανθρώπους καθημερινούς πως τελικά τα δεδομένα εύκολα γίνονται ζητούμενα.

Και όταν υπάρχει η επιλογή να σωθούν ,ας μην τα αφήσουμε έρμαια νομίζοντας πως πάντα θα παραμένουν εκεί. Γιατί η Ζωή που μας δίνεται απλόχερα ας μην την θεωρούμε δεδομένη . Γιατί εάν δεν διασφαλίσουμε αυτήν ,καμία επιτυχία , επάγγελμα, κοινωνική καταξίωση και γενικότερα κανένα αγαθό δεν μπορεί να υφίσταται!

Να κρατάτε ασφαλή τους εαυτούς σας.!

Παπαδοπούλου Νάντια
tjfnchghtc

Ειδικός Ασφαλιστικός Σύμβουλος & Εκπαιδεύτρια Στρατολόγησης Συμβούλων  


Αρθρα Εβδομάδας