Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

 

Χρήσιμες Συμβουλές …….για Χριστούγεννα με Ασφάλεια !

 

Η ωραιότερη εποχή του χρόνου έφτασε για όλον τον κόσμο .Υπάρχει τίποτε πιο ανακουφιστικό από το να περάσουμε τις ημέρες των γιορτών έτσι όπως τις έχουμε οργανώσει  με τους ανθρώπους που αγαπάμε ? Μα φυσικά και υπάρχει. Χριστούγεννα τυλιγμένα με Ασφάλεια ! ! !

 •  Έτσι λοιπόν σας παραθέτουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για εσάς ,το σπίτι σας αλλά και το αυτοκίνητό σας  οι οποίες θα θωρακίσουν  την ασφάλεια σας επομένως και το χαρούμενο κλίμα  κατά την περίοδο των Γιορτών .

  Αναφορικά λοιπόν όσο αφορά την ασφάλεια του σπιτιού σας :

  • Πριν φύγετε βεβαιωθείτε πως οι πόρτες και τα παράθυρά σας είναι καλά ασφαλισμένα
  • Το σπίτι και το διαμέρισμά σας ενόψει απουσίας σας να μην δείχνει ερμητικά κλειστό και να αφήσετε ανοιχτά φώτα ασφάλειας πάντα
  • Εάν έχετε πράγματα ογκώδη στον κήπο μεριμνήστε για την φύλαξη τους εντός του σπιτιού καθώς αποτελούν βοήθεια για επίδοξους εγκληματίες
  • Ενεργοποιήστε σύστημα αυτόματου φωτισμού εξωτερικού χώρου και ενημερώστε δικά σας άτομα και μόνο ,για την απουσία σας ενώ ζητήστε τους να επιβλέπουν συχνά το σπίτι κατά την απουσία σας
  • Αποφύγετε ενόψει γιορτών την οποιαδήποτε κοινοποίηση τοποθεσίας σας στα social media όπως facebook ή twitter.Το μόνο που καταφέρνετε με αυτόν τον τρόπο είναι να ανακοινώνετε σε όλον τον κόσμο την απούσα παρουσία σας
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με όσους σας χτυπούν το κουδούνι για κάλαντα. Πριν ανοίξετε βεβαιωθείτε πως είναι όντως παιδιά να σας ευχηθούν .

  Αναφορικά λοιπόν όσο αφορά την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας :

  • Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε μετακίνηση βεβαιωθείτε και ελέγξετε την λειτουργικότητα των συστημάτων του αμαξιού σας ( ρεζερβουαρ ,λάδια ,μπαταρία ,κατάσταση ελαστικών ,κατάσταση υαλοκαθαριστήρων )
  • Φροντίστε να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Αποφύγετε μετακινήσεις με έντονα καιρικά φαινόμενα ακόμη και εάν είναι στο πλάνο των διακοπών σας ή υποχρεώσεων σας. Η ασφάλεια σας προηγείται
  • Φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών , αντιολισθητικές αλυσίδες, νερό και σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς .Η σοκολάτα βοηθάει στην αφύπνιση του οργανισμού εάν νοιώθετε κουρασμένοι από την οδήγηση ενώ οι ξηροί καρποί σε περίπτωση εκτάκτου περιστατικού, δίνουν ενέργεια και ανεβάζουν την θερμοκρασία του ανθρώπου σε περίπτωση που αποκλεισθείτε κάπου.
  • Σε περίπτωση βλάβης φροντίστε να έχετε προμηθευτεί Τρίγωνο ,φακό και ανακλαστικό γιλέκο και να τα έχετε μαζί σας ειδικά σε μακρινά ταξίδια ενώ εάν αποκλεισθείτε κάπου παραμείνετε στο αυτοκίνητο σας και φροντίστε να ανάβετε την μηχανή 10 λεπτά ανά ώρα.
  • Τέλος ,μην ξεχνάτε να έχετε μαζί σας σε κάθε μετακίνηση σας τα νομιμοποιητικά έγγραφα όπως το δίπλωμα την άδεια και το Ασφαλιστήριο σας ώστε να είστε νομότυποι σε έναν τυπικό έλεγχο και να ξεμπερδεύετε κατευθείαν. Επιπρόσθετα βεβαιωθείτε ότι στην ασφαλιστική σας κάλυψη έχετε συμπεριλάβει την υπηρεσία της οδικής βοήθειας για την περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα δυσλειτουργίας του οχήματος σας.

  Αναφορικά λοιπόν όσο αφορά την ασφάλεια του εαυτού σας :

  • Στην περίπτωση που φάτε ή πιείτε υπερβολικά ενόψει ημερών καλό θα ήταν να αποφύγετε την οδήγηση. Εάν πρέπει να μεταφερθείτε κάπου οπωσδήποτε καλέστε ταξί.
  • Εάν είστε κάπου έξω και διασκεδάζετε προσέξτε πάρα πολύ τα προσωπικά είδη σας (κινητό ,τσάντες ) μην τα αφήνετε εκτεθειμένα πάνω σε τραπεζάκια ή καρέκλες.
  • Εάν νιώσετε υπνηλία ενώ επιστρέφετε από βραδινή διασκέδαση και οδηγείτε ,παρκάρετε το αμάξι σε ασφαλές σημείο του δρόμου και κοιμηθείτε για 10 λεπτά ή φάτε ένα κομμάτι σοκολάτα. Η σοκολάτα επειδή περιέχει καφεϊνη η οποία προκαλεί υπερδιέγερση στον οργανισμό και εμποδίζει από συμπτώματα νύστας και ύπνου.
  • Χρήση κινητού τηλεφώνου. Είναι γνωστό πως την περίοδο των γιορτών η χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι περισσότερο αυξημένη από τις άλλες περιόδους τόσο με αποστολή μηνυμάτων όσο και με τηλεφωνικές κλήσεις. Κατά την διάρκεια οδήγησης μην απαντάτε τόσο σε ευχετήρια μηνύματα όσο και σε κλήσεις . Σε περίπτωση επείγον τηλεφωνήματος σταματήστε το όχημα σε ασφαλές σημείο του δρόμου κάντε την κλήση σας και μετά ολοκληρώστε την διαδρομή σας.
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες των γιορτών με τις συναλλαγές σας σε ATM (μηχανήματα ανάληψης χρημάτων ) και να φροντίζετε να συνοδεύεστε πάντα από κάποιον μέχρι να πραγματοποιήσετε την συναλλαγή
  • Ωστόσο σε μεγάλα πολυκαταστήματα για αγορές να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν στέκεστε στο Ταμείο προσέχοντας ιδιαίτερα τα προσωπικά σας είδη
  • Επίσης να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον χώρο που σταθμεύετε το όχημα σας . Μην παρκάρετε σε αλάνες ή σε στενά της πόλης που είναι χαμηλός ο φωτισμός. Να αφήνετε το όχημα σας σε κάποιο οργανωμένο Parking έτσι είναι πιο ασφαλές και αυτό και εσείς
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες των γιορτών όσο αφορά το ποσό χρημάτων που έχετε επάνω σας. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε μόνο κάρτες πιστωτικές ή χρεωστικές που εάν κλαπούν μπορείτε να τις ακυρώσετε. Να είστε επίσης προσεκτικοί με το πορτοφόλι σας και γενικότερα (οι κυρίες) με τις τσάντες σας ,απομακρύνεται οτιδήποτε αξίας .
  • Επίσης φροντίστε όταν κάνετε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας να συνοδεύεστε από κάποιον διότι είναι σύνηθες φαινόμενο οι κλοπές χριστουγεννιάτικων αγορών .

   Ευχές για Καλές Γιορτές  κ Καλά Χριστούγεννα

   Να κρατάτε ασφαλής τους εαυτούς σας.!

   Παπαδοπούλου Νάντια

   22688632 10212225744493781 405664485203159932 n

    Ειδικός Ασφαλιστικός Σύμβουλος & Εκπαιδεύτρια Στρατολόγησης Συμβούλων

Αρθρα Εβδομάδας