Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

Μελένια: Η μοναδική Clown Doctor στην Ελλάδα

Τη Μελένια θα μπορούσα να την έχω ανακαλύψει σε κάποιο παιδικό πάρτι, αλλά δυστυχώς αυτή η φάση έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ή θα μπορούσα να την έχω ανακαλύψει σε κάποιο θάλαμο νοσηλείας ή αποκατάστασης ασθενών παιδιών, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε.

Την ανακάλυψα στο συνήθη τόπο που συναντά κανείς τους πιο ασυνήθιστους ανθρώπους, στο Facebook. Πριν αποδεχτώ το αίτημα φιλίας που μου έστειλε, επισκέφθηκα -ως είθισται- το προφίλ της για ένα γρήγορο check. Και ξαφνικά κόλλησα… Κόλλησα στο μελωμένο όνομα (μα, Μελένια;;;) αλλά και στο πρόσωπο της μελωμένης ευτυχίας: στα ολοφώτιστα μάτια, το απίστευτο χαμόγελο και το στέμμα στα ξανθά μαλλιά. «Τι στο διάολο;» αναρωτήθηκα, «μέχρι και ξωτικά έχουν τα σόσιαλ μίντια;». Μέχρι που είδα τις πληροφορίες και το ποτήρι των αποριών ξεχείλισε. Το ίνμποξ ήταν μονόδρομος: «Τι ακριβώς σημαίνει “ Clown Doctor ”; Και πώς συνδυάζεται η γιατρός με την clown;» τη ρώτησα με όλη μου την αδιακρισία – ευτυχώς που οι νεράιδες δεν παρεξηγούνται. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησα να μαθαίνω ότι όλα συνδυάζονται σε αυτήν τη ζωή, ακόμη και οι πιο αταίριαστες φαινομενικά ιδιότητες, αρκεί κανείς να έχει την πίστη, την επιμονή και την ανεξάντλητη ενέργεια της Μελένιας.

Όταν τη συναντώ ένα καυτό μεσημέρι Σαββάτου λίγο πριν το Πάσχα, διαπιστώνω ότι οι φωτογραφίες της δεν ήταν fake – ξέρετε, εκείνες που εξυπηρετούν τις συνήθεις ναρκισσιστικές ή επαγγελματικές ανάγκες του Fb. Η νεράιδα Μελένια, όπως την ξέρουν τα παιδιά, (κατά κόσμον Ιωάννα) είναι και από κοντά το ίδιο γλυκιά. Και κυρίως υπομονετική. Δεν την ενοχλούν μικρά πράγματα, από αυτά που εκνευρίζουν εμάς τους κοινούς θνητούς: ούτε ο ήλιος που μας τυφλώνει στην τζαμαρία του «Feedέλ» ούτε ο καφές που καθυστερεί ούτε το κέικ/τοστ/κουλουράκι που απουσιάζουν από τον κατάλογο (εδώ είναι gastronomy, όχι παίξε-γέλασε).
melenia Clown Doctor 1
«Για πες μου λοιπόν» τη ρωτάω με την άφιξη του καφέ, «τι σημαίνει επιτέλους αυτό το “ Clown Doctor ”;»
«Ακριβώς αυτό που ακούς. Και clown και doctor. Είμαι clown σε παιδικά πάρτι (και νεράιδα και ξωτικό και ό,τι θες) και ταυτόχρονα όλη η ακαδημαϊκή μου πορεία έχει σχέση με τον άνθρωπο και την υγεία. Πρώτα σπούδασα φυσικοθεραπεία, μετά νοσηλευτική και τώρα τελειώνω το μεταπτυχιακό μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όλο αυτό μελλοντικά θέλω να γίνει ένα πράγμα και αυτό να με ορίζει 100%» μου λέει με μια άνεση σαν να πρόκειται για το πιο συνηθισμένο πράγμα του κόσμου και αρχίζει να μου περιγράφει με συγκεκριμένα παραδείγματα πώς γίνεται ένα παιδί να ακολουθεί το θεραπευτικό του πρόγραμμα με τη βοήθεια του παιχνιδιού και μιας πιο ανθρώπινης, ολιστικής προσέγγισης. «Φυσικά η επιστήμη είναι αυτή που θα δώσει μέρες ζωής σε ένα παιδί, αλλά και το γέλιο μπορεί να δώσει ζωή στις μέρες ενός παιδιού. Σε ιδανικές συνθήκες αυτά τα δύο συνυπάρχουν και αλληλοσυμπληρώνονται, με μοναδικό σκοπό την ίαση του παιδιού που πάσχει».
melenia Clown Doctor 2
Σκέφτομαι πως την απορία που είχα εγώ (εν μέρει και τη δυσπιστία) θα την έχουν κι άλλοι, αφού στην Ελλάδα τουλάχιστον είναι παντελώς άγνωστος ο όρος «Clown Doctor». Πώς την αντιμετωπίζουν οι συμφοιτητές της, οι γονείς ή οι μελλοντικοί συνάδελφοί της, οι γιατροί; «Κοίτα, στους γονείς αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Διασκεδάζουν, χαλαρώνουν, αλλάζουν για λίγο. Μην ξεχνάμε πως αυτοί περνούν πιο δύσκολα και από το ίδιο το παιδί. Ωστόσο,στα πρώτα χρόνια της πορείας μου δέχτηκα bullying από συμφοιτητές. Τότε δεν υπήρχε ο όρος “bullying”, δεν ήξερα ούτε πώς να το επικοινωνήσω ούτε πόσο λάθος ήταν αυτό που έκαναν. Νόμιζα ότι φταίω εγώ. Έκανα απλά υπομονή. Στη συνέχεια από συναδέλφους που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τι ακριβώς κάνω και πώς το κάνω και πώς προλαβαίνω και γιατί (“μπας και λέει βλακείες, μωρέ ναι, μάλλον βλακείες θα λέει, δε γίνονται αυτά”). Να σου πω κάτι; Δεν κάθομαι να εξηγώ πλέον. Κάνω αυτό που κάνω, το κάνω καλά, και δεν εξηγώ τίποτα και πουθενά. Δεν διαφημίζομαι. Ούτε καν ιστοσελίδα δεν έχω (ίσως κάποτε φτιάξω.) Έχω περάσει στο άλλο άκρο. Δεν έχω χρόνο να εξηγώ. Κάνω τόσα άλλα πράγματα και θέλω να αφιερώνομαι σε αυτά, όχι στο να εξηγώ».

Πράγματι δεν έχει χρόνο για εξηγήσεις, εγώ την πέτυχα με πολλή προσπάθεια στο μοναδικό διάλειμμα δύο ωρών που είχε μέσα στην εβδομάδα. Η Clown Doctor ξυπνάει καθημερινά στις 6 το πρωί («κουσούρι από τότε που εργαζόμουν στο νοσοκομείο και είχα πρωινές βάρδιες») και ξεκινάει τον μαραθώνιο: παιδικά πάρτι γενεθλίων, επίσκεψη στο «Παίδων», μαθήματα για το Μεταπτυχιακό, μαθήματα κινησιοθεραπείας σε ενήλικες, ραντεβού με μαμάδες και φτάνει 10.30 το βράδυ χωρίς να πάρει ανάσα. «Δεν υπάρχουν κενά μέσα στην ημέρα. Σε καμία μέρα. Και κανένα Σαββατοκύριακο. Όλες είναι non-stop, 12ωρα το λιγότερο. Ζω με αυτούς τους ρυθμούς και δεν βαρυγκωμάω γιατί λατρεύω όλα αυτά που κάνω. Το καθένα με γεμίζει διαφορετικά».

Η Μελένια-Ιωάννα δουλεύει με κάθε είδους ασθένεια, αλλά περισσότερη ανάγκη την έχουν τα παιδιά που ασθενούν από καρκίνο ή άλλη χρόνια νόσο. «Από καρκίνο έφυγε και η Βάλια μας, σχεδόν 15 χρόνια πριν, και τότε είναι που εγώ άρχισα να σκέφτομαι την ιδέα της Clown Doctor» μου εξομολογείται, αλλά δεν θέλει να μιλήσει περισσότερο γι’ αυτό.
melenia Clown Doctor
Αναρωτιέμαι πόσα αποθέματα ψυχικής δύναμης πρέπει να έχεις και πόσο μεγάλη διάθεση προσφοράς, για να αντέχεις να βοηθάς παιδιά που υποφέρουν ή ακόμη και παιδιά που ξέρεις ότι δεν έχουν ελπίδες να θεραπευτούν. Το βράδυ που πέφτει να κοιμηθεί δεν τη στοιχειώνουν οι εικόνες των παιδιών στο νοσοκομείο;

«99 φορές στις 100, πέφτω ήρεμη για ύπνο δοξάζοντας το Θεό που είμαι καλά και που μπορώ να κάνω όλα αυτά που κάνω, έχοντας δει ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Πίστεψέ με, αν δε ζήσεις μέσα σε νοσοκομείο, αν δεν παρακολουθήσεις ιατρικό συμβούλιο, αν δεν περάσει μέρα που να πρέπει να δουλέψεις έχοντας ελλείψεις στο υλικό σου, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Σε πολύ βαριά περιστατικά χρειάζεται να αποφορτιστώ άμεσα. Συνήθως κρύβομαι σε κάποια αγκαλιά (της μαμάς ή του συζύγου) και μένω εκεί μέχρι να συνέλθω. Μπορεί να πάρει και μέρες. Γινόταν κυρίως στην αρχή. Δεν μου έχει συμβεί τα τελευταία 2-3 χρόνια. Φροντίζω να αποφορτίζομαι μία φορά το χρόνο, με ένα μεγάλο ταξίδι. Από το 1999 μέχρι σήμερα έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Πλέον πηγαίνω και πιο μακριά. Στόχος μου είναι, όταν φτάσω στην Αυστραλία, να γνωρίσω τους συναδέλφους Clown Doctors και να κάνουμε κάτι από κοινού».

Η Μελένια-Ιωάννα είναι ευγνώμων γι’ αυτά που έχει και γι’ αυτά που μπορεί να προσφέρει, και αυτό στις μέρες μας ακούγεται εξωπραγματικό -ακόμη κι αλλόκοτο-, αν και εκείνη το κάνει να ακούγεται σχεδόν αυτονόητο. Όταν τη ρωτάω αν θα έπρεπε να διαλέξει μεταξύ της γιατρού και της clown, τι θα διάλεγε, συννεφιάζει προς στιγμήν:
«Είναι δύσκολο μετά από τόσα χρόνια σπουδών, πτυχίων, υποτροφιών, να μην είμαι και τα δύο. Κόπιασα πολύ για να φτάσω εδώ. Στο μυαλό μου είναι άρρηκτα δεμένα. Αυτός ήταν ο στόχος μου από πάντα, και αν δεν τον είχα δε θα είχα φτάσει εδώ. Αλλά θα είμαι για πάντα clown, ακόμα και αν αφαιρεθεί οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα που έχω. Θα είμαι για πάντα η νεράιδα των παιδιών».
melenia Clown Doctor 3
Και αν είχε και η ίδια τη δική της νεράιδα, θα της ζητούσε να φτιάξει ένα τεράστιο νοσοκομείο και Κέντρο Αποκατάστασης για παιδιά, για να μπορεί, με το μαγικό της ραβδί, να αγγίξει ακόμη περισσότερα παιδιά. «Και εμένα όχι στη διεύθυνσή του, αλλά στους θαλάμους μέσα!» μου τονίζει – λες και υπάρχει περίπτωση ένα αεικίνητο πλάσμα σαν αυτό να βολευτεί στη διευθυντική καρέκλα.

Ίσως όλα αυτά τα «παραμυθένια» να προκαλούν ειρωνικά μειδιάματα σε άκαμπτους τεχνοκράτες ή σε επίμονα ορθολογιστές. Ευτυχώς όμως τα παιδιά (ειδικά τα πιο αδύναμα) δεν σκέφτονται έτσι. Ζουν για τα παραμύθια και δεν ζουν χωρίς αυτά. Εξάλλου, η Μελένια δεν είναι πλάσμα της φαντασίας τους, ζει ανάμεσά τους και προσπαθεί σκληρά για να διατηρήσει την πίστη τους στις καλές νεράιδες.

Mini CV
Η Μελένια-Ιωάννα είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθηνών, Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθηνών, Bsc Marketing & MA Communication Deree, The American College of Greece. Επίσης μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή: womantoc.gr


Business & time management

Πώς να απαντήσετε στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σε συνέντευξη για δουλειά

12-09-2018Business & Time Management antonianan - avatar antonianan

Όταν βρίσκεστε σε μια συνέντευξη για δουλειά δεν μπορείτε να προβλέψετε με βεβαιότητα ποιες ερωτήσεις θα σας κάνουν, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια πράγματα που συνήθως ρωτάνε οι περισσότεροι εργοδότες. Και...

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Από το 1857 στο 2018, η ιστορία της 8ης Μαρτίου

07-03-2018Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Από τα γεγονότα της 8ης Μαρτίου 1857 στο σήμερα... Η μεγάλη ιστορία και τι γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. 8 Μαρτίου του 1857: Μια...

Για αύριο στο γραφείο, αντιγράφουμε το εύκολο χτένισμα της Meghan Markle

23-01-2018Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Είναι το χτένισμα που έγινε viral σε όλα τα social media. Αρκετοί ανέφεραν ότι ένας τέτοιος ατημέλητος κότσος δεν ταιριάζει σε βασιλικό μέλος, ενώ υπήρχαν και κάποιες πιο cool απόψεις...

Πώς να ισορροπήσετε την επαγγελματική με την προσωπική σας ζωή

18-01-2018Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Αυξημένες απαιτήσεις στη δουλειά, προκαλούν στρες, το οποίο μεταφέρουμε στη συνέχεια στο σπίτι. Κουρασμένες πλέον στο τέλος της ημέρας, παραμελούμε πολλές δουλειές του σπιτιού κάτι το οποίο προκαλεί ενοχές το...

Το μακιγιάζ που θα μας δείξει φρέσκιες αύριο στο γραφείο

08-01-2018Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Πολλές από εμάς γυρίζουμε αύριο στο γραφείο και η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε τόσο όρεξη για να ετοιμαστούμε το πρωί. Από την άλλη βέβαια θέλουμε να δείχνουμε φρέσκιες και...

4+1 λόγοι που είστε συνέχεια κουρασμένοι και δεν είναι η αυπνία

30-12-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Το μόνο πράγμα που είναι πιο απογοητευτικό από το να νιώθουμε εξαντλημένοι όλη την ώρα είναι…να νιώθουμε εξαντλημένοι όλη την ώρα και να μη γνωρίζουμε την αιτία. Γιατί εάν κοιμάστε...

Kunye Massage, από το Θιβέτ, στα Element!

13-12-2017Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

"Ku" σημαίνει "έλαιο" και "nye" σημαίνει "κάνω μάλαξη".   To Kunye Massage αποτελεί θεραπευτική μάλαξη της Θιβετιανής ιατρικής. Είναι μία καθαρά μακροβιοτική θεραπεία, αποτοξινώνει το σώμα μέσω της λεμφικής οδού, θερμαίνει τους...

Στο Ηράκλειο Κρήτης το #GrowYourBusiness – Digital Training …

07-12-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

- Δωρεάν σεμινάρια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις  - Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής στο www.growyourbusiness.gr Δωρεάν σεμινάρια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις φέρνει η COSMOTE στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο της δράσης #GrowYourBusiness, την Τετάρτη...

Α.Γ.Α.Π.Η. - μια καινούρια ανάγνωση από την Ξένια Κούρτογλου

09-11-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

 Όταν πήγαινα στο σχολείο, ήμουν πολύ καλή στα μαθηματικά, φυσική, χημεία, και γενικά τα πήγαινα πιο καλά με τα νούμερα, παρά με τα φιλολογικά, αρχαία, έκθεση, ιστορία. Έτσι λοιπόν, όταν...

Πώς να αγαπήσετε ξανά την δουλειά σας!

05-10-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Νιώθετε πλέον ότι δεν σηκώνεστε με κέφι για να πάτε στη δουλειά σας;  Με απλά λόγια αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε πλέον να βρείτε τη χαρά στο χώρο εργασίας και δεν...

Θέλετε να είστε πιο αποδοτικοί στη δουλειά; με αυτούς τους τρόπους θα το καταφέρετε!

11-10-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Η επιτυχία στη δουλειά θέλει προσπάθεια! Όλοι μας έχουμε στιγμές στο γραφείο που απλά δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε. Μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα που θα κάνουν τη δουλειά πιο δημιουργική...

5 από τα πιο παράξενα επαγγέλματα στον κόσμο!

07-11-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Σίγουρα καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, όμως υπάρχουν κάποια πολύ περίεργα επαγγέλματα που αξίζει τον κόπο να τα δούμε! Γευσιγνώστης σκυλοτροφών Και όμως υπάρχει άνθρωπος που πληρώνεται για...

4 πράγματα που καταλαβαίνουν όσοι εργάζονται στο εξωτερικό!

18-10-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Λόγο της οικονομικής κρίσης όλο και περισσότερος κόσμος φεύγει στο εξωτερικό ώστε να βρει δουλειά και ίσως να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Εκεί όμως δεν είναι όλα ιδανικά και ονειρικά...

Κακές συνήθειες στη δουλειά, που χαλάνε το επαγγελματικό σου προφίλ

19-10-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Πολλές φορές κάνουμε πράγματα στη δουλειά μας που μόνο κακό μας κάνουν. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι σωστό επαγγελματίας και να κάνεις καλά τη δουλειά σου. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές...

Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης : Η ιδιωτική Ασφάλιση σαν Θεσμός

09-11-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Έχει καθιερωθεί κάθε 10 Νοεμβρίου να γιορτάζουμε την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, με πρωτοβουλία της ΕΑΕΕ(Ένωση Ασφαλιστικών Εταίρων Ελλάδος ), για να τονισθεί η συμβολή του Ασφαλιστικού Κλάδου στην Οικονομική, Ψυχολογική...

Ο πιο safe συνδυασμός για το γραφείο!

16-10-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Κάθε μέρα το ίδιο πρόβλημα. Τι θα φορέσω στο γραφείο; Για αυτές τις μέρες λοιπόν, που δεν ξέρεις τι να φορέσεις, απλώς κάνε τη πιο safe επιλογή για το...

Χαμηλή κοτσίδα: To πιο κομψό χτένισμα για το γραφείο!

23-10-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Στη δουλειά είναι πολύ σημαντικό εκτός από κομψές και όμορφες να είναι και άνετο το χτένισμα που έχουμε. Ειδικά  κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, που δεν έχουμε αρκετό χρόνο να...

Αντιμέτωποι με το "ΟΧΙ"

25-10-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Πόσες είναι οι φορές που έχουμε ανάγκη να απαντήσουμε «ΟΧΙ» σε κάτι που μας ζητείται και αντί αυτού απαντάμε «ΝΑΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ!»; Πόσες φορές μονολογούμε μέσα μας «ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ...

Αξιοπιστία: Το πάν για να πετύχεις στη δουλειά!

13-10-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

 Μπορεί να είσαι ευγενικός και να κάνεις αρκετά καλά τη δουλειά σου, αν δεν είσαι αξιόπιστος δεν πρόκειται να μείνεις πολύ. Είναι τόσο σπάνιο να δουλεύεις με αξιόπιστους ανθρώπους, που όταν...

Χαλαρή αλογοουρά: Η ιδανική επιλογή για το office look

09-10-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Χρειάζεσαι μόνο δυο λεπτάκια για να δημιουργήσεις το πιο ωραίο ‘’χτένισμα’’ για το γραφείο. Χτενίζουμε τις άκρες και να κάνουμε ένα ponytail (αλογοουρά), αφήνοντας μερικές τούφες να πέφτουν στο πρόσωπο...

Πώς να διαχειριστείτε την αντιπάθεια του αφεντικού σας προς εσάς!

03-10-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Η αλήθεια είναι ότι το να εργάζεστε κάπου όπου το αφεντικό σας, φροντίζει να σας κάνει τη ζωή μαρτύριο σε καθημερινή βάση και να σας κάνει να βάζετε τα κλάματα...

Τα τέλεια παπούτσια για τη δουλειά!

02-10-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Είναι κάποια κομμάτια στη γυναικεία ντουλάπα που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια. Στο κομμάτι των παπουτσιών δεν είναι άλλες από τις μαύρες γόβες. Πηγαίνουν με τα πάντα. Ιδανική επιλογή...

Πως θα έχεις γοητευτικό στυλ στο γραφείο!

28-09-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Κάθε μέρα το ίδιο πρόβλημα. Τι θα βάλω στο γραφείο; Εντάξει μπορείς να βάλεις το κλασσικό σου τζιν με το σακάκι. Αλλά για τις μέρες που θέλεις να δείχνεις περισσότερο...

4 πράγματα που πρέπει να αφαιρέσεις από το βιογραφικό σου!

15-09-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Όταν ψάχνεις δουλειά το πρώτο και πολύ σημαντικό κομμάτι είναι το βιογραφικό σας. Μπορεί η συνέντευξη να είναι αυτή που θα πείσει τον εργοδότη να σας προσλάβει, όμως το βιογραφικό...

3 συνήθειες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σας!

14-09-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Μπορεί η καθημερινότητα σας να σας έχει κουράσει, δουλειά, υποχρεώσεις και τρέξιμο! Όμως υπάρχουν πράγματα που αν τα ξεκινήσετε θα έχετε σίγουρα μια καλύτερη και πιο ευχάριστη καθημερινότητα. Διαβάστε παρακάτω...

Πώς να οργανώσετε το γραφείο σας

06-09-2017Business & Time Management Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Ο χώρος που δουλεύεις είναι σημαντικό να βρίσκεται σε μια τάξη και να υπάρχει οργάνωση. Με αυτόν τον τρόπο εκτός από το ότι κάνει πιο εύκολη τη δουλειά σου, σε...

Το μυστικό της πετυχημένης γυναίκας-καριερίστα

06-07-2017Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Πολλές φορές, η αφοσίωση στην καριέρα απορροφά σχεδόν όλη μας την ενέργεια και ίσως περισσότερη απ’ όσο πρέπει να ξοδέψουμε.

Συνέντευξη για δουλειά: Τα Do's και Dont's

06-07-2017Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Για να είσαι πλήρως προετοιμασμένη

Ο επτάλογος της τέλειας υπαλλήλου

09-06-2017Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Το βιογραφικό σου μπορεί να περιλαμβάνει τα βασικότερα στοιχεία της εργασιακής σου εμπειρίας, αναφέρει όμως όλα τα προσόντα που αναζητά κάθε εργοδότης;

11 βήματα για να είσαι ευτυχισμένη στη δουλειά σου

12-07-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Τι μπορείς να κάνεις για να πηγαίνεις στο γραφείο με χαμόγελο.

5 tips για μία πιο παραγωγική ημέρα στο γραφείο!

29-07-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Τι δεν πρέπει ποτέ να γράψετε στο CV σας, θα μετρήσει εναντίον σας

24-07-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Δείτε τι να μην γράψετε ποτέ στο βιογραφικό σας, θα χάσετε τις εντυπώσεις, αντί να τις κερδίσετε.

Οι εργαζόμενες μητέρες είναι θετικό πρότυπο

05-07-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Τα αρνητικά στερεότυπα για τις γυναίκες που συνδυάζουν μητρότητα και εργασία καταρρίπτονται ολοκληρωτικά από μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

6 συμβουλές καριέρας που πρέπει να αγνοήσεις!

13-07-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Αποκαλύπτουμε τους 6 πιο επικίνδυνους μύθους που σε κρατούν πίσω στο στίβο της εργασίας

15 τρόποι για να «φρεσκάρετε» τις ιδέες σας και να γίνετε πιο παραγωγικοί

12-06-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Πώς μπορείτε να ανανεωθείτε;

Τι μπορεί να σας κάνει επιτυχημένες;

29-06-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Πολύ συχνά ψάχνουμε να βρούμε την «ειδοποιό διαφορά» που ξεχωρίζει τους επιτυχημένους ανθρώπους απ΄τους μη.

Γιατί κάποιοι αργούν πάντα στα ραντεβού τους -Η επιστημονική εξήγηση

07-02-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Προσπαθείτε να βάλετε ένα τέλος στην αργοπορία σας; Οι παρακάτω μελέτες θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε καθώς, όσοι είστε μονίμως αργοπορημένοι, είστε και ατέρμονα αισιόδοξοι.

5 μυστικά που κάνουν κάποιον συμπαθή στη δουλειά

14-06-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Οι ειδικοί εξηγούν πώς επιτυγχάνεται το team spirit και οι τέλειες εργασιακές σχέσεις

Τips για την εξισορρόπηση επαγγελματικής & οικογενειακής ζωής

27-07-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Η εξισορρόπηση της επαγγελματικής με την ιδιωτική ζωή στη σημερινή εποχή δεν είναι εύκολη υπόθεση.

6 δεξιότητες ζωής που πρέπει να γνωρίζει μια εργαζόμενη μητέρα

18-11-2015Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Το γεγονός ότι είστε μητέρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορεί να λάβει μια γυναίκα. Όντας όμως και μαμά και εργαζόμενη είναι μια πραγματική πρόκληση.

Woman power: Oι 10 από τις πιο πετυχημένες γυναίκες παγκοσμίως

19-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Γυναίκες με δύναμη και επιρροή. Γυναίκες που αγωνίζονται και εμπνέουν.

Τι πραγματικά σημαίνει επιτυχημένη ζωή

22-07-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Είναι εκπληκτικό το πόσο εύκολα ξεχνάμε αυτά που έχουν πραγματικά σημασία στη ζωή.

10 σημάδια που "μαρτυρούν" ότι είσαι εθισμένη στη δουλειά

22-07-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Περνάς πολλές ώρες της μέρας σου στη δουλειά και έχεις χαθεί από τους φίλους και την οικογένειά σου; Μήπως είσαι workaholic;

Εργαζόμενη γυναίκα vs μητέρα

16-06-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Οι εργαζόμενες μητέρες καθημερινά αγωνίζονται προκειμένου να κρατήσουν ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και στην οικογενειακή ζωή.

Η Anna Wintour μιλάει για το μυστικό της επιτυχίας της

02-07-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Για την Αnna Wintour μιλούν όλοι. Η γυναίκα η οποία είναι στην κορυφή της βιομηχανίας της μόδας εδώ και χρόνια, είναι θέμα συζήτησης και παράδειγμα προς μίμηση/αποφυγή.

Έχεις σαρκαστική διάθεση; Είσαι καλύτερη στη δουλειά σου

21-07-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Ίσως ο ήσυχος εαυτός σου σε κρατάει πίσω

Έξυπνα tips για να οργανώσετε την εβδομάδα σας

27-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Όλοι έχετε πάρα πολλές υποχρεώσεις και πράγματα που πρέπει να προλάβετε μέσα στην μέρα. Ο σωστός προγραμματισμός θα σας βοηθήσει να οργανώσετε σωστά το χρόνο σας και να μειώσετε το...

Γυναίκες που επιλέγουν την οικογένεια πάνω απ' την καριέρα

16-11-2015Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

  Ο αγαπημένος μου παππούς, λέει πάντα: «Κανένα πτυχίο και καμία καριέρα, δε σου προσφέρει τη χαρά και την πληρότητα που θα σου δώσει η δική σου οικογένεια. Κανένα κατόρθωμα...

Συμβουλές καριέρας από τον Steve Jobs

28-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Ο ιδρυτής της Apple παραδίδει μαθήματα επιχειρηματικότητας.

14 μυστικά των επιτυχημένων γυναικών

09-06-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Όλα είναι θέμα οργάνωσης και καλής διαχείρισης των προσωπικών ορίων.

Μικρά tips για να τα προλαβαίνεις όλα

30-06-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Πετυχαίνεις πάντα να τελειώνεις τις δουλειές σου εμπρόθεσμα; Αν όχι ίσως να έχεις θέμα με τη διαχείρηση του χρόνου σου. Μάθε πώς θα το κάνεις εύκολα κι αποτελεσματικά.

Οι συμβουλές της Anna Wintour για επαγγελματική επιτυχία

15-06-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Η διευθύντρια του αμερικάνικου περιοδικού Vogue θεωρείται μία από τις πιο δυναμικές γυναίκες της βιομηχανίας της μόδας.

Το multitasking μας εξαντλεί - Οι επιστήμονες προειδοποιούν οτι δεν είναι αποτελεσματικό

09-07-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Οι περισσότεροι έχουμε τη συνήθεια να ασχολούμαστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Οι νευροεπιστήμονες, όμως, προειδοποιούν ότι αυτό δεν είναι αποτελεσματικό.

Τα μυστικά των πιο παραγωγικών ανθρώπων

07-07-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Όλοι όσοι εργάζονται βρίσκονται υπό μόνιμο άγχος πώς να αξιοποιήσουν το ωράριό τους για να παράγουν το μάξιμουμ της δουλειάς.

Πώς να διαχειριζόμαστε το χρόνο μας για να κάνουμε περισσότερα πράγματα μέσα στην ημέρα;

20-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Επαγγελματικές υποχρεώσεις, σύντροφος, δουλειές στο σπίτι, φυσική άσκηση, φίλοι, χόμπι. Πώς να τα προλάβεις όλα; Κι όμως, υπάρχουν tips που βοηθούν πολύ.

Καν' το όπως η Όπρα: 7 επαγγελματικές συμβουλές βασισμένες στην πιο επιτυχημένη γυναίκα του κόσμου

27-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Η Όπρα έχει το άγγιγμα του Μίδα. Από την μικρή πόλη του Μισισίπι όπου ξεκίνησε ως το δικό της τηλεοπτικό show και εσχάτως το δικό της τηλεοπτικό δίκτυο, η Όπρα...

Οι 14 πιο περίεργες δουλειές στον πλανήτη

13-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Από τον τύπο που μοιράζει αγκαλιές για 50 ευρώ την ώρα, μέχρι την γυναίκα επαγγελματία παράνυμφο, η οποία συνοδεύει τις νύφες που δεν έχουν φίλες στο γάμο τους.

Βάλε λίγο θέατρο στη ζωή σου για σίγουρη... επαγγελματική επιτυχία

12-01-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Πώς θα πείθεις συνεργάτες, προϊσταμένους και αντιπάλους

Συμβουλές καριέρας από την Tory Burch

15-08-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Η επιτυχημένη σχεδιάστρια μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της επιτυχίας της

Ειρήνη Ρομποτή: Γεννημένη για μηχανές

23-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Η Ειρήνη Ρομποτή έκανε το πάθος της για τις μηχανές πρωταθλητισμό και ετοιμάζεται για διεθνείς διακρίσεις

23 σημάδια που δείχνουν ότι έχουμε πάθει εργασιακό burnout

10-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Αν ζούμε διαρκώς σε κατάσταση στρες και κούρασης, είναι πολύ πιθανό να έχουμε πάθει εργασιακή εξάντληση. Οπότε, πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο!

12 στοιχεία που ξεχωρίζουν τις επιτυχημένες γυναίκες

12-06-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Κάθε γυναίκα ορίζει διαφορετικά τη σημασία της λέξης επιτυχία.

Πριν 50 χρόνια αυτό το κορίτσι έγραψε ιστορία για όλες τις γυναίκες, στο Μαραθώνιο της Βοστώνης

04-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Η 23χρονη Bobbi Gibb αποφάσισε να τρέξει στον ανδροκρατούμενο μαραθώνιο μεταμφιεσμένη, οι δρομείς την υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και έκανε θριαμβευτικό τερματισμό.

Πόσες ώρες πρέπει να εργαζόμαστε την εβδομάδα; Η επιστήμη δίνει την απάντηση

18-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Από καρδιαγγειακές παθήσεις έως κακές σχέσεις με τον σύντροφό μας, οι ατελείωτες υπερωρίες προκαλούν πολλά προβλήματα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Πώς είναι πραγματικά η ζωή πριν και μετά τα παιδιά

12-04-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Διανύοντας τα νεανικά σου χρόνια, όταν εξετάζεις την πιθανότητα τεκνοποιίας, την αντιμετωπίζεις με στάση φρίκης. «Πώς είναι δυνατόν να αλλάξει τόσο πολύ η ζωή μου;», σκέφτεσαι εύλογα και ανατριχιάζεις.

Maja Wyh: Η μπλόγκερ που ακολουθούμε τώρα

24-03-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Μελένια: Η μοναδική Clown Doctor στην Ελλάδα

16-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Και γιατρός και clown και νεράιδα. Το μαγικό ραβδί της Μελένιας έχει θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς η ίδια συνδυάζει την ιατρική αγωγή με το γέλιο.

Γιατί η μητρότητα στην Ελλάδα είναι το πιο δύσκολο "επάγγελμα";

22-03-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

 Η ιστορία της Κατερίνας Βασιλοπούλου

5 tips για μία πιο παραγωγική ημέρα στο γραφείο!

14-07-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

10 μαθήματα που μπορείς να πάρεις από τις εργαζόμενες μητέρες

01-06-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Η δουλειά σου μπορεί να βοηθήσει την οικογένειά σου και το αντίθετο

Εσύ με τι είπαμε ότι ασχολείσαι;

27-01-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Καθίσαμε σε ένα καφέ κάπου στη Πλάκα.. Ήταν το πρώτο μας ραντεβού. Στην αρχή υπήρχε φυσικά η γνωστή αμηχανία, είχα βαφτεί, είχα στολιστεί, μαλλί, νύχια ..θεά! ( λέμε τώρα)

Μία Ελληνίδα στην Ιταλική Vogue

10-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Το εκκεντρικό στυλ της Γεωργίας Ταλοπούλου αποτελεί τη μεγαλύτερή της επιτυχία, με τους πιο διασήμους street style φωτογράφους να την απαθανατίζουν με μανία.

Η Κέλλυ Σταμούλη κάνει καμβά τα ρούχα σου και τα μεταμορφώνει αναπάντεχα σε έργα τέχνης

02-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Με αστείρευτη έμπνευση, δίνει ζωή σε ό,τι θεωρούσες ξεγραμμένο από τη γκαρνταρόμπα σου, κάνοντας ακόμη και το λευκό πουκάμισο από τα ZARA, έργο τέχνης.

Η MetLife στηρίζει έμπρακτα την Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα

06-06-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Οι ομάδες που κατέκτησαν τις 3 πρώτες θέσεις στον διαγωνισμό «Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας/JA START UP» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece».

Η Google χρηματοδοτεί την ανάπτυξη τεχνολογίας για άτομα με αναπηρίες!

02-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

H Google ανακοίνωσε πρόσφατα την λίστα των εταρειών που κέρδισαν το Google Impact Challenge και θα μοιραστούν ένα γεναιόδωρο χρηματικό κονδύλι.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον Παγκόσμιο Φοιτητικό Διαγωνισμό L’Oréal Brandstorm 2016

04-06-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Η νικήτρια ομάδα προέρχεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ονομάζεται «Touch & Feel»

Η Ελλάδα στην 1η θέση του πανευρωπαϊκού μαθητικού διαγωνισμού Young Business Talents της NIVEA

03-06-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Την πρώτη θέση του πανευρωπαϊκού μαθητικού διαγωνισμού Young Business Talents της NIVEA κατέκτησε η Ελλάδα με την ομάδα “Spithes” από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών.

Θεοδώρα Χατζηιωάννου: Η Ελληνίδα που ανοίγει το δρόμο για τη θεραπεία του AIDS

02-06-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Η ομάδα της Θεοδώρα Χατζηιωάννου κατάφερε για πρώτη φορά να μολύνει μαϊμούδες με τον ιό HIV, πράγμα που θα βοηθήσει στη μελέτη του ιού.

Σταυρούλα Τσολακίδου: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι

24-05-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Συμπαθέστατη, ευγενική, αλλά και μαχητική. Η διακεκριμένη σκακίστρια μάς εξηγεί πώς είναι να είσαι μόλις 16 ετών και να έχεις ήδη κατακτήσει δύο φορές την κορυφή.

Το μυθικό success story μιας αυτοδημιούργητης γυναίκας που έγινε billionaire

20-01-2016Business & Time Management Woman In Love - avatar Woman In Love

Η τελευταία ταινία του σκηνοθέτη David O. Russell με πρωταγωνίστρια την Jennifer Lawrence και τίτλο «Joy» αφορά στην απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία της Joy Mangano, μιας πανέξυπνης γυναίκας που...