Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

7 DIY οικονομικές ιδέες για αναμνηστικά δώρα ή μπομπονιέρες γάμου

Η οργάνωση του γάμου είναι αρκετά πολύπλοκη με αποτέλεσμα πολλές φορές το budget να ξεφεύγει αρκετά σε σχέση με το αρχικό που είχατε υπολογίσει.

Αυτό συμβαίνει διότι στην πορεία προκύπτουν περισσότερα έξοδα π.χ. extra καλεσμένοι στο party, διακόσμηση και μπομπονιέρες με άλλο κόστος από το αναμενόμενο κ.τ.λ. Η λύση για να μην ξεφύγετε πολύ από το budget είναι να κάνετε «έκπτωση» σε πράγματα που μπορείτε άνετα να βρείτε το ίδιο καλόγουστα σε πολύ λιγότερη τιμή. Αυτά είναι κυρίως τα αναμνηστικά δώρα του γάμου που μπορείτε να μοιράσετε στους καλεσμένους στο πάρτι, ή ακόμα και να αξιοποιήσετε μερικά από αυτά ως μπομπονιέρες.

Φτιάξτε αρωματικά κεριά σε μικρά βαζάκια και διακοσμήστε τα σπάγκο και λεβάντα. Σκεφτείτε ότι ένα κιλό παραφίνη κοστίζει περίπου 4 ευρώ και ένα βαζάκι έχει χωρητικότητα 25 ml. Το αρωματικό λάδι κοστίζει περίπου 7 ευρώ τα 100 ml που είναι υπέρ αρκετά για μεγάλη ποσότητα.
candles 210416

Ένα χειροποίητο σαπούνι είναι μία καλή και εντυπωσιακή πρόταση. Ένα κιλό γλυκερίνης έχει κόστος περίπου 6-7 ευρώ. Μπορείτε να κάνετε μικρά σαπούνια των 30 γρ. Όπως με το κερί έτσι και με το σαπούνι το αρωματικό λάδι κοστίζει περίπου 7 ευρώ, ενώ μπορείτε να τα ενισχύσετε με φυσικό χαμομήλι, ή σπόρους λεβάντας.
Soaps 210416

Για «βίον ανθόσπαρτο», τυπώστε σε χάρτινα μικρά σακουλάκια την ημερομηνία του γάμου και τα ονόματα σας συνδυάζοντας τα με μία στάμπα και γεμίστε με σπόρους. Το κόστος για όλους τους καλεσμένους θα είναι πολύ χαμηλό.
Seeds 210416

Για μία ζωή γλυκιά σαν μέλι γεμίστε μικρά βαζάκια με αυτό και σκεπάστε τα με χρωματιστά πανάκια που θα βρείτε σε καταστήματα λιανικής και χονδρικής για γάμο-βάφτιση.
honey jam 210416

Αγοράστε μικρά πουγκάκια από λινάτσα και γεμίστε τα με αποξηραμένη λεβάντα ή άλλο ποτ πουρί και δέστε τα με σπάγκο.
Lavender Sachets 210416

Τυπώστε σε σπιρτόκουτα την πρόσκληση του γάμου.
Matches 210416

Χαρίστε τους μικρά κεράσματα με τα αγαπημένα σας ζαχαρωτά.
Smores 210416

Πηγή: jenny.gr