Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

Άραγε υπάρχει η “κατάλληλη ηλικία γάμου”;

Στα 20, στα 30 ή στα 40;

Μία πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι οι περισσότερες γυναίκες παντρεύονται στην ηλικία των 27. Επίσης κάποιοι ειδικοί λένε ότι μία γυναίκα είναι λάθος να παντρεύεται στην ηλικία των 20 με 25 γιατί τότε πρέπει να ζήσει και να ανακαλύψει άλλα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τα 20 ο κάθε άνθρωπος δεν έχει προλάβει να ζήσει αρκετά πράγματα. Να βγει, να γνωρίσει κόσμο, να ταξιδέψει να γεμίσει με εμπειρίες τη ζωή του.

Ο ενθουσιασμός μίας ιδανικής σχέσης κάποιες φορές μπορεί να κρύβει παγίδες. Όλα είναι ρόδινα όταν βρίσκεστε σε μία σχέση, συναντιέστε τα βράδια, πάτε εκδρομές και κάνετε διάφορα πράγματα μαζί. Όταν όμως πάρετε την απόφαση να κάνετε το μεγάλο βήμα, να παντρευτείτε και να μείνετε μαζί με τον άντρα σας να ξέρετε ότι τα πράγματα αλλάζουν. Θα πρέπει να σκεφτείτε ότι θα έχετε υποχρεώσεις οικονομικές, οικιακές και ότι θα μοιράζεστε τη ζωή σας με το συγκεκριμένο άνθρωπο σε έναν κοινό χώρο. Αυτό φυσικά δεν είναι κακό, αντιθέτως είναι μία νέα εμπειρία, θα περάσετε τη ζωή σας με τον άνθρωπο που πραγματικά αγαπάτε και πιστεύετε ότι είναι το άλλο σας μισό.

Είστε όμως πραγματικά έτοιμες να το κάνετε και να στερηθείτε άλλα πράγματα;

Καλό θα ήταν λοιπόν να νιώσετε απόλυτα σίγουρες πριν κάνετε το μεγάλο βήμα. Η συγκατοίκηση πριν το γάμο δεν είναι άσχημη ιδέα. Έτσι θα μάθετε καλύτερα τον άνθρωπό σας και θα δείτε αν είστε έτοιμες γι αυτό το νέο τρόπο ζωής.

Σιγουρευτείτε λοιπόν πρώτα ότι έχετε ζήσει πράγματα στη ζωή σας, ότι αυτός ο άνθρωπος ταιριάζει και είναι ιδανικός για να περάσετε την υπόλοιπη ζωή σας και κάνετε το μεγάλο βήμα. Γιατί μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και μία άλλη φράση που λέει “Αν πραγματικά το θέλει η καρδιά σου…”

Πηγή: jenny.gr