Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Woman power: Oι 10 από τις πιο πετυχημένες γυναίκες παγκοσμίως

Γυναίκες με δύναμη και επιρροή. Γυναίκες που αγωνίζονται και εμπνέουν.

Σκληρές και αποφασισμένες να αγγίξουν την κορυφή, με ευαισθησία και κοινωνική συνείδηση. Αυτές είναι 10 από τις πιο πετυχημένες γυναίκες σε παγκόσμια κλίμακα.
Oprah Winfrey 180516
Έχει χαρακτηριστεί ως κολοσσός των ΜΜΕ και προφανώς όχι άδικα. Η Oprah Winfrey είναι καινοτόμα, εύστροφη και η πρώτη αφρο-αμερικανή που κατάφερε να έχει το δικό της show στην τηλεόραση. Η καριέρα της δεν σταματά στην παρουσίαση, αφού η ίδια γίνεται παραγωγός, έχει αμύθητη περιουσία και αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη εξάλειψη του ρατσισμού και της φτώχειας.

beyonce 180516
Η Beyonce είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα καλλιτέχνης αυτή τη στιγμή με περιουσία που φτάνει τα 115 εκατομμύρια δολάρια. Αυτοδημιούργητη, στα 34 της η τραγουδίστρια φέρει στις πλάτες της μία λαμπερή καριέρα και μία τεράστια περιουσία.

hillary clinton 180516
Υπήρξε πρώτη κυρία των ΗΠΑ και τώρα δίνει τον δικό της αγώνα για να γίνει η πρώτη γυναίκα πλανητάρχης. Η Hillary Clinton έχει διπλωματικές ικανότητες που την καθιστούν ικανή να επηρεάζει την κοινή γνώμη και φέρει όνομα βαρύ που έχει συμβάλλει σημαντικά σε παγκόσμια ζητήματα.

Lagarde 180516
Έχουμε πολλές φορές κρεμαστεί από τα χείλη για να σώσει την Ελλάδα από την κρίση. Η πρόεδρος του Νομισματικού ταμείου Christine Lagarde διαπραγματεύεται καθημερινά υπέρογκα ποσά και τις παγκόσμιες οικονομίες. Έχει στα χέρια της το μαγικό ραβδί που μπορεί να βυθίσει μία χώρα ή και να τη βγάλει σώα την τελευταία στιγμή.

malala yousafzai 180516
Η Μαλάλα Γιουσαφζάι από το Πακιστάν στα 17 της κερδίζει με τις ευλογίες όλων το Νόμπελ Ειρήνης. Η σφαίρα που την πέτυχε στο κεφάλι την ώρα που πήγαινε σχολείο ήταν η αφορμή για να φωνάξει πιο δυνατά για τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών, να απαιτήσει μία καλύτερη ζωή, να γίνει παγκόσμιο σύμβολο θέλησης και να κερδίσει τις καρδιές όλου του πλανήτη. τη βγάλει σώα την τελευταία στιγμή.

marissa mayer 180516
Είναι μόλις 40 και είναι η σιδηρά κυρία της τεχνολογίας. Η μεταγραφή της από την Google στοίχισε στη Yahoo 70 εκατ. δολάρια. Η Μαρίσα Μάγερ σήμερα έχει τον τίτλο της διευθύνουσας συμβούλου της Yahoo και συμπεριλαμβάνεται στις πιο ακριβοπληρωμένες CEO της Αμερικής.

merkel22 180516
Έχει κάνει την Ευρώπη άνω κάτω και την οικονομία της Ελλάδας μαριονέτα της. Η Angela Merkel έχει βροντερή φωνή που ξεπερνάει τα ευρωπαϊκά σύνορα και έχει καταφέρει να δαμάσει πολλούς από τους πιο ισχυρούς άντρες του πολιτικού και οικονομικού στερεώματος. Κι όλα αυτά σίγουρα όχι με τη γοητεία της!

michelle obama zoom 180516
Πλέον είναι πιο δημοφιλής από τον άντρα της και ασκεί επιρροή περισσότερο απ’ όσο αναμένεται από την Πρώτη Κυρία. Η Michelle Obama κερδίζει της εντυπώσεις άμα τη εμφανίσει της, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στο σύζυγό της και πλέον είναι αφοσιωμένη στη μάχη κατά της παιδικής παχυσαρκίας και των “στρατιωτικών οικογενειών” της Αμερικής.

o LEAN IN SANDBERG 180516
Η Σέριλ Σάντμπεργκ μετά το Google, έπιασε στα χέρια της το τιμόνι του Facebook και έχει κυριαρχήσει σε έναν αδνροκρατούμενο επιχειρηματικό κύκλο. Πληρώνεται αδρά, και δεν σταματά ποτέ να δουλεύει. Το βιβλίο της Lean In είναι η απόδειξη της πεποίθησής της ότι η φιλοδοξία δεν είναι προνόμιο των ανδρών.

wintour 180516
Μία ολόκληρη βιομηχανία περνά καθημερινά από την κρίση της, κρατά τα ηνία της Vogue και είναι καλλιτεχνική διευθύντρια της Conde Nast. Η Anna Wintour μπορεί εύκολα να καταστρέψει την καριέρα ενός νέου σχεδιαστή ή να την εκτοξεύσει με ένα της νεύμα.


Πηγή: jenny.gr