Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Οι συμβουλές της Anna Wintour για επαγγελματική επιτυχία

Η διευθύντρια του αμερικάνικου περιοδικού Vogue θεωρείται μία από τις πιο δυναμικές γυναίκες της βιομηχανίας της μόδας.

Παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ψυχρή και αυστηρή, γνωρίζει καλά πώς να είναι καλή επαγγελματίας και πώς να εμπνέει σεβασμό. Η Anna Wintour μοιράστηκε τις πολύτιμες συμβουλές της για επαγγελματική επιτυχία στη συνέντευξη που έδωσε στον Alastair Campbell στα πλαίσια της έρευνάς του για το νέο του βιβλίο ‘Winners: And How They Succeed’.

Η ισχυρή γυναίκα της μόδας κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή εδώ και 27 χρόνια με σκληρή δουλειά και ακολουθώντας κάποιους ‘χρυσούς κανόνες’ που εξασφαλίζουν επαγγελματική επιτυχία. Όπως δήλωσε ξεκινάει πάντα την ημέρα της νωρίς το πρωί, ανυπομονεί να πηγαίνει στο γραφείο και είναι οργανωτική. Η διευθύντρια της Vogue δεν δείχνει ποτέ τις ανασφάλειές της και φροντίζει να αξιοποιεί τα ταλέντα των συνεργατών της. Δείτε τους 6 κανόνες που πάντα ακολουθεί ως σωστή επαγγελματίας:

1. Ξυπνώ πάντα στις 5 το πρωί, πάντα ξυπνούσα νωρίς το πρωί και πάντα ανυπομονώ να πηγαίνω στο γραφείο.

2. Είμαι πολύ οργανωτική και είμαι καλή στο να εκπροσωπεύω τους άλλους και να αναθέτω δουλειές. Οι άνθρωποι δουλεύουν καλύτερα όταν έχουν ευθύνη.

3. Ακόμα κι αν δεν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, υποκρίσου γιατί το κάνει πιο εύκολο για τους άλλους.

4. Είναι σημαντικό να έχει κανείς αποτυχίες, γιατί έτσι συμβαίνει στη ζωή

5. Δεν σηκώνομαι το πρωί και σκέφτομαι ‘πρέπει να κάνω κάτι για να είμαι πρότυπο’

6. Πάντα ανταποκρίνομαι στο ταλέντο των ανθρώπων. Δεν είμαι εγώ το ταλέντο, δεν γράφω. Απλά βλέπω τον εαυτό μου σαν κάποιον ανταποκρίνεται σε μια κουλτούρα, σε μια στιγμή.

Πηγή: kathimerini.gr