Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Το μυστικό της πετυχημένης γυναίκας-καριερίστα

Πολλές φορές, η αφοσίωση στην καριέρα απορροφά σχεδόν όλη μας την ενέργεια και ίσως περισσότερη απ’ όσο πρέπει να ξοδέψουμε.

Αυτό το γεγονός είναι και η αιτία που οι γυναίκες που δίνουν όλο τους το είναι στη δουλειά παθαίνουν το γνωστό burn out.

Το μυστικό ωστόσο της επιτυχίας, χωρίς όμως το τίμημα του burn out είναι η “ανάσα” μέσα στην εβδομάδα. Λίγος ποιοτικός χρόνος με τον εαυτό μας μόνο να ωφελήσει μπορεί την ψυχολογία αλλά και την αποτελεσματικότητα στον τομέα της εργασίας. Αν παρατηρήσετε καλά τους γύρω σας και εντοπίσετε ποιοι είναι οι πραγματικά πετυχημένοι επαγγελματίες, σίγουρα θα βρείτε κοινά στοιχεία, ένα εκ των οποίων είναι ο λίγος αλλά καλός ελεύθερος χρόνος.

Ουσιαστικά πρόκειται για το break του μυαλού, αυτό που αναζητά για να ξεκουραστεί και να συνεχίσει να δουλεύει ακατάληπτα. Φυσικά, αυτό το break δεν σχετίζεται με το “φεύγω από το γραφείο” άρα σταματάω να δουλεύω. Οι περισσότεροι πετυχημένοι επαγγελματίες δουλεύουν συνεχώς, ακόμα κι αν δεν βρίσκονται στο χώρο ή την ώρα εργασίας τους.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι να βρείτε έναν τρόπο να εκτονωθείτε, να διώξετε την ένταση, να μπορείτε να ξεχάσετε τις υποχρεώσεις σας. Αν το πετύχετε τότε θα δείτε μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία που θα έχετε τόσο εντός όσο και εκτός του γραφείου. Μία αναζωογονητική παύση από τη δουλειά, ακόμα κι αν σας αρέσει στο 100% θα σας κάνει πιο αποδοτικούς και ενεργητικούς. Μη νιώθετε τύψεις όταν ξεφεύγετε από τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις, απλά απολαύστε το!

Υ.Γ. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τις πετυχημένες μαμάδες. Λίγος χρόνος με τον εαυτό σας για εσάς θα σας αποφορτίσει και θα σας κάνει καλύτερες μαμάδες. Δοκιμάστε το!

Πηγή: 4moms.gr