Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Πώς να οργανώσετε το γραφείο σας

Ο χώρος που δουλεύεις είναι σημαντικό να βρίσκεται σε μια τάξη και να υπάρχει οργάνωση. Με αυτόν τον τρόπο εκτός από το ότι κάνει πιο εύκολη τη δουλειά σου, σε κάνει και εσένα περισσότερο παραγωγική. Όταν η αίσθηση που αποκομίζετε από τον χώρο του γραφείου σας από την πρώτη στιγμή είναι αυτή των υποχρεώσεων , τότε σίγουρα χρειάζεστε μια αλλαγή  στον τρόπο με τον οποίο οργανώνετε την επιφάνεια της εργασίας σας και κατ’ επέκταση την ίδια σας την δουλειά. Κρατήστε σημειώσεις και βάλτε αμέσως μπροστά την επιχείρηση «γραφειοκρατική σκούπα». 

1. Καθάρισμα. Αδειάστε όλη την επιφάνεια του γραφείου από κάθε αντικείμενο. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία, να καθαρίσετε προσεκτικά και περιοχές που είναι συνήθως καλυμμένες με πράγματα κι έχουν να νιώσουν μήνες το άγγιγμα του ξεσκονόπανου! Αν έχετε γλάστρες, διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα, καθαρίστε τα κι αυτά.

2.Βάλτε σε τάξη το χάος. Ξεκαθαρίστε τα χαρτιά που βρίσκονται παντού επάνω στο γραφείο σας. Ξεχωρίστε τα περιοδικά, τις εφημερίδες, τα έγγραφα, τα χρήσιμα από αυτά που δεν χρειάζεστε. Ότι δεν σας χρησιμεύει πλέον πετάξτε το στην ανακύκλωση.

3. Βάλτε πιο κοντά σας ότι χρησιμοποιείτε συχνά. Αντίθετα, τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε παρά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, καταχωνιάστε τα στο πίσω μέρος του γραφείου ή στο τελευταίο συρτάρι σας

4. Βάλτε παντού ετικέτες. Μπορεί τώρα να θυμάστε πολύ καλά που είναι το κάθε αντικείμενο, όμως μπορεί να περάσει καιρός μέχρι να τα χρειαστείτε και να έχετε ξεχάσει πού τα βάλατε. Τοποθετώντας ετικέτες σε κάθε κουτί, ντοσιέ, ντουλάπι κ.λπ. θα ξέρετε με μια ματιά τι περιέχει.

5. Βάλτε την προσωπική σας πινελιά στον χώρο. Μία φωτογραφία αγαπημένων σας προσώπων,  καρτ ποστάλ που σας μεταφέρουν σε κλίμα «διακοπών», ή τοποθετήστε ένα φυτό στο γραφείο σας, το οποίο Θα ομορφαίνει τον χώρο και θα σας φτιάχνει τη διάθεση. Αυτά θα σας κάνουν να εργάζεστε με περισσότερη όρεξη.

Με αυτά τα tips θα κάνετε πιο ευχάριστη την καθημερινότητα σας