Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

4 πράγματα που πρέπει να αφαιρέσεις από το βιογραφικό σου!

Όταν ψάχνεις δουλειά το πρώτο και πολύ σημαντικό κομμάτι είναι το βιογραφικό σας. Μπορεί η συνέντευξη να είναι αυτή που θα πείσει τον εργοδότη να σας προσλάβει, όμως το βιογραφικό είναι εκείνο που θα τον κάνει να πάρει την απόφαση και να σας καλέσει. Λίγο πολύ οι περισσότεροι γνωρίζετε  τι πρέπει να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας. Αυτό που δε γνωρίζετε όμως, είναι πράγματα που θα πρέπει να αποφύγετε να συμπεριλάβετε πάση θυσία.

1. Όλες τις δουλειές που έχετε κάνει. Μπορεί να έχετε δουλέψει σε διάφορες δουλειές όμως τον ίσως μελλοντικό σας εργοδότη δεν τον νοιάζουν όλες, παρά μόνο όσες είναι γύρω από την δική του δουλειά. Επίσης εργοδότες όταν βλέπουν ότι αλλάζετε συνέχεια θέσεις εργασίας, ίσως τους φανεί ότι δεν είστε αξιόπιστοι. Γι αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με ποιες και πόσες δουλειές θα συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας.

2.Τους στόχους σας. Γενικά είναι σπάνιο να δηλώνει κάποιος στο βιογραφικό του τους στόχους του, όμως αν το κάνετε τότε αφαιρέστε το.

3.Τα χόμπι σας. Τις περισσότερες φορές τα χόμπιi, δεν έχουν πολύ σχέση με τη δουλειά που ζητάτε, οπότε καλό θα ήταν να τα αφήσετε εκτός βιογραφικού και να μη κουράζετε τον υπεύθυνο. Αν θέλετε να δείξετε ότι έχετε σφαιρικές γνώσεις και ενδιαφέροντα, καλύτερα να το αναφέρετε στη συνέντευξη εν συντομία.

4. Φωτογραφίες. Ανάλογα με τη δουλειά για την οποία κάνετε αίτηση, θα πρέπει είτε να συμπεριλάβετε είτε να αποφύγετε τη χρήση φωτογραφίας. Στις περισσότερες δουλειές δεν κρίνεστε για το παρουσιαστικό σας, αλλά για τις ικανότητες σας, άρα μια φωτογραφία κάνει το βιογραφικό σας να φαίνεται αντιεπαγγελματικό.