Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Πώς να διαχειριστείτε την αντιπάθεια του αφεντικού σας προς εσάς!

Η αλήθεια είναι ότι το να εργάζεστε κάπου όπου το αφεντικό σας, φροντίζει να σας κάνει τη ζωή μαρτύριο σε καθημερινή βάση και να σας κάνει να βάζετε τα κλάματα όταν επιστρέφετε σπίτι δεν είναι και ότ,ι καλύτερο. Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε στο χώρο εργασίας.

1. Προσπαθήστε να μην επηρεάζεστε. Ξέρω είναι δύσκολο, όμως πρέπει να πεισμώνεται και να κάνετε καλύτερη τη δουλειά σας ώστε να μην μπορεί να σας πει το παραμικρό.
2. Γίνετε όσο πιο τυπικές μπορείτε. Έτσι ώστε να μην του δίνετε την παραμικρή αφορμή για να σας φέρεται άσχημα και σιγά σιγά να γίνετε αναντικατάστατη. Με αυτή την τακτική ηρεμείτε τα πράματα και παράλληλα ξεχνάτε τα άσχημα, διοχετεύοντας τον εκνευρισμό σε δημιουργικότητα.
3.Αναγνωρίστε ότι ανεξάρτητα από το πόσο το αφεντικό σας διαμαρτύρεται, πιθανότατα δεν πρόκειται να αλλάξει. Το πρώτο βήμα είναι να αλλάξετε τη δική σας νοοτροπία, ώστε να αναγνωρίσετε ότι μόνο τον εαυτό σας μπορείτε να αλλάξετε και όχι τον προϊστάμενο σας. Συχνά διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε από τους άλλους να διορθώσουν το χαρακτήρα τους, ενώ στην πραγματικότητα μπορούμε να κάνουμε αλλαγές μόνο στον εαυτό μας. Μόλις δεχτείτε αυτή τη νοοτροπία, θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.