Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

4 πράγματα που καταλαβαίνουν όσοι εργάζονται στο εξωτερικό!

Λόγο της οικονομικής κρίσης όλο και περισσότερος κόσμος φεύγει στο εξωτερικό ώστε να βρει δουλειά και ίσως να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Εκεί όμως δεν είναι όλα ιδανικά και ονειρικά, σίγουρα είναι καλύτερα, όμως είναι ένα δύσκολο βήμα.

Δεν γίνεται να μάθετε μια ξένη γλώσσα από τη μια μέρα στην άλλη. Ακόμα και στην Αγγλία και πάλι είναι δύσκολο. Θέλει χρόνο εξοικείωσης. Επίσης δεν γίνεται να ξυπνήσετε την επόμενη μέρα και να αρχίσετε να μιλάτε γαλλικά ή ισπανικά, ακόμα κι αν έχετε κάνει κάποια μαθήματα.

Χάνετε τους φίλους σας και τις κοινωνικές επαφές.  Σίγουρα θα κρατήσετε επαφή αλλά αυτό δεν είναι και τόσο βοηθητικό καθώς μέχρι να γνωρίσεις κόσμο και πόσο μάλλον να κάνεις φίλους είναι κάπως μοναχικά.

Οι αρρώστιες φαίνονται εκατό φορές χειρότερες από όταν ήσασταν σπίτι. Μόλις μετακομίσατε σε μια ξένη χώρα και αρρωστήσατε. Και ενώ δεν είστε σοβαρά άρρωστοι, εσείς νομίζετε ότι είστε χάλια. Δεν μπορείτε να πάρετε τα φάρμακα που θέλετε χωρίς συνταγή. Αν πρέπει να μείνετε σπίτι ίσως δεν υπάρχει κανένας να σας φροντίσει. Με απλά λόγια όταν αρρωστήσετε σε μια ξένη χώρα όλα φαίνονται βουνό.

Αλλάζετε. Η διαβίωση και η εργασία στο εξωτερικό διαμορφώνουν την προσωπικότητά σας. Γίνεστε πιο ώριμοι, ανεξάρτητοι και αποκτάτε καινούριες συνήθειες. Σίγουρα από ένα σημείο και μετά αρχίζετε και φέρεστε όπως οι ντόπιοι. Αποκτάται εμπειρίες.