Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Κακές συνήθειες στη δουλειά, που χαλάνε το επαγγελματικό σου προφίλ

Πολλές φορές κάνουμε πράγματα στη δουλειά μας που μόνο κακό μας κάνουν. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι σωστό επαγγελματίας και να κάνεις καλά τη δουλειά σου. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές όμως που καλό θα ήταν να αποφύγεις.

Μιλάς και δεν ακούς. Δεν ξέρεις τα πάντα γι αυτό καλό θα ήταν σε κομμάτια που δεν είναι η δουλειά σου να μην το παίζεις ότι ξέρεις. Άκου και τη γνώμη κάποιου άλλου.

Έλλειψη συγκέντρωσης. Προφανώς και όταν ξεκινάς μία δουλειά καλό θα ήταν να την ολοκληρώνεις. Ειδικά όταν είναι μια δουλειά για κάποιον άλλο που έχεις αναλάβει, είναι εντελώς άσχημη εικόνα να λες ότι θα κάνεις κάτι μέχρι την Τρίτη και να το τελειώνεις Παρασκευή. 

Δεν σηκώσεις το τηλέφωνό σου. Για να χτυπάει, σημαίνει ότι κάποιος σε χρειάζεται οπότε καλό θα ήταν να το σηκώσεις. Γενικότερα, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αγνοείς τους συνεργάτες σου, τη στιγμή μάλιστα που χρειάζονται τη βοήθειά σου.

Υπερβολική αυτοπεποίθηση. Δεν είναι κακό να πιστεύεις στον εαυτό σου αλά με μέτρο! Πρέπει να μάθεις να ξέρεις που θα σταματάς. Η ικανότητα της αμφιβολίας είναι εξίσου σημαντική και φανερώνει πτυχές του χαρακτήρα σου, που δεν διακατέχονται από την έπαρση, που τόσο απεχθανόμαστε.