Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Meryl Streep: 4 facts για την ηθοποιό με τα χίλια πρόσωπα

Τι κι αν συμπλήρωσε μόλις το 67ο της έτος;

Η Meryl Streep θα λέγαμε πως ανήκει στην κάστα των γυναικών που δεν επηρεάζονται από χρόνια και αριθμούς, αφού παραμένει σταθερά ταλαντούχα, κομψή και πανέμορφη, όπως όταν πρωτοεμφανίστηκε. Με αφορμή τα χτεσινά της γενέθλια, συγκεντρώσαμε 4 ενδιαφέροντα facts για εκείνη αλλά και 9 από τους πιο χαρακτηριστικούς της ρόλους, οι οποίοι αποδεικνύουν την πολυπλοκότητα του χαρακτήρα της και το ταλέντο της να μεταμορφώνεται κάθε φορά σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

1. Το αρχικό της πλάνο ήταν να μπει σε σχολή νομικής, έχασε όμως τη συνέντευξη καθώς την πήρε ο ύπνος. Η ίδια το θεώρησε ως σημάδι και αποφάσισε να κάνει στροφή, ξεκινώντας μαθήματα υποκριτικής στο πανεπιστήμιο του Yale. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

2. Κέρδισε το πρώτο της Oscar το 1979 για τον ρόλο της στην ταινία Kramer vs. Kramer. Αν αναρωτιέστε πού μπορεί να το φυλάει, μάθετε ότι το ξέχασε την ίδια κιόλας βραδιά μέσα στην τουαλέτα του χώρου της διοργάνωσης!

3. Είναι γνωστή για την ανάγκη της να ακούει κλασική μουσική όταν μελετά έναν ρόλο, προκειμένου να μπορέσει να τον κάνει δικό της.

4. Αρχικά είχε αρνηθεί να υποδυθεί τη Margaret Thatcher, καθώς επρόκειτο για μια προσωπικότητα που δεν συμπαθούσε. Μετά από επιμονή όμως της Phyllida Lloyd, η οποία σκηνοθέτησε την ταινία The Iron Lady, δέχτηκε τελικά να ενσαρκώσει τον ρόλο που της χάρισε το 3ο της Oscar.

Πηγή: jenny.gr