Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Χιου Χέφνερ: O θρυλικός ιδρυτής του Playboy

Ο Χιου Χέφνερ, ο «Καζανόβα με την μεταξωτή ρόμπα», ο άνθρωπος που «έβαλε» λάμψη και πολυτέλεια στην εργένικη ζωή, αλλά και το λιθαράκι του στην σεξουαλική απελευθέρωση τη δεκαετία του ’60, πέρασε στην αιωνιότητα, αργά το βράδυ της Τετάρτης. Ήταν 91 ετών.
Ο Χέφνερ ίδρυσε το περίφημο Playboy το 1953 και λίγα χρόνια αργότερα, τη δεκαετία του ’70, το είδε να... μεγαλώνει και να μετατρέπεται σε μια «αυτοκρατορία» στον χώρο της ψυχαγωγίας, με τηλεοπτικές εκπομπές, φεστιβάλ τζαζ και μια σειρά από κλαμπ στα οποία σερβιτόρες ήταν τα περίφημα «κουνελάκια», όπως... έμειναν στην ιστορία οι κοπέλες καθώς φορούσαν αυτάκια και ουρές κουνελιών.
Ο μύθος του Χιου Χέφνερ γιγαντώνονταν με το πέρασμα των χρόνων, με τον ίδιο να κάνει σχέσεις με εκατοντάδες νεαρές γυναίκες, να παντρεύεται κάποιες από τις Playmates του περιοδικού του, αλλά να δέχεται και σφοδρή κριτική, με κάποιους να τον χαρακτηρίζουν «κειμήλιο μιας σεξιστικής εποχής».

185222031

Πηγή:EPA/DANIEL DEME

«Θα ήθελα να με θυμούνται σαν κάποιον που άλλαξε τον κόσμο, με έναν θετικό τρόπο, με μια κοινωνική, σεξουαλική έννοια. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος για αυτό. Είμαι ένα παιδί που έκανε τα όνειρά του πραγματικότητα», είχε πει ο ίδιος στο CNNi.

hefner2


Πηγή: http://www.queen.gr/