Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Τα πιο ακριβά παπούτσια του κόσμου κοστίζουν 15 εκατομμύρια δολάρια

Είναι φτιαγμένα από χρυσό και διαμάντια και είναι παραγγελία για δώρο γενεθλίων. H Βρετανίδα σχεδιάστρια Debbie Wingham φημίζεται για τις δημιουργίες της, αφού έχει σχεδιάσει το πιο ακριβό φόρεμα του κόσμου που κοστολογήθηκε στα 14, 45 εκατομμύρια δολάρια και φυσικά έχει συνεργαστεί με όλη την ελίτ αλλά και με βασιλείς. Αυτή τη φορά η Wingham σχεδίασε τα πιο ακριβά παπούτσια του κόσμου τα οποία κοστίζουν 15,1 εκατομμύρια δολάρια. Τα συγκεκριμένα παπούτσια είναι ψηλοτάκουνα και έχουν διακοσμηθεί με μερικές από τις πιο σπάνιες πέτρες του κόσμου, όπως μεγάλα ροζ και μπλε διαμάντια. Επίσης έχουν τέσσερα μικρότερα λευκά διαμάντια των τριών καρατίων και άλλα 1000 που πλαισιώνουν το υπόλοιπο παπούτσι. Το φερμουάρ και η σόλα είναι φτιαγμένα από χρυσό ενώ το δέρμα τους είναι βαμμένο με χρυσή μπογιά 24 καρατίων και η ραφή τους έχει χρυσό νήμα 18 καρατίων. Το εσωτερικό έχει επίσης χρυσό νήμα και το τελειωτικό άγγιγμα το δίνουν τα δερμάτινα αραβικά λουλούδια. 

Η Debbie Wingham δήλωσε τα εξής « Πολλοί πελάτες μου έχουν πολύτιμα κοσμήματα, τα οποία φυλάσσουν σε ασφαλή μέρη και τα φορούν μια ή δυο φορές στη ζωή τους. Χρησιμοποιώντας τους πολύτιμους λίθους για να σχεδιάσω ένα έργο τέχνης, μπορώ να δημιουργήσω κάτι που θα θαυμάζεται σε καθημερινή βάση».

Τα πολυτελή παπούτσια είναι παραγγελία για δώρο γενεθλίων από μια ανώνυμη οικογένεια στο Ντουμπάι.

Η Wingham δήλωσε ότι τα παπούτσια είναι το τελευταίο κομμάτι της ακριβής συλλογής της, καθως σκοπεύει να αποσυρθεί και να ασχοληθεί μόνο με την επιχείρησή της. Η ίδια διαθέτει έναν ξεχωριστό φούρνο, ο οποίος είναι γνωστός γιατί πουλά ευφάνταστες και ακριβές τούρτες. Μάλιστα είναι γνωστό ότι έχει φτιάξει ένα κέικ με κρυστάλλινα διαμάντια αξίας 64 εκατομμυρίων δολαρίων για έναν ξεχωριστό πελάτη.

Πηγή: http://jenny.gr/