Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Εορταστικό διήμερο για την "Ηλιαχτίδα"

Μια «ηλιαχτίδα» προσφοράς κι αγάπης επιθυμεί να δώσει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης, μέσα από το διήμερο φεστιβάλ που πραγματοποιεί για πρώτη φορά με τίτλο «ΑΚΜΗ Christmas Fest».

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο κέντρο της πόλης, στο PARKO 240 (Μιλάτου και Ιδαίου Άντρου), ενώ σε αυτό συμμετέχουν με πλήθος δραστηριοτήτων σπουδαστές του ΙΕΚ. Στόχος είναι η ενίσχυση της δράσης που πραγματοποιεί ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα».

Οι δραστηριότητες αρχίζουν από τις 7.00 το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου, με την επίσημη τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Προσφοράς, να πραγματοποιείται στις 9.00 το βράδυ. Από το απόγευμα, στο χώρο του Parko θα υπάρχουν ξεχωριστές δημιουργικές γωνιές για όλες τις ηλικίες. Οι σπουδαστές των Παιδαγωγικών θα πραγματοποιούν γιορτινές κατασκευές και θα παρασύρουν σε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια τα παιδιά. Οι σπουδαστές του τομέα Αισθητικής θα προσφέρουν υπηρεσίες χριστουγεννιάτικου μακιγιάζ σε μικρούς και μεγάλους. Οι σπουδαστές του τομέα Διατροφής και Διαιτολογίας θα παρέχουν συμβουλές υγιεινού τρόπου ζωής και προσοχής κατά τη διάρκεια των γιορτών, ενώ παράλληλα θα μοιράζονται χειροποίητα παξιμάδια που παρασκεύασαν οι σπουδαστές του τομέα Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.

Τη φωταγώγηση του δέντρου θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα του καθηγητή στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ. Πάνου Τσίκου, ενώ αμέσως μετά ένα μεγάλο πάρτυ με ήχους από τους σπουδαστές του τμήματος Ηχοληψίας. Οι σπουδαστές του τμήματος Ηχοληψίας παράλληλα είναι υπεύθυνοι για όλη τη μουσική κάλυψη της εκδήλωσης και τις δύο ημέρες.

Αντίστοιχες δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο χώρο του Parko 240 και το Σάββατο από τις 11.00 το πρωί έως και το μεσημέρι. Η «Ηλιαχτίδα» θα βρίσκεται και τις δύο ημέρες στο Parko για να ενημερώσει όλους τους πολίτες για τη δράση τους. Σημειώνεται ότι η είσοδος σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΑΚΜΗ Christmas Fest είναι δωρεάν.

Η διακόσμηση του Parko 240 πραγματοποιείται με Eco Friendly χειροποίητες δημιουργίες που έχουν κατασκευάσει οι σπουδαστές του τμήματος διακόσμησης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Δεκεμβρίου

19.00 – 20.00

Η γωνιά των παιδιών: Οι Σπουδαστές Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, υποδέχονται τους μικρούς τους φίλους, διαβάζουν παραμύθια, πραγματοποιούν παιδαγωγικά παιχνίδια και φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να στολίσουν το «Δέντρο αγάπης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

20.00 – 20.30

Γωνιά υγείας και διατροφής: Οι Σπουδαστές Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, δίνουν συμβουλές διατροφής για τις ημέρες των γιορτών, ενημερώνουν για τα οφέλη των σωστών επιλογών τροφών και προσφέρουν κρητικό παραδοσιακό παξιμάδι δημιουργίας των Σπουδαστών Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής , με όμορφες προτάσεις σερβιρίσματος.

20.00 – 21.00

Γωνιά ευεξίας κι ομορφιάς: Οι Σπουδαστές Beauty του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προετοιμάζουν κοπέλες και κυρίες για τη μεγάλη φωταγώγηση του «Δέντρου αγάπης» από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

19.00 – 21.00

Η γωνιά της Ηλιαχτίδας: Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία «Ηλιαχτίδα», ενημερώνει για τις δράσεις του και συλλέγει προσφορές αγάπης για τη στήριξη των παιδιών του Συλλόγου.

21.00 – 21.30

Φωταγώγηση του δέντρου αγάπης:

Συμβολικά οι εκπρόσωποι της Ηλιαχτίδας, εκπρόσωποι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το πιο μικρό παιδάκι της εκδήλωσης, τοποθετούν τα τελευταία στολίδια πάνω στο δέντρο. Μετά τη φωταγώγηση ακολουθεί Unplagged μουσικό σετ από τοπική μπάντα.

21.30 – 22.30:

Μουσικό DJ Set από Σπουδαστές Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

19.30 – 21.00

Μουσικά DJ Sets από Σπουδαστές Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

19.00 – 21.00

Βοήθησε με την αγάπη σου: Bazaar στο χώρο της Γωνιάς των Παιδιών, με δημιουργίες των σπουδαστών Παιδαγωγικών και  συμβολική προσφορά προς την «Ηλιαχτίδα».

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Δεκεμβρίου

11.00 – 12.00

Η γωνιά των παιδιών: Οι Σπουδαστές Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, υποδέχονται τους μικρούς τους φίλους, διαβάζουν παραμύθια, πραγματοποιούν παιδαγωγικά παιχνίδια και φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να στολίσουν το «Δέντρο αγάπης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

12.00 – 13.00

Γωνιά ευεξίας κι ομορφιάς: Οι Σπουδαστές Beauty του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, πραγματοποιούν ελαφρύ πρωινό μακιγιάζ σε κοπέλες και κυρίες για τον πρωινό Σαββατιάτικο καφέ τους.

11.00 – 13.00

Γωνιά αγάπης και προσφοράς: Bazaar χριστουγεννιάτικων ειδών με συμβολική οικειοθελή προσφορά προς την «Ηλιαχτίδα».