Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

7 tips για να αποκτήσετε την ιδανική για εσάς κουζίνα

Η ανακαίνιση της κουζίνας δεν συνεπάγεται απαραίτητα δαπάνη πολλών χρημάτων. Οι ειδικοί τονίζουν πως υπάρχουν ένα σωρό τρόποι για να διακοσμήσετε την κουζίνα σας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία.

Αποφασίστε ποιο είναι το budget σας Πριν ξεκινήσετε να κάνετε ανακαίνιση στην κουζίνα σας πρέπει να ξέρετε το ακριβές ποσό που θα ξοδέψετε. Μην ξεκινήσετε χωρίς να έχετε κάνει προγραμματισμό γιατί το πιο πιθανό είναι να την πατήσετε. Υπολογίστε ένα ποσό που νιώθετε άνετα να ξοδέψετε και στη συνέχεια βάλτε επιπλέον άλλο ένα 20% αυτού του ποσού στην άκρη για τυχόν αναποδιές που ίσως σας τύχουν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης.

Μικρές αλλαγές Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα τότε μπορείτε να κάνετε μικρές (αλλά σημαντικές) αλλαγές που θα αλλάξουν την εικόνα της κουζίνας σας. Για παράδειγμα, αν αλλάξετε τη βρύση, τα ντουλάπια και τα παράθυρα της κουζίνας σας, αμέσως ο χώρος θα δείξει πολύ διαφορετικός. Φροντίστε να προσθέσετε ανοιχτά ντουλάπια ώστε να φαίνονται τα καινούρια σας σερβίτσια. Επίσης προσέξτε να μην αγοράσετε τίποτα βιαστικά. Κάντε την έρευνά σας σε διάφορα καταστήματα αλλά και σε e-shops για να βρείτε τις πιο συμφέρουσες τιμές.

Όσον αφορά τον τοίχο της κουζίνας υπάρχουν πολλές λύσεις. Μπορείτε να βάλετε πλακάκια, ταπετσαρία ή και να βάψετε τους τοίχους της κουζίνας σας. Η πιο οικονομική λύση είναι να τη βάψετε σε μια απόχρωση της επιλογής σας. Όσον αφορά τα παράθυρα μπορείτε να βάψετε τα κουφώματα, να προσθέσετε κουρτίνες ή να μην τοποθετήσετε καθόλου κουρτίνες για να έχει περισσότερο φως ο χώρος σας.

Φωτισμός Ο ωραίος φωτισμός μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει εντελώς την κουζίνα. Μπορεί εσείς να μη θεωρείτε τον φωτισμό τόσο σημαντικό και να θέλετε να επενδύσετε σε έναν καλό φούρνο ή σε κάποια άλλη οικιακή συσκευή, ωστόσο εμείς θεωρούμε πως ο φωτισμός είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αλλάζουν σε έναν χώρο που ανακαινίζεται για να μπορούν να λάμψουν έτσι όλα τα καινούρια πράγματα που έχετε τοποθετήσει σε αυτόν. Επίσης ο σωστός φωτισμός θα κάνει την κουζίνα σας να δείχνει μεγαλύτερη.
kitchen 120616
Tip Επιλέξτε led λάμπες για την κουζίνα σας που δεν ανεβάζουν τη θερμοκρασία του δωματίου και έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ανοιχτά ντουλάπια Τα ανοιχτά ντουλάπια είναι πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό και μας αρέσουν γιατί μπορούν να αναδείξουν τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη. Διακοσμήστε τα ράφια σας με το προσωπικό σας γούστο αλλά φροντίστε να είναι πάντα τακτοποιημένα γιατί αλλιώς η κουζίνα θα δείχνει ακατάστατη και παραφορτωμένη.
kitchen 120616 2
Βάλτε στον τοίχο πίσω από τα ράφια σας μια όμορφη ταπετσαρία ή δημιουργήστε το subway στιλ που τόσο είναι της μόδας τελευταία. Πρόκειται για τα πλακάκια της παραπάνω φωτογραφίας και επειδή με την τοποθέτηση πλακιδίων το budget μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο, σας έχουμε μια εναλλακτική ιδέα. Τοποθετήστε αυτοκόλλητα πλακάκια στον τοίχο σας (σε μια ανοιχτή απόχρωση) αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους  και βάψτε το κενό μαύρο. Έτσι θα δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση πως έχετε τοποθετήσει κανονικά πλακάκια στον τοίχο σας και το όλο στιλ της κουζίνας σας θα αναβαθμιστεί αρκετά.
kitchen 120616 1
Μετρήστε τι έχετε Μην πάτε στα μαγαζιά αν προηγουμένως δεν έχετε απαριθμήσει όλα τα πράγματα που έχετε. Για ποιο λόγο να αγοράσετε ένα τηγάνι αν ήδη έχετε 2-3 διαφορετικά τηγάνια; Κρατήστε τα χρήματά σας για πράγματα που χρειάζεται πραγματικά να αγοράσετε. Κάνοντας μια λίστα θα μπορέσετε να παραμείνετε πιστοί στον αρχικό σας στόχο και να μην «ξεφύγετε» πολύ από το αρχικό budget.
kitchen 120616 3
Φωτεινά χρώματα Όσο και αν είναι της μόδας το φούξια χρώμα, μην το βάλετε στην κουζίνα σας, παρά μόνο σε μικρές διακοσμητικές πινελιές. Τα έντονα χρώματα που γίνονται κάθε χρόνο trends, έχουν το μειονέκτημα πως φεύγουν γρήγορα από τη μόδα και καταντάνε βαρετά πολύ γρήγορα. Επιλέξτε φωτεινά χρώματα σε ουδέτερες αποχρώσεις και μην βάζετε κουρτίνες στα παράθυρα. Αφήστε το φως να μπει άπλετο μέσα στον χώρο σας.
kitchen 120616 5
Διακοσμητικές πινελιές Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για ολοκληρωτική ανακαίνιση τότε προσθέστε στην κουζίνα σας αξεσουάρ που θα κάνουν τη διαφορά. Βάλτε ένα καινούριο μπουκαλάκι για το σαπούνι πιάτων, κρεμάστε μερικές καινούριες πετσέτες, προσθέστε ανοιχτά ράφια, βάλτε βάζα με φρέσκα λουλούδια και μερικά μαξιλαράκια στις καρέκλες σας με έντονα γεωμετρικά ή φλοράλ σχέδια. Γενικά προσθέστε πινελιές με χρώμα ώστε να δείξει η κουζίνα σας πιο ανανεωμένη και ζωντανή.

Tip Συνδυάστε διαφορετικά σχέδια (σε παρόμοιες αποχρώσεις) για τα μαξιλάρια των καρεκλών της κουζίνας σας. Έτσι θα αποκτήσει εύκολα χρώμα ο χώρος χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Πηγή: spirossoulis.com