Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

7 κανόνες για να αποφύγετε την ακαταστασία!

Όταν μπαίνεις στο σπίτι σου και παρατηρείς τα πράγματα τακτοποιημένα νιώθεις αίσθημα ευφορίας.

Σε αντίθετη περίπτωση όταν δεν έχεις ολοκληρώσει τις δουλειές του σπιτιού και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις, τι μπορείς να κάνεις?

Η διαδικασία είναι απλή, μπορείς να ακολουθήσεις κανόνες για να οργανώσεις ανά πάσα στιγμή τους χώρους του σπιτιού σου εύκολα και γρήγορα.

1. Αρχικός κανόνας για την είσοδο είναι να αφήνουμε τα απαραίτητα πράγματα όπως το πανωφόρι μας, το καπέλο μας, τα κλειδιά μας και εκμεταλλευόμαστε τους αποθηκευτικούς χώρους.

2. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους στο καθιστικό ώστε να βάλουμε βιβλία, διακοσμητικά και κρυστάλλινα ποτήρια που αποτελεί αισθητικά ωραία εικόνα στα μάτια μας.

3. Στην κουζίνα επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοντέρνα γυάλινα βάζα με ετικέτες για να αποθηκεύσουμε τρόφιμα και με αυτό τον τρόπο κερδίζουμε δύο πράγματα, σωστή επιλογή αυτού που επιθυμούμε και να φαίνονται οπτικά οργανωμένα.

4. Στο υπνοδωμάτιο ή στο μπάνιο σε απλά ή διακοσμητικά μπορούμε να δέσουμε ταμπέλες και να χωρίσουμε σε κατηγορίες τα πράγματα μας, όπως τα φάρμακα και τα καλλυντικά μαλλιών.

5. Για να αποθηκεύσουμε γρήγορα τα παιχνίδια των παιδιών, θα πρέπει να τηρούμε σε κοντινή απόσταση μεγάλα καλάθια. Εξυπηρετικές είναι οι πλαστικές ή μεταλλικές μπασκέτες καθώς μπορούν να κρεμαστούν σε τοίχους ή να τοποθετηθούν στο πάτωμα.

6. Για τα συρτάρια της κουζίνας, του γραφείου ή του μπάνιου τα διαχωριστικά πλαίσια δίνουν έξυπνες λύσεις για την οργάνωσή τους.

7. Τέλος, τοποθετούμε πάντα τα βαριά αντικείμενα σε χώρους μεσαίου ή χαμηλού ύψους για λόγους πρακτικότητας και ασφαλείας.

Πηγή: jenny.gr