Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

7 πρακτικές συμβουλές για το σπίτι

1. Στο σπίτι ή στο γραφείο σίγουρα θα έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους, που καπνίζουν. Για να εξαφανίσετε την ενοχλητική μυρωδιά του τσιγάρου από τα τασάκια βάλτε λίγη σκόνη βανίλια μέσα σε αυτά.

2. Αν έχετε τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια , χρησιμοποιείστε λίγες σταγόνες λεμονιού και τρίψτε το με μια χαρτοπετσέτα. Θα αστράφτει!!!

3. Για βουλωμένους νεροχύτες απο τα λίπη, ρίξτε στο σωλήνα μια κούπα αλάτι και μια κούπα σόδα μαγειρικής και μετά βραστό νερό.

4. Η σόδα καθαρίζει επίσης και απολυμαίνει τα χαλιά σας. Αφήστε ένα ελαφρύ στρώμα σόδας πάνω στα χαλιά σας για 30΄και μετά τραβήξτε την με την ηλεκτρική σκούπα.

5.Ένας άριστος τρόπος αποσμητικού των φούρνων μικροκυμάτων είναι μια κούπα ξύδι. Ανοίγετε τον φούρνο μέχρι να βράσει , βρέχετε ένα πανί με το ζεστό ξύδι και σκουπίζετε το εσωτερικό του.

6. Αν τα ντουλάπια σας μυρίζουν κλεισούρα, βράστε 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα και βάλτε το στο χαμηλότερο ράφι. Κλείστε την πόρτα κι αφήστε μέχρι να κρυώσει. Όταν ανοίξετε θα διαπιστώσετε οτι η μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί.

7.Όλα τα έντομα είναι ενοχλητικά, αλλά όταν αυτά εισβάλλουν στον πιο πολύτιμο χώρο του σπιτιού σας, δηλαδή την ντουλάπα σας, τότε ο μόνος τρόπος για να τα αντιμετωπίσετε είναι η γνωστή σε όλους μας λεβάντα.Τοποθετήσετε μερικά κλωναράκια λεβάντας σε ένα κομμάτι τούλι (καλοκαίρι είναι, όλο και σε κάποιον γάμο θα πήγατε!) και φτιάξτε ένα μικρό πουγκί, το οποίο θα βάλετε μέσα στα συρτάρια σας. Είναι απόλυτα οικολογικό, οικονομικό και αποτελεσματικό!Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεντρολίβανο ή κόκκους από πιπέρι.

Πηγή: 4moms.gr