Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

Οικονομικές και έξυπνες συμβουλές για την τραπεζαρία σας

Η τραπεζαρία είναι ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται λιγότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε. Βάλτε τη στην καθημερινότητά σας με τις οικονομικές και έξυπνες συμβουλές που ακολουθούν - μερικές από αυτές δεν χρειάζονται τίποτε παραπάνω από αυτά που ήδη έχετε σπίτι σας!


Κάντε mix’n’match! Έτσι κι αλλιώς είναι μόδα. Κρατήστε την τραπεζαρία της γιαγιάς, βάψτε τη μαύρη, ή γκρι. Ακόμα καλύτερα ξύστε τη για να βγει το φυσικό χρώμα του ξύλου και μετά περάστε τη με λούστρο νερού. Τέλος συνδυάστε τη με μοντέρνες καρέκλες και φωτιστικό.

Μετατρέψτε τις απλές καρέκλες σε σούπερ στιλάτες- βάφοντας τες. Απλές καρέκλες που μπορείτε να βρείτε και στο πιο απλό κατάστημα μπορείτε να τις μεταμορφώσετε σε design αντικείμενα βάφοντάς τις με χρώμα! Τολμήστε ακόμη και να βάλετε διαφορετικά χρώματα της ίδιας έντασης.

Βάλτε παγκάκι. Ιδανική ιδέα κυρίως για μικρούς χώρους, όπου θα βάλετε το παγκάκι κολλητά στον τοίχο. Το παγκάκι μπορείτε να το συνδυάσετε με ό,τι καρέκλες θέλετε από την απέναντι πλευρά. Μην βάλετε καρέκλες στην κεφαλή της τραπεζαρίας - θα μπουκώσει ο χώρος.

Μία βιβλιοθήκη στη τραπεζαρία. Για εσάς που αγαπάτε το διάβασμα μια βιβλιοθήκη στην τραπεζαρία έχει δύο χρήσεις: Η μια είναι για να κάθεστε να τρώτε και η άλλη για να στολίζει με τον καλύτερο τρόπο τον τοίχο σας. Κρατήστε μερικά ντουλάπια κλειστά και βάλτε τα σερβίτσια σας, ενώ στα ανοιχτά ράφια βάλτε βιβλία και διακοσμητικά - γιατί οι βιβλιοθήκες δεν είναι μόνο για βιβλία.

Βαλεντίνα Μανουσάκη

Grada home interiors

Διακοσμήτρια εσωτερικών χωρών.