Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

Πώς να φωτίσετε ένα σκοτεινό σαλόνι!

 
Ένα φωτεινό δωμάτιο σίγουρα σου ανεβάζει την διάθεση και σε κάνει να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις περισσότερο το χώρο σου. Παρακάτω είναι κάποια βασικά στοιχεία για να καταφέρεται να κάνετε το χώρο σας πιο φωτεινό!  

Λευκό ταβάνι Για να φωτίσετε τον χώρο σας το πρώτο βήμα είναι να βάψετε λευκό το ταβάνι για να αντανακλάται το φως σε όλο το δωμάτιο. Με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιήσετε καλύτερα το δεύτερο βήμα, που είναι ο σωστός φωτισμός.

Έπιπλα Αποφύγετε έπιπλα που είναι ογκώδη και βαραίνουν τον χώρο σας. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε αλλά αυτά τα έπιπλα «κλείνουν» πολύ τον χώρο και τον κάνουν να φαίνεται πιο σκοτεινός από ότι είναι.

Φωτισμός Απέναντι από το παράθυρο βάλτε έναν μεγάλο καθρέφτη ώστε να αντανακλά το φυσικό φως μέσα στο δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά είδη φωτισμού για να έχετε πλούσιο φως όλη την ημέρα, φωτίστε πχ. με δύο φωτιστικά δαπέδου τις πιο σκοτεινές γωνιές και αν έχετε κοντά στις πηγές φωτός έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα με ανακλαστική επιφάνεια τότε το φως θα είναι ακόμα πιο έντονο.

Χρώμα  Α νδεν προτιμάτε το μπεζ, κρατήστε τη βάση στα ψυχρά χρώματα βάφοντας τον τοίχο ένα πολύ απαλό γκρι και χρησιμοποιήστε πολύχρωμα μοτίβα στα μαξιλάρια και τις κουρτίνες του δωματίου, τα οποία θα φωτίσουν όλο τον χώρο