Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

Σήμερα θα φτιάξουμε τα πιο γευστικά καλαμαράκια με σάλτσα πέστο!

Σήμερα θα μαγειρέψουμε τα πιο γευστικά καλαμαράκια με σάλτσα πέστο.  

Θα χρειαστούμε

1 κιλό καλαμαράκια μικρά σε μέγεθος
ζωμό λαχανικών
αρωματικό μπουκέτο από φύλλα δάφνης, μαϊντανό και θυμάρι
1 φλυτζάνι βασιλικό πλατύφυλλο
8 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλυτζανιού  κουκουνάρι
1/3 φλυτζανιού λάδι ελιάς
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Αρχικά σε μια κατσαρόλα με ζωμό και το μπουκέτο αρωματικών βράζουμε καλαμαράκια για περίπου 10 λεπτά. Κρατάμε μερικά κεφαλάκια - τα πιο μικρά - ακέραια και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το υπόλοιπο "σώμα" και τα διατηρούμε ζεστά. Ροδίζουμε σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι τα κουκουνάρια. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα κουκουνάρια και το βασιλικό, προθέτοντας σιγά-σιγά και το λάδι. Βάζουμε στο μείγμα αυτό και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά ή σε ατομικά πιάτα, οπότε είναι προτιμότερο να "στήσουμε" τα καλαμαράκια στο κέντρο του πιάτου και γύρω γύρω τη σάλτσα pesto. Καλή μας όρεξη...

Την συνταγή προσφέρει το ψαρομαγειρίο YaPsaraki. Θα το βρείτε στην οδό Θερίσου 7 στο Ηράκλειο Κρήτης. 
Τηλέφωνο: 2811 810 028 
Facebook Page: Yapsaraki - Ψαρομαγειρείοη…