Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Σήμερα φτιάχνουμε μια ιδιαίτερη συνταγή, μύδια με πορτοκάλι και βασιλικό

Σημερα θα μαγειρέψουμε μύδια με πορτοκάλι και βασιλικό που θα τα λατρέψουν ολοι!

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, σε φέτες

2/3 φλ ξηρό λευκό κρασί

1 1/2 φλ φρέσκος χυμός πορτοκάλι

1/2 φλ ντομάτα κονκασέ

1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι (κ.γ. = κουταλάκια γλυκού)

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1/4 κ.γ. νιφάδες τσίλι

900γρ μύδια, με το κέλυφος

1/3 φλ φύλλα φρέσκου βασιλικού, κομμένα

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μύδια με νερό και τα στραγγίζουμε. Τοποθετούμε στην κουζίνα μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό πορτοκάλι, την ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι και το τσίλι και μαγειρεύουμε στην για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια και το μισό βασιλικό. Μαγειρεύουμε με το καπάκι για 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό.Σερβίρουμε με συνοδεία ζυμαρικών.


Την συνταγή προσφέρει το ψαρομαγειρίο YaPsaraki. Θα το βρείτε στην οδό Θερίσου 7 στο Ηράκλειο Κρήτης. 
Τηλέφωνο: 2811 810 028 
Facebook Page: Yapsaraki - Ψαρομαγειρείο