Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

Σήμερα θα φτιάξουμε λαχταριστό ψητό λαυράκι με εσπεριδοειδή!

Σημερα θα μαγειρέψουμε  ψητό λαυράκι με εσπεριδοειδή. Μια ιδιαίτερη συνταγή για όλη την οικογένεια.

Θα χρειαστούμε:

2 λαβράκια ολόκληρα, καθαρισμένα

2 μανταρίνια, κομμένα σε φέτες

1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

Αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

2 ματσάκια ρίγανη, φρέσκια

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Έπειτα πλένουμε τα λαβράκια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε διαγωνίως τα ψάρια τρεις φορές και από τις δυο πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.  Γεμίζουμε τις κοιλότητες με τις φέτες μανταρινιού, λεμονιού και σκόρδου και τη φρέσκια ρίγανη. Δένουμε κάθε ψάρι με σπάγκο μαγειρέματος για να κρατήσουμε μέσα όλους τους χυμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ψήνουμε τα ψάρια, για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρουμε τα ψάρια σε ένα ταψί,  το οποίο έχουμε λαδώσει καλά.  Στύβουμε τις φέτες λεμονιού, που έχουν τυχόν περισσέψει, πάνω από τα λαβράκια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά. Σερβίρουμε με περισσότερες φέτες από εσπεριδοειδή και μυρωδικά.

Την συνταγή προσφέρει το ψαρομαγειρίο YaPsaraki. Θα το βρείτε στην οδό Θερίσου 7 στο Ηράκλειο Κρήτης. 
Τηλέφωνο: 2811 810 028 
Facebook Page: Yapsaraki - Ψαρομαγειρείο