Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

8 συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο ραντεβού σου

Και που καλύτερα να αποφύγεις

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς τα πήγες μετά το πρώτο ραντεβού; Μήπως φλυάρησες για τον σκύλο σου; Μήπως έπρεπε να είχες αποφύγει να μιλήσεις για φλέγοντα πολιτικά θέματα; Έκανες πολλές ερωτήσεις; Ή λίγες; Η matchmaker Nora Dekeyser μοιράζεται τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε σε ένα ραντεβού, με σκοπό να τα αποφύγουμε και να αλλάξουμε στρατηγική.

Πάσχεις από FOMO
Ακόμα κι αν το ομαδικό chat που έχεις με τις φίλες σου χτυπάει σαν τρελό, μην μπεις στον πειρασμό να το τσεκάρεις. Συμπεριφέρσου στο date σου όπως σε ένα σημαντικό meeting. “Ακόμα κι αν αυτός που κάθεται απέναντί σου δεν σε τρελαίνει, είναι σημαντικό να φέρεσαι ευγενικά και να δείχνεις την αμέριστη προσοχή σου” λέει η Nora Dekeyser.

Εμφανίζεσαι με φόρμα
Οι απόψεις για το dresscode του πρώτου ραντεβού διίστανται, αφού από τη μία υπάρχουν γυναίκες που αφιερώνουν ατελείωτες ώρες προκειμένου να ετοιμαστούν και άλλες που πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να δείξουν καμία προσπάθεια. Το να εμφανιστείς όμως μετά το γυμναστήριο δεν αποτελεί ατού. Η ειδικός προτείνει μια μέση λύση “Δεν χρειάζεται να φαίνεσαι σαν να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο, αλλά είναι σημαντικό να δείχνεις όμορφη στο πρώτο ραντεβού. Αν έρχεσαι κατευθείαν από τη δουλειά, ανανέωσε το μακιγιάζ σου, βούρτσισε τα δόντια σου και αντικατάστησε το βαρετό σακάκι με ένα jacket. Δεν περιμένεις να έρθει το ραντεβού σου με φόρμα, έτσι δεν είναι;”.

Το παρακάνεις με τα μηνύματα
Ο άνθρωπος που δεν έχεις βγει ακόμα το πρώτο ραντεβού, δεν είναι ο κατάλληλος για τις μεταμεσονύχτιες εξομολογήσεις σου. “Ενθαρρύνω τους πελάτες μου να συνεχίζουν τη συζήτηση εκτός chat όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η εντύπωση που σού δίνει κάποιος είναι πολύ διαφορετική όταν τον γνωρίζεις από κοντά, οπότε προτίμησε μία συνάντηση”.

Προσπαθείς να φανείς υπερβολικά ανεξάρτητη
Στην εποχή των girl bosses, είναι πολύ πιθανό να θέλεις να δείξεις πόσο ανεξάρτητο πνεύμα είσαι. Ωστόσο, η εμπειρία της Dekeyser τής έχει διδάξει ότι οι άντρες δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι και σε πολλές περιπτώσεις θέλουν να είναι gentlemen, αλλά απορρίπτονται. “Αν θέλει να σε πάει μέχρι το αυτοκίνητό σου, να σου καλέσει ταξί ή να πληρώσει τα ποτά, μην τον σταματήσεις. Η ανεξαρτησία σου μπορεί να του φανεί σέξι, χωρίς να τον απορρίπτεις”.

Ντρέπεσαι υπερβολικά
Μπορεί το ραντεβού να σου προκαλεί κόμπο στο στομάχι και ιδρωμένες παλάμες, αλλά η Dekeyser συνιστά να ελέγξεις τη νευρικότητά σου, γιατί η συστολή και η ανασφάλεια δεν σε κάνει ελκυστική στους περισσότερους ανθρώπους. Προσπάθησε να είσαι ανοικτή, ειλικρινής, ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική κατά τη διάρκεια του ραντεβού σου. Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί, ακόμα κι αν χρειαστεί να προσποιηθείς.

Κοιτάς τριγύρω
Οι πιθανότητες να υπάρχουν μερικοί όμορφοι άνθρωποι στο μπαρ που επιλέξατε είναι πολλές. Δεν είναι όμως καθόλου ευγενικό για το άτομο που σε συνοδεύει να σε βλέπει να κοιτάζεις αριστερά και δεξιά. Εστίασε στον συνοδό σου και δώσε την ευκαιρία να γνωριστείτε καλύτερα.

Αναφέρεις τα ραντεβού σου
Αν είσαι single εδώ και καιρό, οι πιθανότητες είναι ότι έχεις βγει αρκετά ραντεβού. Αυτό όμως δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσεις, ούτε φυσικά να ρωτήσεις γιατί ο άλλος είναι ακόμα single. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να γνωρίσεις καλύτερα το άτομο που σε ενδιαφέρει.

Προσποιείσαι την υπερβολικά cool
Στην προσπάθειά τους να δείχνουν υπερβολικά άνετοι, μερικοί άνθρωποι καταλήγουν να είναι εντελώς απόμακροι. «Ακόμα κι αν μία cool συμπεριφορά μπορεί να λειτουργήσει σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι προτιμότερο να μην την υιοθετήσεις στο ραντεβού σου. «Είναι δύσκολο να συνδεθείς με κάποιον που παριστάνει τον αδιάφορο» συμβουλεύει η ειδικός.

Πηγή: madamefigaro.gr