Τι κρύβεται πίσω από ένα συναίσθημα;

Τα συναισθήματα μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε μια πλήρη κι αναλυτική διάγνωση της εσωτερικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή, κι όχι μόνο. Είμαστε ικανοί να δούμε, κυριολεκτικά, το παρελθόν και το μέλλον μας παρατηρώντας στο παρόν πως νιώθουμε σε σχέση με ένα φαινόμενο, μια κατάσταση αλλά κι απέναντι στις δράσεις κι αντιδράσεις των συνανθρώπων μας. Το ίδιο μπορούμε να πράξουμε αν παρατηρήσουμε και τις δικές μας αντί-δράσεις στις δράσεις των άλλων.

Πρώτα πρέπει να κατανοήσουμε τι είναι το συναίσθημα, από τι παράγεται και κατόπιν θα χρειασθεί να προσδιορίσουμε τη φύση καθενός χωριστά, ανάλογα με την στιγμή και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναδύεται.

Ένα στοιχείο του συναισθήματος είναι η ενεργειακή του θερμοδυναμική κατάσταση, η θερμότητα που ακτινοβολεί πάνω στο σώμα μας την στιγμή που το βιώνουμε, ανάλογα με τη περίπτωση.

Το δεύτερο είναι, ότι το συναίσθημα δεν είναι η αιτία αλλά το αποτέλεσμα, είναι ένα προπέτασμα καπνού που πίσω του κρύβεται μια ολόκληρη λεγεώνα από μικρές ή μεγάλες αιτίες, ένας απέραντος κόσμος απωθημένων, επιθυμιών, προσδοκιών, εμμονών και προσκολλήσεων αλλά είναι ο κόσμος μας.

Το κυριότερο σημείο όμως, που πρέπει να ανιχνεύσουμε, είναι αυτή η σύνδεση του συναισθήματος με τον εσωτερικό «ένοχο» που το προκάλεσε. Η σκέψη μοιάζει να είναι η αφετηρία απ’ την οποία μπήκε σε κίνηση, εντούτοις η σκέψη δεν είναι η πρωταρχική αιτία, αλλά η πύλη διαμέσου της οποίας προσκολλάται στο αιθερικό μας σώμα. Η έδρα εκπόρευσης του συναισθήματος είναι άρρηκτα δεμένη με ένα «συμφέρον» το οποίο εν πολλοίς είναι ελάττωμα και θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ με τη λέξη ελάττωμα.

Όλα τα αρνητικά συναισθήματα δημιουργούνται, όταν κάτι μέσα μας «θίγεται». Αυτό το κάτι υπάρχει ήδη μέσα μας είτε ενεργό είτε σε λανθάνουσα κατάσταση και μόλις ενοχληθεί «ερεθίζεται», αυτή η τριβή, θα λέγαμε, παράγει την ενέργεια που αποκαλούμε συναίσθημα. Υπάρχουν φορές που κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι αυτή η διαδικασία ίσως να είναι αποτέλεσμα μιας «δίκαιης» αντίδρασης, εκ μέρους μας, απέναντι σε μια καταφανέστατη αδικία που κάποιος έπραξε στο πρόσωπο μας.

Αυτό όμως δεν βοηθάει στην απαλλαγή από το πρόβλημα. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον «αδικημένο» καθώς ο άνθρωπος που γνωρίζει ποιος είναι δε θίγεται, δεν ενοχλείται και δεν αισθάνεται αδικημένος ακριβώς επειδή Γνωρίζει. Μα αυτό, θα αναφωνήσει κάποιος, είναι θεϊκή αντίδραση και στο σημείο αυτό δε θα διαφωνήσω. Ποιος είπε όμως ότι δεν είμαστε θεοί; Εμείς το έχουμε ξεχάσει και μας συμφέρει να φερόμαστε ανθρώπινα ή όταν φερόμαστε ανθρώπινα μας βολεύει να παραμένουμε άνθρωποι. «Ε άνθρωποι είμαστε ακόμη, δε πειράζει»λέμε, λες και πρόκειται να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να είμαστε θεοί δίχως να έχουμε κάνει τίποτε γι αυτό.

Ο Θυμός, η ζήλεια, το μίσος συνδέονται με αποκτήματα ή με ότι θεωρούμε δικά μας , από ένα πιστεύω ή μια ιδεολογία μέχρι ανθρώπους, συντρόφους , παιδιά, επειδή νομίζουμε πως η αγάπη που νιώθουμε γι όλα αυτά μας δίνει και τα κλειδιά της ψυχής τους. Γινόμαστε ιδιοκτήτες και κλειδοκράτορες. Όποιος θίξει το «περιουσιακό» μας στοιχείο, εγείρει αυτά τα συναισθήματα μέσα μας. Φευ όμως, δε μας ανήκει τίποτε κι όταν έρχονται στιγμές που κινδυνεύουμε να χάσουμε κάτι είναι εξ αιτίας της λανθασμένης σχέσης που είχαμε μ’ αυτό, γι αυτό είναι καλό να έχουμε κατά νου τα εξής: Τα άψυχα αντικείμενα είναι πράγματα προς χρήση και διαχείριση, όχι για εξάρτηση κι εθισμό, οι ιδέες μας είναι είτε συμπαντικές κι ως τέτοιες δε μας ανήκουν, είτε πρόσκαιρα προϊόντα συμφέροντος, κι ως τέτοιες αύριο μπορεί να αλλάξουν.

Τα έμψυχα όντα είναι συνοδοιπόροι, ο καθένας με τη δική του ψυχή και τη δική του αποστολή, με ελεύθερη βούληση κι ελεύθερη προσωπικότητα. Μέσα σ’ όλα αυτά φαίνεται ότι η ανθρώπινη αγάπη γίνεται ιδιοτελής κι ανήμπορη δεν έχει τη δύναμη να αποχαιρετίσει, δε μπορεί να επιτρέψει την ελευθερία, δεν διανοείται να μην λάβει ανταμοιβή γι αυτό που προσφέρει.

Το συναίσθημα που αποκαλούμε αγάπη για όσα έχουμε, καταντάει απλά μια σφοδρή επιθυμία κατοχής κι όχι αληθινή Αγάπη. Τις περισσότερες φορές δε, πιστεύουμε έστω κι υποσυνείδητα ότι η πραγματική ταυτότητα μας εξαρτάται από αυτά τα αποκτήματα αλλά κι από την άποψη που έχουν οι άλλοι για μας.

Διαβάστε καλά τα προηγούμενα και θα διακρίνετε πόσα αγκάθια υπάρχουν καρφωμένα μέσα μας και παράγουν διαρκώς πόνο. Αυτός ο πόνος ενδύεται μια συναισθηματική μορφή, γιατί κι ο θυμός είναι πόνος, παρόλο που εκφράζεται επιθετικά, είναι πόνος πιθανής απώλειας. Αυτό όμως που αλυχτά κι υποφέρει δεν είμαστε Εμείς αλλά αυτό που χάνεται, αυτό που αποκολλάται οπό το αιθερικό μας σώμα και κινδυνεύει να γίνει κοσμική σκόνη. Φανταστείτε λοιπόν, μετά από τόσα χρόνια συμπόρευσης μαζί του, αυτό κι ο μικρός μας εαυτός που είχαν γίνει ένα, να πρέπει να αποχωριστούν. Είναι σαν να μας ξεσκίζουν τις σάρκες, ένας καρκινικός όγκος χειρουργείται νοητικά και θα λυτρωθούμε μόνο αν επιτρέψουμε στον πόνο να εκδηλωθεί και να φύγει δίχως να αντιδράσουμε, γιατί αν αντιδράσουμε θα του δώσουμε το φιλί της ζωής.

Ο φόβος με τη σειρά του συνδέεται με το άγνωστο, με μια αδυναμία μας στην αντιμετώπιση μιας νέας πρόκλησης, ενώ άλλες φορές προσπαθεί έμμεσα να μας προστατέψει, κυρίως όταν απουσιάζει η λογική και γινόμαστε παράλογα παράτολμοι και ριψοκίνδυνοι. Ακόμη και στη τελευταία περίπτωση όμως καταδεικνύει την έλλειψη ορθολογισμού εκ μέρους μας και τότε επιστρατεύεται ο φόβος ως ένστικτο, όπως συμβαίνει και στο ζωικό βασίλειο. Άρα ο φόβος εν πολλοίς εκφράζει έλλειψη.

Όταν τα συναισθήματα αναδύονται, γίνονται αόρατοι δάσκαλοι που αν τους αφουγκραστούμε θα αποκτήσουμε μια μοναδική γνώση. Χαράζουν υπόγειες διαδρομές κι αν τις ακολουθήσουμε θα μας οδηγήσουν ενώπιον του δικού μας Μινώταυρου. Το μυστικό είναι να γίνουμε παρατηρητές κι όχι να παραμείνουμε μαριονέτες. Στο σημείο αυτό σκεφτείτε για λίγο, τι σημαίνει η ελεύθερη βούληση και θα διαπιστώσετε ότι διαρκώς την εκχωρούμε σε πράγματα που βρίσκονται έξω από εμάς.

Η αξία του ελέγχου των συναισθημάτων είναι τεράστια, γιατί η παρατεταμένη κι υπερβολική δόση αρνητικών συναισθημάτων έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση μιας ανεπιθύμητης παραγωγής ορμονών και νευροδιαβιβαστών μέσα στον εγκέφαλο. Αυτές οι χημικές ουσίες μεταβάλουν την λειτουργία του οργανισμού μέσω πληροφοριών που μεταφέρουν στον εγκέφαλο, ο οποίος πολλάκις τις ερμηνεύει λανθασμένα ή κατά το δοκούν και τα αποτελέσματα είναι τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα. Για παράδειγμα, τα καρκινικά κύτταρα που εξαπολύει προς μια κατεύθυνση, για τη δική τη δική του λογική είναι μια αντεπίθεση σε έναν εισβολέα που απειλεί την υγεία μας. Κι όμως ναι, ο εγκέφαλος πιστεύει ότι στέλνοντας τα καρκινικά κύτταρα θα προστατέψει το φυσικό μας σώμα κι επειδή τελικά δεν υπάρχει εχθρός, αυτά καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα καθώς στο πρόσωπο τους βλέπουν έναν φανταστικό αντίπαλο.

Κάθε συναίσθημα μπορεί να μας βοηθήσει να διαγνώσουμε μέσα μας τι είναι αυτό που μας λείπει ή τι είναι αυτό που φοβόμαστε ότι θα χάσουμε, διότι απώλεια δεν είναι μόνο ένα σπίτι αλλά είναι κι η αξιοπρέπεια μας, το κύρος μας , η περηφάνια μας κι άλλα πολλά επίκτητα κι εφήμερα χαρακτηριστικά της προσωρινής προσωπικότητας μας που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση απ’ τον αληθινό μας εαυτό και δεν γνωρίζει, έχει πλήρη άγνοια του ποια είναι και φοβάται, φοβάται πολύ μήπως ταπεινωθεί αλλά ,αλίμονο, φοβάται και να εξυψωθεί γιατί αν ανέλθει στο ύψος του Πατέρα , θα χαθεί μέσα στο φως Του, κι αυτό το Τέλος δε το θέλει ο κατώτερος μας εαυτός.

Όταν αναδύεται ένα συναίσθημα, αναρωτηθείτε: Τι υπάρχει μέσα μου που η σκέψη μου ή το εξωτερικό ερέθισμα το διεγείρει; Τι θίγεται μέσα μου και θυμώνω; Είμαι Εγώ αυτό που θίγεται; Εξαρτώμαι Εγώ από την γνώμη των άλλων; Έχω εκχωρήσει τις αξίες μου στην επιβεβαίωση τους από τους άλλους; Έχω μια ταμπέλα που γράφει επάνω «Ακέραιος» και κάποιος με υβριστικά και ψεύτικα λόγια προσπαθεί να την ξηλώσει; Όταν Εγώ γνωρίζω ποιος είμαι δε με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, ούτε εξαρτώμαι από τέτοιες ταμπέλες. Οι πράξεις μου αποδεικνύουν την ποιότητα μου, αλλά ακόμη κι αυτές αφορούν εμένα και δεν συνδέονται με την κρίση των άλλων. Είμαι εγώ κι η συνείδηση μου, αρκεί να ακούω τη δική της φωνή.

Φοβάμαι! Αλλά όχι Εγώ. Τι είναι λοιπόν αυτό που ενδόμυχα φοβάται μήπως χάσει τα σκήπτρα του; Το Εγώ ή το εγώ; Σκάψτε βαθιά, αφουγκραστείτε καλά και θα διακρίνετε ποιος είναι ο απρόσκλητος επισκέπτης που θρονιάστηκε στη προσωπικότητα σας και παριστάνει τον οικοδεσπότη. Αυτός φοβάται αλλά αυτός είναι ένας παρείσακτος κι όταν έρθει η δοκιμασία είναι η ώρα να ξεκουμπιστεί.

Τα συναισθήματα, όπως κι οι σκέψεις, έχουν την ικανότητα να έλκουν τα όμοια τους, πολλές φορές είναι επικίνδυνο να βρισκόμαστε ανάμεσα σε ανθρώπους που βιώνουν οδύνη γιατί εύκολα μπορεί να γίνουμε κοινωνοί των δυσάρεστων συναισθημάτων τους, διότι ακόμη κι αν δεν έχουμε την αιτία μέσα μας, ο συνεχόμενος συντονισμός κι η έλξη που θα δημιουργηθεί εξ αιτίας της οικειότητας αλλά κυρίως της αποδοχής, θα έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί και σε μας το «μικρόβιο» του άλλου.

Η εν-συναίσθηση είναι η ικανότητα να κατανοούμε πως νιώθουν ανά πάσα στιγμή οι συνάνθρωποι μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ταυτόχρονα να ποτίζουμε τον εαυτό μας με τα ίδια αισθήματα. Μπορούμε να μπούμε στα παπούτσια των άλλων αλλά μόνο για συνειδητοποιήσουμε τη θέση τους και να τους προσφέρουμε αγόγγυστα την συμπαράσταση μας κι όχι για να περιέλθουμε στη κατάσταση τους. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ισχυρή θέληση και δυνατή προσωπικότητα αλλά προπάντων αυτογνωσία.

Τούτο το θέμα δεν είναι από τα εύκολα και μπορεί να εγείρει πολλή συζήτηση, καθώς οι έννοιες είναι λεπτές, αν και στην ουσία όλη η ζωή μας είναι ένα τεντωμένο σχοινί πάνω στο οποίο ακροβατούμε κι είναι τόσο γλιστερό που απ τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να βρεθούμε στο κενό και ταυτόχρονα να μη το αντιληφθούμε.

Ωστόσο το κεφάλαιο των συναισθημάτων κι η προέλευση τους δε τελειώνει εδώ. Μπορεί να ακουστεί παράδοξο ωστόσο ακόμη και πίσω από το συναίσθημα της χαράς μπορεί να κρύβεται μια έλλειψη, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε ένα μελλοντικό κείμενο. Θα αφιερώσουμε ξεχωριστά άρθρα για τον φόβο και τις μάσκες του, την Αγάπη και την αγάπη, τον Έρωτα και τον έρωτα, την χαρά και την Ευδαιμονία και φυσικά τα αρνητικά συναισθήματα, του θυμού, της ζήλειας, του μίσους, της θλίψης για να πλησιάσουμε πιο κοντά, να τα γνωρίσουμε καλά, να δούμε με τι συνδέεται το καθένα και να τα απομυθοποιήσουμε όλα, γιατί όλα είναι επίκτητα κι επίπλαστα.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Υγεία & Ευεξία

Δείτε ποιες βραδινές συνήθειες σας προσθέτουν κιλά

05-06-2019Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Εάν προσπαθείτε να χάστε κιλά, αλλά ό,τι και να κάνετε δεν τα καταφέρνετε, θα μπορούσε να οφείλεται στις βραδινές σας συνήθειες. Υπάρχουν ορισμένες ρουτίνες που έχετε πριν πέσετε για ύπνο...

Ο μεγαλύτερος μύθος που εξακολουθείς να πιστεύεις για την κυτταρίτιδα

30-05-2019Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Ο Ιούνιος είναι εδώ και κάθε γυναίκα που ετοιμάζεται να βγει στην παραλία σκέφτεται ένα και μόνο πράγμα: Τι θα γίνει τελοσπάντων με αυτήν την κυτταρίτιδα; Δυστυχώς η γυναικεία μας φύση...

Πέντε οφέλη της μαύρης σοκολάτας!

27-05-2019Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας για την υγεία μας είναι αρκετά και τα περισσότερα δεν τα γνωρίζεις. Μαθαίνοντας τα  μπορεί να αλλάξεις γνώμη και να δώσεις μια ευκαιρία και να...

Οι κυριότεροι λόγοι για να περπατάτε 20 λεπτά κάθε μέρα

08-05-2019Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Μπορεί μέχρι τώρα με το που ακούτε τη λέξη περπάτημα να σας έρχεται στο μυαλό η απόσταση που κάνετε από το γραφείο σας μέχρι την κουζίνα για να φτιάξετε καφέ...

Θες να χάσεις βάρος; 10 πολύ απλά διατροφικά tips που θα σε βοηθήσουν!

15-04-2019Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Αν θέλεις να κάνεις δίαιτα αλλά δεν μπορείς να το πάρεις απόφαση με τίποτα, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Δες τα 10 διατροφικά tips που σου προτείνουμε, εφάρμοσέ...

Πώς να εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης αν έχετε μεικτή επιδερμίδα

04-04-2019Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Κάθε τύπος δέρματος χρειάζεται ξεχωριστό τρόπο περιποίησης και αυτό ισχύει και για το μεικτό δέρμα. Για εσάς λοιπόν που το δέρμα σας είναι ξηρό και θαμπό στα μάγουλα και εμφανίζει λιπαρότητα από το μέτωπο ως...

4 τεχνικές για να χάσετε κιλά περπατώντας

27-03-2019Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Θυμάστε το θρίαμβο που ξέσπασε όταν καταφέρατε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα; Φυσικά και όχι αφού ήσασταν πολύ μικροί. Από εκείνη όμως τη στιγμή το περπάτημα έγινε μια από...

Αυτές είναι οι 9 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν παρατήσεις την γυμναστική!

21-03-2019Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Είτε γιατί απογοητευόμαστε ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλουμε να τα παρατήσουμε όλα. Πριν να διαγράψεις το κεφάλαιο γυμναστική κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις, βρες το πρόβλημα και...

Οι καλύτερες τροφές για να χάσετε τα περιττά κιλά των γιορτών

03-01-2019Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Είναι πλέον γνωστό σε όλους πως το φαγητό που τρώμε έχει επίδραση τόσο στην υγεία μας όσο και στο βάρος μας. Εάν τροφοδοτούμε το σώμα μας με ανθυγιεινές τροφές, το...

Τι δείχνουν τα σκασμένα χείλη για την υγεία σας

12-11-2018Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τα ξηρά χείλη κα έχουμε χρησιμοποιήσει κρέμες ή lip balms για να τα ενυδατώσουμε και να τα προστατέψουμε. Ωστόσο υπάρχουν στιγμές που τα χείλη...

10 πολύ απλά διατροφικά tips που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος!

12-11-2018Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

1. Mη σκέφτεσαι τις τροφές που δεν πρέπει να φας: Κάθε φορά που κάνεις δίαιτα ή συγκεκριμένη διατροφή σκέφτεσαι ότι θα ήθελες να φας όλες εκείνες τις τροφές που δεν...

4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσθέτεις κανέλα στον καφέ σου

31-10-2018Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Ο κάθε άνθρωπος –κι εσύ φυσικά- έχει έναν διαφορετικό τρόπο να πίνει τον καφέ του και αυτό είναι προσωπικό του καθενός. Ο καφές έχει πολλές ιδιότητες στον οργανισμό σου καλές και...

7 beauty συνήθειες που πρέπει να εφαρμόζεις κάθε πρωί!

27-09-2018Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Φεύγεις από το σπίτι σου βαριά και χωρίς διάθεση; Δεν έχεις όρεξη για τίποτα; Σκέψου, λοιπόν, τι πάει στραβά και αποφάσισε τι πρέπει να αλλάξει. Με άλλα λόγια, ακολούθησε τις 7...

Τι αποκαλύπτουν τα μαλλιά για την υγεία μας

24-09-2018Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Αν μάθετε να παρατηρείτε το σώμα σας, θα διαπιστώσετε ότι έχει πολλά να σας δείξει, όσο αφορά την σωματική και την ψυχική σας υγεία. Έτσι και τα μαλλιά σας αντικατοπτρίζουν...

Οι καλύτερες συμβουλές για να χάσετε τα περιττά κιλά των διακοπών

03-09-2018Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Για τους περισσότερους οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώσανε και αυτό που σας έχει μείνει είναι οι όμορφες αναμνήσεις. Όμως εκτός από τις αναμνήσεις μπορεί να σας έχουν ξεμείνει και μερικά περιττά...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το beauty look του γυμναστηρίου

29-08-2018Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές και σιγά σιγά μπαίνουμε σε φθινοπωρινό mood.  Αυτό σημαίνει ότι επιστρέφουμε δυναμικά σε έντονες γυμναστικές δραστηριότητες. Σε κάθε περίπτωση δίνουμε προσοχή...

Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα, για να καταλάβει κάποιος αυτά τα 4 πράγματα για σένα

17-07-2018Υγεία & Ευεξία antonianan - avatar antonianan

Από μικρή που ήσουν, οι γονείς σου σε μάθαιναν –και ίσως ακόμη να σου το λένε- πως είναι κακό και άσχημο να κρίνεις τους άλλους ανθρώπους. Υπάρχουν όμως ορισμένες υποσυνείδητες...

Τι λάθη κάνετε στο γυμναστήριο και δεν χάνετε κιλά

20-02-2018Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Η απώλεια βάρους είναι ένας συνδυασμός διατροφής και άσκησης. Παρόλα αυτά πολλές φορές σπαταλάτε το χρόνο σας στο γυμναστήριο, κάνοντας λάθος τις ασκήσεις ή ακολουθώντας λάθος προγράμματα. Και φυσικά το...

Διαταραχές του κύκλου: Πότε πρέπει να απευθυνθείτε στο γυναικολόγο

15-02-2018Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Ο όρος εμμηνόρροια -η κοινή του ονομασία είναι περίοδος ή κύκλος- αναφέρεται στην φυσιολογική και τακτική αιμορραγία που διαρκεί συνήθως από τρεις μέχρι πέντε ημέρες, αν και η διάρκεια των δύο με επτά ημερών...

Επίπεδη κοιλιά, σφριγηλοί γλουτοί και καλλίγραμμα πόδια μέσα σε 2 λεπτά

13-02-2018Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Την γυμναστική την βαριέσαι και δεν είναι κακό να το παραδεχτείς. Δεν αμφιβάλλουμε πως όποτε ολοκληρώνεις την προπόνησή σου αισθάνεσαι πολύ καλά με τον εαυτό σου (και ευτυχισμένη) αλλά η...

Παλμοί καρδιάς: 5 πράγματα που δείχνουν για την υγεία σας

18-01-2018Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Το πόσο γρήγορα χτυπάει η καρδιά σας όταν βρίσκεστε σε κατάσταση ηρεμίας (ανάπαυση), αποτελεί έναν από τους πιο εύκολους τρόπους να εκτιμήσετε την κατάσταση της υγείας σας. Οι φυσιολογικοί παλμοί της καρδιάς σε...

Λάδι καρύδας: Τα οφέλη του για την υγεία της καρδιάς

22-01-2018Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Πολλές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει τα οφέλη από την κατανάλωση ελαίου καρύδας. Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι η αγωγή με έλαιο καρύδας προστατεύει τους νευρώνες του εγκεφαλικού φλοιού σε συνθήκες εργαστηρίου, ενώ μελέτη...

Χέρια και πόδια που μουδιάζουν: 7 πιθανοί λόγοι

28-12-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Σίγουρα θα σας έχει συμβεί έστω μία φορά να νιώσετε ότι σας τσιμπάνε καρφίτσες στα χέρια ή στα πόδια, συνήθως αν κοιμηθείτε σε άβολη στάση ή αν κάθεστε σταυροπόδι για...

Ρολά κοτόπουλου με μπέικον, σπανάκι και τυρί

13-12-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Τα ρολά κοτόπουλου είναι το ιδανικό φαγητό για μεσημεριανό ή βραδινό, γιατί εκτός από νόστιμο είναι και πολύ εύκολο.   Υλικά 4 φιλέτα κοτόπουλου 100 γραμμάρια μπέικον 100 γραμμάρια σπανάκι 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί 1 κ. γλυκού...

5 πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν το μέγεθος του στήθους

06-12-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Τα  περισσότερα μέρη του σώματος, όπως τα χέρια, τα πόδια και τα αυτιά μας μεγαλώνουν μέχρι ένα συγκεκριμένο μέγεθος και στη συνέχεια σταματούν. Τα  στήθη όμως της γυναίκας είναι μια εντελώς...

Λαχταριστά ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας χωρίς κρέμα γάλακτος

14-12-2017Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Tο σημερινό πιάτο γίνεται εύκολα και γρήγορα. Δεν θα σας κουράσει ενώ θα σας ανταμείψει με τη γεύση του.    Υλικά 500 γραμμάρια ζυμαρικά 400 γραμμάρια κολοκύθα ψιλοκομμένη 2 φλιτζάνια γάλα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ. γλυκού...

Γίνεται να κολλήσουμε δύο φορές το ίδιο κρυολόγημα;

04-12-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Αν μένεις και με άλλα άτομα στο ίδιο σπίτι ή αν το γραφείου σου στη δουλειά δεν είναι απομονωμένο από τους υπόλοιπους συναδέλφους σου, πιθανότατα αυτή την εποχή αισθάνεσαι πως...

Γρήγορη δίαιτα με χυμό πορτοκάλι: Χάστε 3 κιλά σε 3 μέρες

29-11-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Μια γνωστή blogger δημοσίευσε τη γρήγορη δίαιτα με πορτοκάλια και όπως η ίδια ανέφερε, έχασε 3 κιλά σε 3 μέρες. «Τον περασμένο χρόνο έχασα 11 κιλά σε τρεις μήνες και το κατάφερα με την...

6 συμπτώματα του θυρεοειδούς που πρέπει να προσέξετε

27-11-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Ερευνες αποκαλύπτουν, ότι 25 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν με τη νόσο του θυρεοειδούς και όμως το 50% δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν πρόβλημα και οι περισσότεροι είναι γυναίκες.   Τι είναι όμως ο θυρεοειδής;...

Καρκίνος στόματος: Το τεστ των 5 ερωτήσεων

28-11-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Ο καρκίνος του στόματος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό –σε ποσοστό έως και 90%– σε τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου που αφορούν τις καθημερινές συνήθειες. «Ο καρκίνος του στόματος παραμένει μια σχεδόν άγνωστη νόσος, καθώς...

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Ψυχολογική νόσος ή πραγματική ασθένεια;

22-11-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων με βασικότερο την κούραση που δεν υποχωρεί. Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων με βασικότερο την κούραση που δεν υποχωρεί.Είναι γνωστό και ως...

Δείτε Ποια Είναι τα πιο Σημαντικά Λάθη που Κάνετε Πρωί Πρωί!

16-11-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Αν ξεκινήσετε το πρωί κάνοντας λάθη, θα σας πάει όλη η ημέρα άσχημα. Μπορεί να σηκώνεστε σαν σφεντόνα, να πίνετε στα γρήγορα έναν καφέ και να τρέχετε κατευθείαν στο γραφείο. Όμως...

Γιατί «πετάει» το μάτι; Οι κοινές και οι σοβαρές αιτίες

05-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί πού οφείλεται το έντονο «πετάρισμα» του ματιού, το οποίο εμφανίζεται στις περισσότερες περιπτώσεις αναίτια και μπορεί να επιμείνει για αρκετά λεπτά. Αν και ενοχλητικό, τα καλά νέα...

Οι 5 παράπλευρες ωφέλειες των αντισυλληπτικών

09-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Δεν υπάρχει για την επιστημονική κοινότητα πιο ασφαλής μέθοδος αντισύλληψης από τη χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού. Μάλιστα, κατά κοινή ομολογία το αντισυλληπτικό χάπι θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του...

4 tips για να μην σε κρατήσουν οι πόνοι περιόδου κουλουριασμένη στο κρεβάτι

05-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Και είναι αυτές οι μέρες του μήνα που θες να μείνει για πάντα στο κρεβάτι, σε στάση εμβρύου και να μην δεις καν το φως του ηλίου. Ακούγομαι υπερβολική αλλά...

Πέντε τρόποι για να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας

13-11-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Αλήθεια, πόσες και πόσοι δεν έχουμε αυτή την κακή συνήθεια; Ειδικά, σε περιόδους άγχους, το να τρώμε τα νύχια μας, είναι κατά κάποιον τρόπο, αγχολυτικό. Αισθανόμαστε, δηλαδή, ότι μπορούμε να διαχειριστούμε...

Φανταστικά μπαστουνάκια μοτσαρέλας

09-11-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Eχετε καλεσμένους και θέλετε να τους φτιάξετε ένα νόστιμο αλλά και εύκολο finger food; Σας έχουμε  τη λύση: λαχταριστά μπαστουνάκια μοτσαρέλας.               Υλικά  450 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα...

Γρήγορες και φυσικές λύσεις για να σταματήσετε τον επίμονο βήχα

08-11-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Τι ακριβώς προκαλεί βήχα; Ο βήχας μπορεί να δημιουργηθεί λόγω της ίωσης ή απλά για να καθαρίσουμε το λαιμό μας από τη διέλευση ξένων σωματιδίων και βλέννας. Είναι ο τρόπος του...

Οι 4 κανόνες που ακολουθεί η Victoria Beckham για να είναι πάντα υγιής και σε φόρμα

01-11-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Η Victoria Beckham πρέπει να παραδεχτείς πως έχει μία αρκετά έντονη ζωή και με τόση δουλειά και τέσσερα παιδιά η κούραση είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη. Βέβαια θα μας πεις πως τα...

Τα είδη και η θεραπεία της ακμής!

24-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Η ακμή εμφανίζεται με μαύρα στίγματα και σπυράκια. Μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Σε κάθε περίπτωση, για την καταπολέμηση της ακμής είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών προϊόντων ρύθμισης του σμήγματος.ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑΑπό...

Το μεγάλο λάθος που μας οδηγεί στο βραδινό τσιμπολόγημα

31-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Το βραδινό τσιμπολόγημα είναι ένας από τους λόγους που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να χάσουν κιλά. Πρόκειται για μια συνήθεια που συχνά δεν κόβεται εύκολα ενώ αν γίνεται συστηματικά μπορεί να...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΖΩΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

30-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Τα παιδιά αγαπούν εκ φύσεως τα ζώα και επικοινωνούν άριστα μαζί τους, ασχέτως αν δεν μιλούν την ίδια γλώσσα.  Όλοι μας έχουμε προσέξει, είτε είμαστε γονείς είτε όχι, ότι τα...

Τι αντίκτυπο έχει στο σώμα σου ένας χωρισμός;

23-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Τους είπες, σου είπε (καμία σημασία πλέον δεν έχει)... αντίο και πλέον ο καθένας στριφογυρνά μόνος στο κρεβάτι του. Αυτός ο χωρισμός σε πλήγωσε, σε έκανε να τρέξεις αρκετές φορές μέχρι το...

Αλκαλική διατροφή: ποιες τροφές σάς εξασφαλίζουν υγεία και ισορροπία

26-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Μια από τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής, που λίγοι γνωρίζουν και ακολουθούν, είναι και η κατανάλωση τροφίμων που δεν διαταράσσουν το pH του οργανισμού μας. Κι εδώ ακριβώς μπαίνει...

Mικρά και πρακτικά μυστικά για να κοιμάσαι πιο εύκολα

19-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Αν υποφέρεις και εσύ κατά τακτά χρονικά διαστήματα από αϋπνίες, ξέρεις για ποιο πράγμα μιλάμε όταν λέμε πως το να «χάνεις τον ύπνο σου» είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν...

Πώς θα φτιάξεις τo δικό σου ρόφημα κατά των εποχιακών ιώσεων;

19-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Το παρακάτω ρόφημα είναι κάτι σαν diy βιταμίνη.   Αυτή την εποχή έχεις ακούσει ήδη δύο, τρεις φίλες σου να παραπονιούνται πως κάπου την «άρπαξαν». Για να είμαστε ειλικρινείς, οι καιρικές συνθήκες...

Πονόλαιμος: Τι να φας για να τον αντιμετωπίσεις ολοκληρωτικά

17-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Ο πονόλαιμος είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα της εποχής που διανύουμε και τώρα που έπεσε η θερμοκρασία, τα κρυολογήματα είναι συχνό φαινόμενο! Ναι, ευχόμαστε να μην τον...

Είμαι γλυκατζής τι να κάνω;

17-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου ορισμένοι μαρτυρούν πως δεν μπορούν να αποχωριστούν την γλυκιά γεύση από το διατροφολόγιο τους. Ίσως και αυτός να είναι ένας λόγος που κάποιοι δεν...

Πόνοι στα γόνατα: Όλες οι πιθανές αιτίες για να ξέρετε πώς θα ανακουφιστείτε

16-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Ένας πόνος στο γόνατο είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα που επηρεάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών.  Οι πόνοι στα γόνατα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός τραυματισμού, αλλά και κάποιας πάθησης, όπως αρθρίτιδα, ουρική...

Πως η δίαιτα μπορεί να επηρεάσει την υγεία των μαλλιών μας

10-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Η υγεία των μαλλιών μας επηρεάζεται απο μια  σειρά από διαφορετικούς  παράγοντες  που έχουν ως αποτέλεσμα την τριχόπτωση, τα θαμπά και αδύναμα μαλλιά.  Οι παράγοντες αυτοί είναι γενετικοί αλλά και...

Τα μικρά τρικς για να «κόψουμε» την πείνα της δίαιτας

10-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Πολύ συχνά, μάλλον τις περισσότερες φορές οι γυναίκες που επισκέπτονται διατροφολόγο ή διαιτολόγο με την πρόθεση να χάσουν βάρος, απογοητεύονται επειδή μεταξύ δύο επισκέψεων έχουν …παραστρατήσει, έχουν «εξοκείλει» όπως χαρακτηριστικά...

Να τι συμβαίνει στο σώμα σου, αν δεν αντικαθιστάς το στρώμα σου

02-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Ενώ το να αλλάζεις τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες είναι η δεύτερη φύση σου (κάτι που δεν ξεχνάς και είναι θετικό αυτό), η αντικατάσταση του στρώματος (ή έστω η ανανέωση...

Κατάθλιψη: Τα 9 συμπτώματα στον οργανισμό και στον ύπνο

04-10-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα που επηρεάζουν το πώς αισθάνεστε, σκέφτεστε και χειρίζεστε καθημερινές δραστηριότητες, όπως ο ύπνος, το φαγητό και η εργασία. Για να διαγνωστεί κάποιος με κατάθλιψη, τα...

Τι είναι η υπνική παράλυση και γιατί μπορεί να συμβεί σε όλους μας

29-09-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Eχετε ξυπνήσει ποτέ στον ύπνο σας και να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να μετακινήσετε τα χέρια ή τα πόδια, να σηκώσετε το κεφάλι σας ή να κουνήσετε ρα δάχτυλα σας; ...

Ιδέες για την Παιδική Παχυσαρκία στην πράξη!

27-09-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία παχυσαρκίας (WOF 2014) τα Ελληνόπουλα κατέχουν τις πρώτες θέσεις  παχυσαρκίας. Συγκεκριμένα, τα αγόρια ανήκουν παγκοσμίως  στην 2η θέση και τα κορίτσια στην 4η. Φαίνεται ότι τα...

Η κακή διατροφή παράγοντας σε έναν στους πέντε θανάτους παγκοσμίως

19-09-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Μελέτη που βασίστηκε σε στοιχεία από 130 χώρες του πλανήτη αποδεικνύει με αριθμούς αυτό που όλοι γνωρίζουμε: ότι η κακή διατροφή «κοστίζει» στην υγεία.Μελέτη που βασίστηκε σε στοιχεία από 130...

Spartan: μασάζ για αθλητές και όχι μόνο, στα Element Overwhelming Beauty

07-09-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Μία νέα εμπειρία μασάζ για αθλητές και ανθρώπους που υποφέρουν από μυϊκούς πόνους λόγω κόπωσης. Η τεχνική Spartan συνοδεύεται από ένα έλαιο μοναδικό και παγκοσμίως γνωστό, το έλαιο από σπαθόχορτο...

Ο σωματότυπος της γυναίκας «προβλέπει» την εμφάνιση του καρκίνου

16-09-2017Υγεία & Ευεξία Αγγελική Βιτσάκη - avatar Αγγελική Βιτσάκη

Ο σωματότυπος μιας γυναίκας, δηλαδή το πού συσσωρεύει περισσότερο λίπος στο σώμα της, είναι πιο αξιόπιστος «δείκτης» για την αξιολόγηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, σε αντίθεση με τον δείκτη μάζας σώματος και...

5 πράγματα που μόνο κάποιος με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης κατανοεί

06-07-2017Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο Αμερικάνοι πάσχουν από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS).

8 μυστικά από γυναίκες που φαίνεται ότι δεν κουράζονται ποτέ!

06-07-2017Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Μα πώς τα καταφέρνουν; Τι κάνουν οι γυναίκες που έχουν ενέργεια όλη μέρα και δεν φαίνεται να κουράζονται ποτέ;

Πώς να μην πάρετε κιλά στις διακοπές

06-07-2017Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Οι διακοπές είναι η κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Τι «λέει» για την υγεία σου η στάση του σώματός σου όταν κοιμάσαι;

06-07-2017Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Όταν κοιμάσαι, ποια στάση έχει το σώμα σου και τι μπορεί να δείχνει αυτό για την κατάσταση της υγείας σου; Οι ειδικοί εξηγούν!

Tα 12 πιο σημαντικά οφέλη από την αποτοξίνωση του σώματος

06-07-2017Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Τι θα κερδίσεις εάν ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα για την αποτοξίνωση του σώματος!

Τα 7 σημάδια που «μαρτυρούν» ότι η δίαιτα που κάνεις είναι λάθος

06-07-2017Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Αν η τελευταία δίαιτα που έκανες κατέληξε με εσένα να τρως –ύστερα από λίγες μέρες- πατατάκια, αναψυκτικά και ό,τι πιο ακατάλληλο, μην ανησυχείς… δεν φταις εσύ. Είναι λάθος η δίαιτα...

Γιατί πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα

06-07-2017Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Πολλοί μου λένε, δεν πίνω νερό, πίνω καφέδες, δε διψάω. Είναι απαράδεκτο.

5 υγιεινές συνήθειες που δεν κάνουν καλό στο σώμα σου

06-07-2017Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Δεν είναι όλες οι υγιεινές συνήθειες καλές για σένα. Μην υιοθετείς όλα όσα σου λένε.

Δες τι θα σου συμβεί αν κόψεις τη ζάχαρη

06-07-2017Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Κάνε μία δοκιμή και προσπάθησε να απέχεις ένα διάστημα από τη γλυκιά αμαρτία.

5 λάθη στην προπόνηση που σε εμποδίζουν να χάσεις βάρος

09-06-2017Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Μην αφήνεις την προσπάθειά σου να πηγαίνει χαμένη

Ψυχοσωματικά συμπτώματα

22-01-2016Υγεία & Ευεξία Β. Μπουτάτη - avatar Β. Μπουτάτη

Tα γνωστά ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι ουσιαστικά η σχέση της ψυχής και του σώματος.

Βιταμίνη Ε: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

20-01-2016Υγεία & Ευεξία Β. Μπουτάτη - avatar Β. Μπουτάτη

Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, οι οποίες δημιουργούνται κατά το μεταβολισμό.

6 πράγματα που κάνουν όσοι αγαπούν τον εαυτό τους!

19-01-2016Υγεία & Ευεξία Ε. Ταταράκη - avatar Ε. Ταταράκη

Η ευτυχία, λένε, δεν είναι στόχος, αλλά τρόπος ζωής.

Τι κάνει την Ικαρία έναν σημαντικό τόπο θεραπείας και υγείας

20-11-2015Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

  Τόπος υγείας και ευεξίας είναι η Ικαρία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, χάρη στις θερμές πηγές της, τις οποίες τα δύο τελευταία χρόνια επισκέπτεται για ιαματικούς λόγους πληθώρα ξένων πολιτών...

Tα 12 πιο σημαντικά οφέλη από την αποτοξίνωση του σώματος

31-07-2016Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Τι θα κερδίσεις εάν ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα για την αποτοξίνωση του σώματος!

Θές να καίς περισσότερο; Να γιατί πρέπει να επιλέξεις τη βραδινή άσκηση

06-11-2016Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Μήπως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις τη νυχτερινή άσκηση έξω; Βγες βραδάκι για να τρέξεις ή να κάνεις ποδήλατο και δε θα απολαύσεις μόνο τη δροσιά, αλλά πιθανότατα θα δεις...

5 προβλήματα που λύνει η μπανάνα καλύτερα από οποιοδήποτε φάρμακο

17-11-2016Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Τρεις τύποι ζάχαρης και μια αφθονία ινών είναι ο λόγος που οι μπανάνες ξεχωρίζουν από τις άλλες πηγές ενέργειας. Πέραν του ότι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, οι μπανάνες σας...

Tips για να κάψετε περισσότερο λίπος με το περπάτημα

09-12-2016Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης που μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας με μηδενικό κόστος και χωρίς εξοπλισμό. Επίσης, είναι άσκηση χαμηλής έντασης, οπότε είναι κατάλληλη για...

Ψυχολόγος του Harvard μας δίνει το απόλυτο tip για να ξεκινάμε τέλεια τη μέρα

24-06-2016Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Αν θες να ξεκινά η μέρα σου τέλεια, ένα και μόνο tip είναι αρκετό. Μάθε ποιο είναι.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για γυμναστική;

07-06-2016Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Τα οφέλη της άσκησης για την απώλεια βάρους είναι γνωστά. Τώρα, όμως, νέα έρευνα εξηγεί πότε ακριβώς πρέπει να γυμναζόμαστε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

6 πράγματα που μπλοκάρουν το μεταβολισμό σας

13-06-2016Υγεία & Ευεξία Woman In Love - avatar Woman In Love

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι το μόνο που χρειάζεται για να επιταχυνθεί ο μεταβολισμός σας είναι η άσκηση, τα μικρά και συχνά γεύματα και να πίνετε πολύ νερό.

Γιατί πρέπει να βγάζετε πάντα τα παπούτσια όταν μπαίνετε σπίτι!

27-02-2016Υγεία & Ευεξία Ε. Ταταράκη - avatar Ε. Ταταράκη

«Βγάλε τα παπούτσια σου! Θα μου κάνεις χάλια το σπίτι!» ίσως θυμάστε τη μητέρα και τη γιαγιά σας να λένε και να σας κοιτάνε με τρόμο μέχρι να σιγουρευτούν ότι...