20 γαρίδες με κέλυφος

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ. γλυκού σαφράν

½ κ. γλυκού κάρι σε σκόνη

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι


Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το σκόρδο, το οποίο σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το αφαιρούμε και βάζουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κάρι και το σαφράν και το κρασί και ανακατεύουμε.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το ριζότο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ρο ρύζι και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε 1/2φλ. νερό ανακατεύοντας συνέχεια για 2 λεπτά μέχρι να απορριφθεί. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα  για 18 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά ακόμα να ‘στέκεται’- δηλαδή ο πυρήνας του ρυζιού να είναι al dente, αλλά το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Δύο λεπτά πριν ετοιμαστεί, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και ανακατεύουμε. Εάν  είναι πηχτό, αραιώνουε με λίγο επιπλέον νερό, έτσι ώστε το ριζότο να απλώσει μέσα στο πιάτο. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω στο πιάτο.

Πηγή:http://jenny.gr/