Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

80 γραμμάρια ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού βύνη καλαμποκιού

30 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο

1 φακελάκι βανίλια

1 πρέζα αλατιού

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, λίγο νερό, τη ζάχαρη, τη βύνη, το λάδι, και τη βανίλια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή αλλά όχι κολλώδης. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο παραπάνω νερό ή γάλα. Καλύπτουμε με ένα πανί και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον τρεις ώρες. Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και της δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Τη χωρίζουμε σε έξι ισοσκελή τρίγωνα τα οποία διπλώνουμε σχηματίζοντας τα κρουασάν. Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα. Βάζουμε τα κρουασάν σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Πηγή:http://jenny.gr/